fbpx

RICHARD GALLIANO la Sala Radio

de

Unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati muzicieni ai lumii la ora actuala, care a transformat acordeonul intr-un instrument de prim rang, RICHARD GALLIANO soseste la Bucuresti pentru un concert extraordinar alaturi de Orchestra de Camera Radio, moment ce puncteaza inchiderea stagiunii ansamblului.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 Miercuri, 18 iunie 2014 (19.00), la Sala Radio, va veti bucura, sub bagheta dirijorului GABRIEL BEBESELEA, de un eveniment cu totul special : Richard Galliano va interpreta celebrele Anotimpuri ale lui Vivaldi – aranjament pentru acordeon, acordina si orchestra de coarde realizat chiar de muzicianul francez. Seara va continua cu… alte Anotimpuri(tot in aranjamentul lui Galliano), de aceasta data cu semnatura altui compozitor de renume – Astor Piazzolla, artistul argentian devenit faimos mai ales datorita tango-urilor sale.
De altfel, relatia intre cei doi mari artisti, Galliano si Piazzolla, este una deosebita: in anul 1983 s-au intalnit pe scena Comediei Franceze (Paris), punct de inceput al unei frumoase prietenii. La indrumarea compozitorului argentinian, acordeonistul se apleaca spre radacinile muzicii franceze, revalorizeaza intregul repertoriu traditional de vals-musette, java, tangouri si initiaza un nou curent muzical denumit „New Musette”.
 
Francez prin nastere, dar italian prin origine, Richard Galliano este interpret si compozitor, orchestrator si pedagog, cariera sa artistica construindu-se la intalnirea intre muzica clasica si de jazz. A inceput sa studieze acordeonul la doar 4 ani, sub indrumarea tatalui sau, iar in paralel a fost inscris la Conservatorul din Nisa, descoperirea jazz-ului si a acordeonistilor brazilieni, in perioada adolescentei, marcand evolutia muzicianului. La 14 ani, Galliano isi promite ca ii va conferi acordeonului statutul de vedeta, de instrument solist-concertist, deziderat pe care il atinge printr-o cariera extraordinara construita pe toate continentele.
La 23 de ani s-a afirmat in viata muzicala pariziana ca aranjor, dirijor si compozitor, iar printre vedetele muzicii franceze alaturi de care a cantat in concerte se numara:Claude Nougaro, Barbara, Serge Reggiani, Charles Aznavour, Juliette Gréco s.a. Impreuna cu acordeonul sau model Victoria a inregistrat o serie de discuri, a sustinut concerte si turnee, iar in 1996 a ajuns in SUA unde a inregistrat New York Tango, un disc multipremiat.
In portofoliul compozitorului Richard Galliano s-au adunat peste 400 de lucrari create sau aranjate. Inca de la 23 de ani si-a demonstrat si talentul deosebit de orchestrator, fiind solicitat in permanenta de solisti sau diferite grupuri muzicale.
 
Gabriel Bebeselea, sub bagheta caruia se va derula intregul eveniment, este dirijor principal al Operei Nationale Romane Iasi (din stagiunea 2011-2012), cel mai tanar dirijor care ocupa o astfel de functie. In anul 2012 a avut fericita ocazie de a colabora, pe scena lirica ieseana, cu celebrul regizor Andrei Serban la realizarea spectacolului Indiile galante.
Bursa oferita in 2011 de Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti i-a permis un stagiu de asistenta la una dintre cele mai bine cotate orchestre din lume, renumita Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam.
Desfasoara de asemenea o activitate sustinuta ca dirijor principal al ansamblului Sibiu Youth Orchestra, fiind unul din membrii fondatori ai acestuia. Din 2009 este dirijor si al Icon Arts Ensemble. S-a impus in viata muzicala odata cu dobandirea Premiului I la Concursul de dirijat Jeunesses Musicales – Bucuresti, 2010.
            Prezenta dirijorului Gabriel Bebeselea a fost remarcata atat pe podiumul de concert cu Orchestra Romana de Tineret, Filarmonica George Enescu, Orchestra de Camera Radio, Szekelyfoldi Filarmonia, Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica de Stat Dinu Lipatti – Satu-Mare, Camerata I Sedici, Camerata Harmonia Cordis, Camerata Liutaria, Ansamblul Stradivarius, cat si in spectacolele lirice de la Opera Nationala Bucuresti, Opera Nationala Romana Cluj-Napoca, Opera Maghiara Cluj-Napoca.
           
 
Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, in Magazinele Germanos si la Casa de Bilete a Salii Radio.
 
Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.  
 
Accesul la Sala Radio, cu transportul in comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 si 44 pana la statia „Radio Romania” – Piata Virgiliu (Str. Berzei la intersectia cu Stirbei Voda, in apropierea strazii Berthelot). Puteti de asemenea alege mijloacele de transport care circula in apropiere – Str. Mircea Vulcanescu, Str. Berzei, Str. Stirbei Voda, Bul. Eroilor, Calea Plevnei, Bul. Dinicu Golescu – autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.