fbpx

Tocana marocana de pui

de

Pregatiti aceasta mancare cu pulpe de pui intr-o pasta condimentata, ce poate fi si congelata pana la trei luni. Este bine sa puneti carnea la marinat cu o noapte inainte.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ingrediente

Pentru pasta:

2-3 catei mari de usturoi, decojiti si taiati in bucati mari

1 varf de cutit de sare de mare

2-3 varfuri de cutit de paprika

2-3 varfuri de cutit de turmenic

1 lingurita de seminte de chimion

ulei de masline sau de arahide

 

Pentru tocana:

6 pulpe de pui mari, cu os si piele

ulei de masline fructat

2 cepe decojite si taiate mare

1 lamaie feliata fin

1 varf de cutit de sofran

1 pumn de masline verzi, fara samburi

1 pumn de coriandru proaspat, taiat mare

 

Mod de preparare:

 

Pentru pasta condimentata, zdrobiti usturoiul cu sarea de mare intr-un mojar. Adaugati paprika, turmericul si semintele de chimion si amestecati pana obtineti o pasta. Adaugati atata ulei de masline sau de arahide cat sa faceti pasta indeajuns de fluida incat sa curga, dar sa ramana consistenta pentru a acoperi bucatile de pui.

 

Pentru pregatirea tocanei, puneti pulpele de pui intr-o cratita si acoperiti-le cu pasta. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si lasati carnea la marinat in frigider cat va permite timpul, daca este posibil, chiar o noapte.

 

Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare, joasa, si caliti ceapa pana se inmoaie. Adaugati pulpele de pui si lasati-le pana se coloreaza usor pe ambele parti. Adaugati feliile de lamaie si suficienta apa incat sa ajunga la jumatatea bucatilor de carne. Adaugati sofranul si acoperiti cu un capac, lasand amestecul sa fiarba la foc mic circa 25 de minute, pana ce carnea este patrunsa si frageda. La sfarsit, adaugati maslinele si coriandrul proaspat.

 

MEDIAFAX

 

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.