fbpx

Super-Premieră Teatrul Zurli: Fata Babei și Fata Moșneagului, sâmbătă, pe 6 februarie

de

Umor, scene pline de tâlc, bucurie și înțelepciune, toate într-o formulă a distracției nestăvilite, marca Mirela Retegan și Gașca Zurli. Sâmbătă 6 februarie, la ora 11.00, Teatrul de pe Lipscani va avea loc super-premiera Zurli Fata Babei și Fata Moșneagului!

 

Povestea clasică, Fata Babei și Fata Moșneagului este adaptată în stilul Zurli şi pusă în scenă pe înţelesul celor mici. Am eliminat arhaismele şi am introdus interactivitatea. Am creat costume colorate, prietenoase. Am construit personajele între bine şi rău. Le-am iertat la final pe cele negative pentru că au promis că se schimbă. Fata Moşului e bună şi blândă şi este atentă la valori: e generoasă, e empatică, e cochetă, e întelegătoare. La polul opus, Fata Babei e o răzgâiată, alintată, sclifosită care nu se spală, nu se pieptăna, răspunde obraznic mamei şi e un munte de egoism. Moşneagul e blând, dar slab în timp ce Baba e şmecheră şi rea. Greşelile de abordare pe care încă le facem şi noi, părinţii zilelor noastre, le identificăm foarte uşor în acest spectacol.

 

Oamenii mari pleacă la final mulţumiţi că au avut o experienţă minunta în care, din joacă, şi ei şi copiii lor ştiu mai multe despre relaţia părinte-copil.

 

Fereşte-te de oamenii răi! Fii bună cu copacii şi cu animalele şi plantele şi într-o zi vei fi răsplătită! Lasă-te dusă de inima. Niciodată inima nu greşeşte drumul. Întotdeauna ascultându-ţi inima vei ajunge acolo unde ţi-ai propus”. Acestea sunt o parte din învățămintele acestui spectacol.

 

Ce ne face pe noi TEATRUL ZURLI să fim altfel?

 

Suntem foarte atenți la text. Știm despre cuvinte că ele crează imagini și avem grijă să fie imagini frumoase. Am ales în spectacol cântece și jocuri potrivite pentru copiii de 2-6 ani, am găsit replici care să-i facă pe părinți să zâmbească și texte din care cei mici să tragă învățăminte.

 

Biletele pot fi comandate aici:

http://www.bilete.ro/teatru-teatrul-zurli-la-teatrul-de-pe-lipscani-fata-babei-si-fata-mosului-06-feb-2016

 

Biletele se găsesc şi la casieria Teatrului de pe Lipscani, de luni până duminică, în intervalul orar 12:00-22:

Pret bilet : 30 lei

 

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.