Talibanii vor sa il ucida pe printul Harry, aflat in misiune in Afganistan

de

Talibanii afgani au afirmat luni ca sunt hotarati sa il ucida pe printul Harry, pilot de elicopter in armata britanica, revenit in Afgansitan pentru o a doua misiune militara.

“Vom face tot posibilul pentru a-l ucide pe printul Harry si pe alti membri ai fortelor britanice stationati la Helmand”, provincie din sudul Afganistanului, considerata un fief al insurectiei talibane, a declarat pentru AFP Zabihullah Mujahid, un purtator de cuvant al insurgentilor.

 

“Nu incercam sa il rapim, ci sa il ucidem”, a adaugat el, in cadrul unei convorbiri telefonice, precizand ca talibanii au pus la punct “un plan foarte important” pentru a-l ataca pe print, al treilea in ordinea succesiunii la tronul britanic.

 

Printul Harry, in varsta de 27 de ani, cunoscut sub numele de “capitanul Wales”, a ajuns saptamana trecuta la Camp Bastion, in provincia Helmand, pentru o misiune temporara de patru luni ca pilot de elicopter Apache, potrivit armatei britanice.

 

Aceasta misiune este a doua in Afganistan pentru printul Harry, dar prima data publicitatii de autoritatile britanice.

 

Precedenta sa misiune in Afganistan, inceputa in decembrie 2007, a fost tinuta secreta si scurtata la zece saptamani din motive de securitate, in martie 2008, dupa ce prezenta sa a fost dezvaluita de presa.

 

Marea Britanie are 9.500 de militari in Afganistan, detinand al doilea contingent ca marime din cadrul Fortei Internationale de Asistenta pentru Securitate (ISAF) din aceasta tara, dupa Statele Unite. Londra, care a pierdut 425 de militari de la inceputul conflictului, in 2001, intentioneaza sa isi retraga trupele pana la sfarsitul lui 2014.

 

MEDIAFAX

 

 

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *