Tocana de peste marocana este un preparat dulce-sarat foarte savuros care se poate servi alaturi cartofi la cuptor amestecati cu unt, smantana, branza si usturoi.
Numar de portii: 6
Ingrediente:
6 fileuri de peste alb (pe care il preferati)
2 cepe
3 – 4 rosii
un pumn de stafide
ulei de masline
sare si piper (dupa gust)
1/2 lingurita de ghimbir
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita ras-el-hanout (condiment arabesc ce contine coriandru, nucsoara, cuisoare, chimen, cardamom, piper negru; se gaseste la magazinele cu produse orientale)
1 lingurita curcuma
1/2 lingurita de ardei iute
2 – 3 linguri de seminte de susan (facultativ)
3 linguri de miere
1 lingura de apa de flori de portocal (se gaseste la aceleasi magazine cu produse orientale)
Pentru marinata:
sare, piper
1/2 lingurita ghimbir
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita ras-el-hanout
1/2 lingurita boia dulce
Mod de preparare:
1. Pestele se marineaza in amestecul de condimente, timp de doua ore.
2. Intr-o cratita se pun cinci linguri de ulei, se calesc ceapa tocata marunt si stafidele, condimentele, se adauga doua linguri de miere si un pahar cu apa. Se lasa la fiert la foc mic timp de 15 minute (daca scade prea mult se adauga putina apa).
3. Se adauga pestele si se mai lasa pe foc 10 minute.
4. Intr-o alta cratita se calesc rosiile – decojite si taiate cuburi – in ulei de masline. Se adauga o lingura de miere si extractul de flori de portocal.
5. Intr-o tigaie se rumenesc putin semintele de susan.
6. Pe platoul de servire se pun fileurile de peste, impreuna cu sosul, se decoreaza cu rosii si seminte de susan.
BUCURESTI (MEDIAFAX)