fbpx

Cele 4 beneficii pe care NU le știi despre studiul unui instrument

de

Studiul unui instrument muzical este un vis de-al tău încă din copilărie? Ei bine, așa cum știm, distanța dintre visele tale și realitate se numește acțiune, așa că poți învăța să cânți la un instrument ca un profesionist și, odată ce vei auzi toate avantajele care vin împreună cu asta, vei fi mai motivat ca niciodată! Este foarte important să rămâi focusat pe țelurile tale și să nu te abați de la îndeplinirea lor sub nicio formă.

TOP beneficii ale studiului unui instrument 

 

Când nu știi ce instrument să alegi, mergi la un magazin cu instrumente muzicale, aruncă o privire și alege cel mai potrivit instrument pentru tine.

 

 

  • Beneficiile fizice ale învățării de a cânta la un instrument

 

 

Studii ample au arătat că cei mici reacționează pozitiv pe termen lung în urma studiilor muzicale. De fapt, beneficiile muzicii s-au dovedit mai eficiente în consolidarea abilităților de raționament abstract la copiii mai mici și mai mari decât o fac abilitățile instrumentelor electronice.

 

Copiii nu sunt singurii care pot profita de avantajele studiului unui instrument. Adulții vor câștiga extraordinar de mult la studiul unui instrument muzical, demonstrat fiind faptul că muzica reduce stresul, crește productivitatea, dezvoltă creativitatea și stimulează încrederea în sine.

 

 

  • Muzica și creierul

 

 

Probabil ai auzit că învățarea unui instrument muzical te va face mai inteligent, dar este adevărat? Să aruncăm o privire la modul în care muzica afectează creierul pentru a răspunde la această întrebare. S-au făcut o grămadă de cercetări pentru a stabili dacă muzica este pur și simplu o îmbunătățire a dispoziției sau dacă acționează în creier pentru a îmbunătăți procesele cognitive. Unele dintre beneficiile creierului includ o capacitate sporită de înțelegere și de gândire matematică, o mai bună coordonare și o capacitate mai mare de memorie.

 

 

  • Beneficiile sociale ale muzicii

 

 

De asemenea, este dovedit că muzica ajută enorm în situații sociale, inclusiv medii de lucru, prietenii și relații interpersonale. Pregătirea prin care mintea și corpul o parcurg pentru a dezvolta înțelegerea muzicală este aceeași cu pregătirea necesară pentru dezvoltarea abilităților de vorbire și comportament, componente esențiale în orice relație.

 

În plus, antrenamentul muzical dezvoltă aceiași mușchi care te vor ajuta în cooperare, gestionarea timpului, organizare și abilități de concentrare sau ascultare. Acestea sunt toate abilitățile pe care orice terapeut în gestionarea relațiilor ți le va spune.

 

Pregătirea muzicală întărește, de asemenea, exprimarea de sine a unei persoane și te va ajuta să ieși din zona ta de confort. Așadar, dezvoltă-ți talentele muzicale și vei fi un lider de echipă, indiferent unde te duci!

 

 

  • Beneficiile emoționale ale studiului unui instrument

 

 

Nu este un secret faptul că muzica se joacă cu emoțiile. Melodia potrivită te poate face să te simți încântat, supărat sau confuz. Muzica te poate face să plângi înainte ca tu să realizezi și să ai timp să te întrebi de ce, astfel că are un efect puternic asupra emoțiilor și nu trebuie să fii un om de știință pentru a confirma acest fapt.

 

Mai mult decât atât, muzica poate avea câteva avantaje psihologice fascinante. Studiul regulat al unui instrument te învață perseverență, disciplină și responsabilitate, abilități importante pentru a realiza orice în viață. Studiul unui instrument muzical îți va aduce și un sentiment de împlinire; la urma urmei, ar trebui să te simți bine atunci când stăpânești o melodie, un acord dificil sau, evident, un instrument!

 

Acestea fiind spuse, muzica îi face pe oameni fericiți! Există puține plăceri în această lume care pot fi comparate cu sentimentul pe care îl simți când cânți la un instrument și reușești să transmiți un sentiment unui public sau să te exprimi muzical. Descoperă puterea muzicii și învață instrumentul care consideri că este cel mai aproape de sufletul tău!

 

Sursă foto: shutterstock.com

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Advertorial

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.