Pregatiti aceasta mancare cu pulpe de pui intr-o pasta condimentata, ce poate fi si congelata pana la trei luni. Este bine sa puneti carnea la marinat cu o noapte inainte.
Ingrediente
Pentru pasta:
2-3 catei mari de usturoi, decojiti si taiati in bucati mari
1 varf de cutit de sare de mare
2-3 varfuri de cutit de paprika
2-3 varfuri de cutit de turmenic
1 lingurita de seminte de chimion
ulei de masline sau de arahide
Pentru tocana:
6 pulpe de pui mari, cu os si piele
ulei de masline fructat
2 cepe decojite si taiate mare
1 lamaie feliata fin
1 varf de cutit de sofran
1 pumn de masline verzi, fara samburi
1 pumn de coriandru proaspat, taiat mare
Mod de preparare:
Pentru pasta condimentata, zdrobiti usturoiul cu sarea de mare intr-un mojar. Adaugati paprika, turmericul si semintele de chimion si amestecati pana obtineti o pasta. Adaugati atata ulei de masline sau de arahide cat sa faceti pasta indeajuns de fluida incat sa curga, dar sa ramana consistenta pentru a acoperi bucatile de pui.
Pentru pregatirea tocanei, puneti pulpele de pui intr-o cratita si acoperiti-le cu pasta. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si lasati carnea la marinat in frigider cat va permite timpul, daca este posibil, chiar o noapte.
Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare, joasa, si caliti ceapa pana se inmoaie. Adaugati pulpele de pui si lasati-le pana se coloreaza usor pe ambele parti. Adaugati feliile de lamaie si suficienta apa incat sa ajunga la jumatatea bucatilor de carne. Adaugati sofranul si acoperiti cu un capac, lasand amestecul sa fiarba la foc mic circa 25 de minute, pana ce carnea este patrunsa si frageda. La sfarsit, adaugati maslinele si coriandrul proaspat.