fbpx

Regele Mihai s-a stins din viață azi, la vârsta de 96 de ani

de

După o îndelungată suferință, Regele Mihai I s-a stins din viață astăzi, 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani. Regele se retrăsese din viața publică în primăvara anului trecut, când fusese diagnosticat cu leucemie cronică și carcinom epidermoid metastazant. “În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situaţie vine în anul în care Familia şi Ţara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei şi a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-şi continue menirea şi să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei”, declara în martie 2016 Majestatea Sa Regele Mihai I.

Fotografie de Paul Buciuta

Pe 1 august 2016 a încetat din viață și soția sa, Regina Ana, iar Regele nu a putut fi prezent la înmormântare.

Casa Regală a României a transmis următorul comunicat:

“Majestatea sa Mihai I a încetat din viață azi, 5 decembrie 2017, la ora 13 (ora României), la reședința privată din Elveția.  La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța Sa Regală Principesa Maria.  În această seară, la ora 19, Custodele Coroanei române va face o declarație către țară. În cursul zilei de mâine va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor.
Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Nouă Catedrala Arhiepiscopală și Regală. La dorința custodelui Coroanei române, funeraliile Regelui Mihai I vor respectă tradiția înaintașilor Majestății Sale Defuncte.
Începând de mâine, cărți de condoleanțe vor fi deschise simultan la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile. Condoleanțe pot fi transmise online la adresa http://www.familiaregala.ro/mesaje/
Toti cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitați să o facă, începând de mâine, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în fața intrării principale”

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.