fbpx

Grigore Lese – intre traditie si inovatie pe scena Ateneului Roman

de

Marti seara, la Ateneului Roman, Grigore Lese a sustinut un concert special, un amestec inedit de ritmuri si sonoritati traditionale, cu elemente de muzica clasica, interpretate cu maiestrie alaturi de Ansamblul Archaeus dirijat de Liviu Danceanu si Nicolae Licaret la orga.

Spectacolul a inceput putin dupa ora 19:00, cand Grigore Lese si-a facut aparitia pe scena dand startul unei povesti muzicale nemaiintalnite. Doisprezece fagotisti alaturi de talentatii instrumentisti dirijati de maestrul Danceanu si organistul Nicolae Licaret i s-au alaturat pe scena, continuand periplul muzical printre ecouri stravechi si nuante contemporane. Gandit ca un spectacol dedicat bucuriei si naturii, intregul concert a reunit o colectie de cantece de sarbatoare, de “imne si hori” ce dezmiarda sufletul “aparandu-l de pravalirea in desertaciunea din fiecare zi”, dupa cum marturiseste artistul. Dincolo de inovatiile muzicale, o alta provocare a fost pastrarea spiritului fiecarei piese, toate fiind formate in perioade diferite, avand tematici specifice. Atmosfera a fost perfecta, publicul reactionand pe masura complexitatii spectacolului, aplaudand indelung fiecare moment al serii, ba chiar alaturandu-se artistului pe diferite refrene. Concertul s-a prelungit dupa ora 21:00, Grigore Lese promitandu-le spectatorilor sai ca seara nu se va incheia fara o sesiune de autografe in foaierul Ateneului.

Acesta nu a fost primul concert sustinut de Grigore Lese pe scena Areneului Roman, in luna decembrie a anului trecut fiind organizat un alt eveniment de amploare, prilejuit de Sarbatoarea Craciunului. Artistul promite ca va continua seria spectacolelor cu tematica speciala, din dorinta de a-si aduce publicul cat mai aproape de valorile traditionale autentice, intr-o permanenta lupta a sinelui impotriva „desertaciunilor”.

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.