fbpx

Deschizi un restaurant? Ce tacâmuri nu ar trebui să-ți lipsească?

de

Ai putea crede că acesta este doar un detaliu, dar mulți clienți fideli ai restaurantelor pot evalua nivelul localului în funcție de farfurii, pahare și tacâmuri. Poate o furculiță aleasă greșit să strice impresia despre mâncare și restaurant în general? Fără îndoială!

Așadar, nu trebuie să te bazezi doar pe atmosfera plăcută, echipa bine coordonată și meniul de calitate. Într-un restaurant tacâmurile joacă un rol important. De aceea, alegerea acestora trebuie făcută cu atenție, luând în considerare stilul localului.

Află ce tacâmuri nu ar trebui să-ți lipsească dacă deschizi un restaurant și cum le alegi pe cele mai potrivite

Tacâmurile sunt utilizate pentru a manipula alimentele la masă. De obicei, setul standard de tacâmuri – lingura, furculița și cuțitul – este folosit pentru servirea felurilor principale și a garniturilor. În plus, există tacâmuri din inox pentru restaurant specializate pentru diferite feluri de mâncare – aperitive, pește, deserturi, fructe etc.

Tipuri de tacâmuri

Tacâmurile achiziționate pentru restaurante sunt împărțite în auxiliare și principale. Tacâmurile auxiliare sunt utilizate de toți cei prezenți la masă. Această categorie de ustensile include spatule pentru prăjituri, pateuri și pește, clești pentru gheață, sparanghel, salată și spaghete, precum și cuțite pentru pizza.

Tacâmurile principale sunt destinate utilizării individuale, astfel încât numărul de linguri și furculițe de același fel pe masă corespunde numărului de locuri. În funcție de tipul de produse, tacâmurile principale sunt clasificate în 4 grupuri:

  • Tacâmuri de masă (pentru felurile de mâncare principale)
  • Tacâmuri de aperitiv (pentru felurile de mâncare reci și aperitive)
  • Tacâmuri de pește (pentru felurile de mâncare calde cu pește și fructe de mare)
  • Tacâmuri de desert (pentru prăjituri, mousse-uri, înghețată sau salate de fructe)

În funcție de comanda făcută de client, setul principal este completat cu alte tipuri de tacâmuri, după necesitate.

Care sunt criteriile de selecție pentru tacâmuri?

În ceea ce privește alegerea veselei și a tacâmurilor, există trei reguli de bază:

  1.   Tacâmurile pentru restaurant trebuie să fie funcționale și practice

Profesioniștii recomandă alegerea tacâmurilor dintr-un material practic și neporos. Acesta are o rezistență excelentă la temperaturi ridicate și scăzute, căderi și zgârieturi, și, de asemenea, este ușor de curățat. Tacâmurile de calitate pot rezista la peste trei sute de cicluri de spălare în mașina de spălat vase.

  1.   Vesela și tacâmurile de restaurant sunt un instrument de marketing

Acestea trebuie să se potrivească conceptului, stilului și atmosferei localului de alimentație publică. Estetica joacă un rol esențial, permițând ca vesela și tacâmurile să devină un element de atracție și memorabil.

  1.   Tacâmurile pentru restaurant trebuie să fie de actualitate

Economisirea la vesela și tacâmurile pentru restaurant este o idee îndoielnică. A economisi la achiziția de veselă și tacâmuri pentru restaurant nu este o strategie recomandată. Servirea mâncărurilor pe farfurii de calitate inferioară, folosind tacâmuri de slabă calitate, nu va contribui la atragerea și fidelizarea clienților. Dacă îți dorești tacâmuri din inox de înaltă calitate, cu finisaje durabile, le poți comanda de pe yalco.ro.

Caracteristicile tacâmurilor profesionale

Producătorii moderni fabrică tacâmuri din diverse materiale. Tacâmurile din inox sunt răspândite în localuri datorită faptului că:

–       Nu reacționează cu alcalinii, sărurile și acizii conținuți în produse

–       Nu absorb mirosuri

–       Sunt rezistente la coroziune și deteriorări mecanice

–       Practic nu au termen de valabilitate.

Cerințele pentru tacâmurile alese pentru un restaurant sunt evidente: trebuie să fie durabile, rezistente la fluctuațiile de temperatură, rezistente la impact și ușor de manevrat în mașina de spălat vase – în general, totul este conceput pentru o utilizare îndelungată și intensivă.

 

Acum este evident faptul că, deschizând un restaurant, este esențial să acorzi atenție alegerii tacâmurilor, deoarece acestea sunt elementele care intră în contact direct cu oaspeții și pot crea o impresie puternică. Tacâmurile ar trebui să fie selectate cu grijă pentru a se potrivi stilului general al restaurantului și pentru a completa experiența de servire.

 

Poză de Chan Walrus de pe www.pexels.com

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Tag-uri:
Categorii:
Advert

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.