fbpx

Simona Catrina – Tristeti cu tractiune integrala

de

Intr-o zi, cu ani in urma, un amic de-al meu din Toronto s-a dus la o prima intalnire cu o fata. Si pentru ca, pe atunci, el inca nu avea masina, a luat autobuzul. Autobuz curat, calcat, lucios, cu toate farurile si culorile la zi.
A coborat la locul emotiei. Cand cu o mana ii tragea mana ei sa i-o pupe, in cealalta inca mai mototolea biletul. Ea l-a masurat cu o acreala acetica, apoi, dupa o jumatate de cappuccino la Coffee Time, s-a ridicat si i-a cantat ca nu e barbatul potrivit pentru ea. A plecat improscand parfum scump in urma cozii, nu inainte de a gajai ca abia acum intelege ea de ce a fost el intr-atat de nesimtit si n-a venit s-o ia de-acasa.

Azi, el are o masina capabila sa dezbrace orice femeie. Un Porsche care desface orice copca de sutien, oricat de complicat ar fi sistemul de prindere si, mai ales, desprindere.

Tipul nu mai merge la intalniri cu necunoscute, fiindca nu mai are nevoie, isi gaseste iubite cu mult inainte de a le cauta.

Am crezut ca e fericit, ca si-a razbunat sangeros, ca un samurai trezit dintr-o gripa prelunga, romantismul naiv al fostei saracii. Dar, de fiecare data cand il vad, pe mine ma ustura o dezolare care nu trece decat cu tequila sau cu pantofi noi. Caut sa pricep de ce nici varianta opulentei auto nu e buna pentru viata lui.

Mi-a spus ca acum a ajuns in faza in care masina ii face prea multe servicii. Ca ii gireaza virilitatea. Ii suplineste orice preludiu sexual. Femeile din viata lui nu mai pretind sa fie sarutate pe fiecare vena a gatului, inainte de imperecherea fara echivoc. Le este suficienta o goana cu masina lui pe autostrada. Cand conduce de-a stanga lor, el trage cu ochiul la zvarcolirea libidoului feminin pipait de armasari putere. Le tremura buzele si au o fata ca si cum ele ar avea erectie, nu el.

El e nefericit. Nu mai poate distinge dorinta de sugestie, asa cum ea nu mai face nicio deosebire intre soapta lui afrodiziaca si soapta unei frantuzoaice care se scurge cuadrofonic din CD changer-ul masinii.

De vreo sase luni, iubeste o femeie ca un nebun si conduce in consecinta. Cu viteza peste limita sufleteasca admisa. La inceput, ca sa-i inmoaie ei cartilajele, el a scos masina in avangarda, ca de obicei, desi e barbat frumos si fin si, teoretic, n-ar avea nevoie de aditivi cu propulsie. Ea a intepenit. Apoi, din fericire pentru relatia lor, s-a destepenit la loc si-a urcat in Porsche-ul supranumit, cu cruzime sociala, Cayenne.

Faza unu fusese downloadata, adica se ajunsese la o empatie salutara in intalnirea lor. Urma acum ca el sa se faca remarcat cumva. Fiindca tipa avea deja figura femeii care nu-si insala masina iubita nici daca ar fi pe o insula cu toata distributia din “Lost”.

Truda lui abia atunci a inceput. Amicul meu a dezvoltat un arsenal si-o strategie care ar fi umilit, la un scor de maidan, si atacul cu nume de cod Operation Desert Fox. In fiecare zi, cara flori legate fedeles cu pampoane de matase naturala. Fata tresarea excitata si lui asta i se parea o victorie a iubirii asupra caroseriei. Dar intr-o zi, realitatea l-a pocnit in moalele capului: pe ea o ademenise mai mult faptul ca el cara buchetoaiele in portbagajul care se deschidea atat de lasciv, atat de fierbinte, atat de senzual lubrifiat…

Initial, el a clacat, a aruncat un Prozac pe gat, dar mai apoi a gasit pe Google ca da dependenta si-a renuntat sa-l mai inghita pe-al doilea. A trecut la planul B: in fiecare zi, cauta ceva ingenios sa-i ofere femeii de care s-a indragostit cu aceeasi intensitate cu care ia curbele cand asculta Metallica.

Asa am priceput si eu, si alte femei care vad masina doar ca pe-o rivala fara celulita, ca barbatii au nevoie de un automobil mai viril ca ei, mai frumos ca ei, mai bogat ca ei – fie si numai ca sa le stimuleze ambitia, imaginatia si bunavointa de a ne cere de neveste la timp.

 

 

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Comentarii

 • Si sa mai zici ca barbatii sint niste nesimtiti ce nu vibreaza la nimic ….Inca nu am testat acest simtamint ( de Porshe Cayene , care de altfel e "urita cu draci " mult mai bine Porshe 911) dar mi se pare absolut aiurea sa te indragostesti de o femeie care e indragostita de masina ta……..Am vazut de curind un film cu Al Pacino care avea o actrita , Simone, program de calculator care era cit pe ce sa-i ruineze viata dupa ce ii adusese gloria …..Mi-a placut mai demult o vorba de duh alui Panait Istrati si mi-am notat-o "Femeia e ca soarele ….. se oglindeste in toate baltoacele " Cred ca este extrem de relevant articolul pentru acest tip de femeie ..

  Tomiris ianuarie 9, 2012 12:36 pm Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.