fbpx

Roxana Gabor-Iliescu: Să ne îmbrățișăm emoțiile și să înțelegem că sunt mesagerii, nu dușmanii noștri!

de

Dacă am vrea să găsim modele de oameni care și-au schimbat radical soarta, înnobilând-o prin propria strădanie și dându-i un sens înalt și generos, Roxana Ioana Gabor-Iliescu este unul autentic. A crescut fără tată, într-o familie în care fratele avea un comportament abuziv, a înfruntat lipsurile, temerile, sărăcia, complexele, a muncit din greu, dar cu pasiune, încă din anii de liceu, pentru a-și câștiga micul ei venit, a cochetat cu modelingul și și-a găsit rostul în jurnalism, a făcut presă scrisă, televiziune și, de câțiva ani, a devenit un cunoscut și respectat îndrumător spiritual, lider al unor puternice comunități de femei în evoluție și facilitator al mai multor programe de evoluție personală și spirituală precum Călătoria, Pasul în adevăr, Școala Misterelor, Life Activation etc.

Fotografie de Paul Buciuta

Roxana este mama a trei fete, Teresa, Vanessa și Suria, și soția lui Paul Gabor-Iliescu, la rândul său facilitator de programe de dezvoltare personală și spirituală și realizator tv la Canal 33 România.

Am rugat-o pe Roxana Gabor-Iliescu să ne spună cum traversează săptămânile ciudate pe care le străbatem cu toții, în ce își găsește puterea, cum își gestionează slăbiciunile și cum le depășește și ce exercițiu de folos ne-ar putea împărtăși, ca să ne apere de frici și să ne călăuzească spre adevărul din noi.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Știu că tu trăiești în pace, totuși, trebuie să te fi scos și pe tine din ritm sau din sărite, uneori, schimbarea asta… Care a fost cel mai greu moment de până acum din epoca pandemiei și cum l-ai depășit, ce ai făcut?

Roxana Gabor-Iliescu:  Trăiesc pe cale, în pasiune, în misiune, dar în pace… hmmm, poate în epoca viitoare! Cele mai grele momente sunt atunci când, deși nu urmărim știrile, vin ele peste noi pe Facebook. Și mă împinge ăl negru să mai citesc comentariile. De câteva ori am căzut fizic pe jos, plângând de disperare că niciun cataclism nu ne va face să ne deschidem către bunătate și să ne privim ca un singur egregor.

Cel mai rău a fost după un reportaj al unei colege din Suceava unde am simțit tot sentimentul lor de abandon care m-a copleșit! Aș fi vrut să mă duc precum Regina Maria cu mâinile goale să îi iau pe toți în brațe…
Apoi am vorbit cu o dragă prietenă internată în spital cu diagnostic, dar fără niciun simptom. “E totul ok, se poartă frumos, văd că sunt depășiți de situație și încearcă ce medicamente primesc de la centru” mi-a transmis. “Dar cel mai cumplit este sentimentul de paria. Nu te atinge nimeni, singurul contact aparent uman este cu asistentele îmbrăcate în astronaut și nu înțelegi ce ai greșit… Eram bine, sunt bine, dar e evident că suntem privite ca niște bombe atomice de care e ideal să se ferească toată lumea….”

Nu știu câte procese “Călătoria” va trebui să facem cu supraviețuitorii ca să le fie ștearsă această amprentă! Știu doar că îmi doresc să transformăm această experiență în șansa umanității de a evolua la stadiul de ființă superioară, condusă de iubire și nu de frică, gelozie și frustrare! Acum, nu mâine, nu săptămâna viitoare. Singurul mod în care putem face asta ia ghici, însă, care este? Să îmbrățișăm cu drag aceste emoții și să înțelegem că sunt mesagerii, nu dușmanii noștri.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Care sunt ritualurile stării tale de bine pe care le-ai adăugat în această perioadă vechilor tale obiceiuri, rutine, programe de lucru cu tine însăți? Mai exact, ce lucruri noi și bune ți-a adus izolarea?

Roxana Gabor-Iliescu: Wow!!! Muuulte! Mi-a luat cele trei săptămâni în Bali pe care le programaserăm, dar am câștigat două luni cu familia, timp să ne bucurăm de dimineți cu “coccole”, respectiv răsfăț, timp să ne iubim și să reamenajăm casa….

Apoi, profesional, noi eram în plin program de formare de traineri și facilitatori emoționali în cadrul nou formatei MAI Academy. Am schimbat toate cursurile, le-am adaptat la perioada aceasta, am făcut retreat-uri on line de “Vindecarea copilului Interior” și, acum, “Vindecarea Pântecului”….

