fbpx

Cum să faci din magazia ta un spațiu pentru relaxare și pentru hobby-uri?

de

Există nenumărate stiluri de amenajare pe care le poți adopta atunci când vine vorba de o magazie. Unele persoane preferă să-și facă un spațiu de depozitare cât mai simplu, cu pereți de metal, lemn sau plastic, suficient de mare pentru a pune acolo uneltele și echipamentele pentru grădinărit.

 

Totuși, magazia poate să fie mai mult decât un spațiu practic. Ridicarea unei construcții de dimensiuni reduse se potrivește mai ales atunci când nu ai mult loc în curte, dar poți să o transformi într-o adevărată căsuță de grădină, unde să te relaxezi.

Iată cum să transformi magazia într-un spațiu perfect pentru timpul liber!

 

Alege să construiești o magazie din lemn

 

Spre deosebire de magaziile din metal sau plastic, cele din lemn au un aspect mult mai plăcut și nu riști să strici impresia de ansamblu a amenajării curții. În plus, acest material poate fi folosit pentru obținerea unor construcții cu forme interesante, care să devină, pe lângă spații de depozitare și căsuțe de grădină.

 

Ca să obții un aspect inedit al căsuței tale din lemn, poți să folosești baițuri și lacuri care evidențiază formele naturale ale acestuia. Astfel, poți alege culori neobișnuite, fără a pierde aspectul natural al materialului de bază. La Benjaminmoore ai la dispoziție o paletă largă de nuanțe pentru lemn, pentru a găsi exact ceea ce ți se potrivește.

 

Construiește-o într-un colț retras al grădinii

 

Dacă vrei să ai parte de relaxare pe deplin, trebuie ca magazia să se afle cât mai departe de zgomot și agitație pe cât posibil. Dacă ai o curte mare, încearcă să alegi locul unde să o construiești, astfel încât să ai momente de liniște în timpul liber.

 

Astfel, ai avantajul și că vei putea să amenajezi mai ușor spațiul din jurul ei, pentru că nu va exista riscul să trebuiască să folosești în alt mod locul respectiv, cum ar fi să pui gazon sau să construiești o grădină de legume.

 

Creează un spațiu pentru atelier în interiorul magaziei

 

Dacă ești pasionat de bricolaj și dorești să creezi cât mai multe proiecte pentru casă, profitând în același timp de timpul liber pentru a te relaxa acasă, poți să-ți amplasezi atelierul cu echipamentele necesare în magazie.

 

Poți împărți spațiul construcției în două. O zonă este dedicată în mod exclusiv atelierului, iar o alta relaxării, având mese, canapele și alte obiecte de mobilier de terasă.

 

În magazie poți avea și o mică seră

 

Dacă nu ai destul loc pentru plantele la ghiveci în altă parte, poți să-ți creezi o mică seră chiar în magazie. Pentru acest lucru, va trebui să ai o zonă cu multe geamuri, pentru ca lumina să pătrundă din abundență.

Crearea unei grădini interioare are și avantajul că vei avea astfel încă un element ce contribuie la obținerea unui mediu plăcut, în care te poți destinde.

 

Acestea fiind zise, magazia poate împlini mai multe scopuri. Nu este nevoie să construiești separat spațiul de depozitare și căsuța de grădină. Alegând o construcție din lemn, vei obține un spațiu perfect pentru relaxare și pentru practicarea hobby-urilor tale.

 

Sursă foto: Pixabay.com.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Advertorial

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.