Îți dai seama că această generație de facilitatori în metoda “Pasul în Adevăr”, care a gestionat cele mai profunde și mai ascunse emoții și credințe, e pregătită acum să mute munții?! Când oare mai aveam privilegiul să schimbăm în bine viețile unor familii întregi în doar trei ore și să știu că alte 21 de femei sunt gata să facă asta mai departe, cu mult mai multe surori și familii?!

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Cum gestionezi schimbarea relațiilor dintr-o familie care stă acasă clipă de clipă? Ce faceți împreună, în plus?

Roxana Gabor-Iliescu: Ne certăm și ne împăcăm mai eficient și mai rapid, cu învățături de fiecare dată! Noi avem norocul să avem vecini dragi, împreună cu care am adoptat conceptul de familie extinsă  cu 13 membri între 2 și 52 de ani! Îți dai seama câte butoane se apasă concomitent?! Dar și câte lecții învățăm zilnic…

Apoi, fiecare dintre noi a învățat să gătească, să aranjeze casa, unde e mătura și cum funcționează aspiratorul… Și mai ales că împreună poate fi rapid și distractiv.

Cel mai amuzant este în timpul ședințelor mele zilnice de zoom cu cei din programul de evoluție conștientă. Deodată intră capul Suriei și zice: “Pe tine te știu, ai evoluat mult!” Sau Vanessa care le dedică un cântec sau Teresa care bufnește în plâns pentru că face pe ascuns exercițiile o dată cu noi!

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Cum se înțeleg fetele între ele, cum le ajuți să se înțeleagă mai bine, dacă e cazul?

Roxana Gabor-Iliescu: Adopt tot metoda “Pasul în Adevăr”. “Aveți o problemă?! Carantină într-o singură cameră și când ați găsit o soluție win-win abia aștept să mi-o comunicați!”

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Cum s-a schimbat relația ta cu Paul – circulă gluma că după pandemie cuplurile ori se despart, ori mai fac un copil.

Roxana Gabor-Iliescu: Well, noi doar adoptăm copiii vecinilor (râde) Evident că și noi suntem obligați acum să rezolvăm tot ce amânaserăm! Și cu ajutorul îngerașilor noștri va fi bine! Va fi bine oricum!

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Ce exercițiu pentru starea de bine ne recomanzi sau poți să ne înveți? Ceva practic și ușor de făcut?

Roxana Gabor-Iliescu: Energiile de acum sunt incredibile și foarte ușor de folosit dacă nu li te opui!
Pe comunitatea noastră (care, apropo, a ajuns la peste 3300  de “Femei în Evoluție Conștientă”) am tot vorbit despre vălurile care se ridică acum și putem vedea, ne putem aminti, vindeca, alchimiza mult mai clar și mai asumat! Și pentru prima dată în loc de un guru pe care să îl urmăm orbește, putem crea împreună în comunități ce ne dorim, simțind același lucru, experimentând și aducându-ne contribuția fiecare la descoperirile fiecărei zile.

Da, avem lideri, da, avem cursuri, dar avem facilitatori în loc de profesori, avem Maeștrii peste tot, avem revelații peste tot!

Iar exercițiul pe care îl propun este ca în fiecare dimineață să stați încă cinci minute în starea dintre somn și trezire și să consacrați respectiva zi cu toate roadele ei… cui vreți voi să vă ghideze pașii. Iisus, Maria, Maria Magdalena, Arhanghelului Mihail, Gabriel, Rafael etc. Apoi ascultați și simțiți în corp unde primiți confirmare. Poate fi o strângere de mână, un fluture în stomac, o bătaie de pleoapă.
Mulțumiți și cereți mesajul zilei. Apoi ascultați, luați un pix și scrieți, desenați ceva și dați drumul la radio. Veți observa cu uimire cum primul gând venit în minte va face un puzzle minunat cu desenul ieșit din mâna voastră, mesajul scris și melodia de la radio!
Și simțiți în corp dacă ați înțeles mesajul.

De aici puteți avansa la discuții complexe. La noi sunt adevărate conferințe de presă prin meditații ghidate! Apropo, am început să le urcăm pe canalul de youtube MAI Academy. Sigur veți găsi multe sfaturi de folos aici, așa că vă invit cu drag!
#stamacasa dar #nustamdegeaba #separatidarimpreuna #exercitiidecuraj
Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.