fbpx

Tu cati ani ai?

de

“Sunt Ana, am 46 de ani si sunt frumoasa.” O declaratie pe care putine femei o pot rosti cu usurinta, de teama ca vor fi considerate de cei din jur mai putin frumoase, mai putin atragatoare. De fapt, aceasta este perceptia generala, ca doar tineretea este asociata cu frumusetea. Presiunea venita din partea societatii pentru a arata mereu tinere este atat de puternica incat mai mult de un sfert dintre femei se simt judecate de persoanele din jur in functie de varsta pe care o au, conform celui mai recent studiu global desfasurat de Dove*. Acelasi studiu evidentiaza faptul ca doar 10% dintre femei sunt mandre sa-si recunoasca varsta, iar 40% isi ascund adesea varsta reala.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tu cati ani ai? ~ Noua campanie Dove subliniaza perceptia femeilor despre propria varsta. Femeile isi ascund varsta pentru a fi considerate in continuare frumoase ~

Dove si-a asumat misiunea de a crea o lume in care frumusetea este o sursa de incredere, nu de anxietate. In acest sens, Dove lanseaza o noua campanie construita in jurul unui film ”Tu cati ani ai?” prin care isi doreste sa inspire femeile sa-si sarbatoreasca frumusetea la orice varsta.
”Femeile cred ca dezvaluirea varstei influenteaza modul in care ceilalti le percep frumusetea ” declara Dan Oprescu – Brand Building Director Home & Personal Care Unilever South Central Europe.
”Reticenta de a vorbi despre varsta este adanc inradacinata in mentalul colectiv. De aceea, nu de putine ori, auzim ca <nu este frumos sa intrebi o femeie ce varsta are>. Dove a produs filmul ”Tu cati ani ai?” pentru a-si continua misiunea de a creste stima de sine pentru femeile de toate varstele. Speram ca femeile vor reconsidera viziunea despre propria frumusete si vor intelege ca sunt frumoase, indiferent de varsta”.

Varsta este o sursa de anxietate pentru toate femeile, ce incepe sa se manifeste mai puternic odata cu implinirea varstei de 30 de ani, dar poate fi resimtita chiar din anii adolescentei. De altfel, aceasta este si motivul pentru care campania poarta numele ”Tu cati ani ai?” – intrebarea prin care Dove doreste sa surprinda inclusiv momentul de schimbare, cel in care varsta devine o sursa de anxietate. Filmul subliniaza discrepanta dintre deschiderea si sinceritatea cu care fetitele isi recunosc varsta si reticenta femeilor de a face acest lucru.
Fetele copiaza atitudinea mamelor lor in ceea ce priveste frumusetea si increderea de sine. De aceea este important ca mamele sa-si recunoasca propria frumusete la orice varsta si sa dea exemple pozitive fiicelor lor. Incurajarea femeilor si urmatoarelor generatii sa-si recunoasca frumusetea contribuie la cresterea stimei de sine si la atingerea potentialului maxim.

Evitarea intrebarii despre varsta
Raspunsul la ”acea” intrebare le face pe femei sa se simta nefericite. In momentul in care-si dezvaluie varsta femeile au tendinta sa se concentreze pe aspectele negative asociate cu imbatranirea, ceea ce le alimenteaza sentimentul de anxietate legat de felul in care arata. Atunci cand sunt intrebate de varsta, una din doua femei foloseste un atribut negativ pentru a se descrie incluzand exprimari precum ”batrana” sau ”prea grasa”. Mai mult decat atat, intrebarea legata de varsta le face pe femei sa se simta atat de incomfortabil incat doua din cinci femei pretind ca sunt mai tinere si adesea evita sa-si aniverseze ziua de nastere.

Fii tu insati
Intreband femeile ”cati ani au”, Dove le invita sa-si reconsidere felul in care se simt atunci cand isi dezvaluie varsta si impactul pe care acest lucru il are asupra lor zilnic. Vizioneaza filmul la http://youtu.be/t0cIttv4Aps si alatura-te conversatiei pe #MyBeautifulSelf.

Misiunea Dove:
Dove crede ca fiecare femeie are dreptul la frumusete si fericire, de aceea isi asuma misiunea de a inspira femeile sa-si atinga potentialul maxim de frumusete si de a le incuraja sa considere frumusetea o sursa de incredere, nu de anxietate.
Dove este diferit. Este primul brand care redefineste feminitatea si da valoare frumusetii naturale, in pofida stereotipurilor de perfectiune.
Dove inspira femeile sa-si aprecieze frumusetea la adevarata sa valoare, pentru ca aceasta vine atat din interior, cat si din exterior. Privirea, zambetul, atitudinea, optimismul, simtul umorului sunt doar cateva dintre atuurile care pun femeile in evidenta. Ele radiaza de frumusete atunci cand se ingrijiesc, cand se simt bine in pielea lor si cand sunt fericite.

*Despre studiu
Studiul „Tu cati ani ai?” (”How Old are You?”) a fost efectuat la finalul anului 2013 pe un esantion de 6.006 femei cu varsta cuprinsa intre 18-64 ani. Acesta s-a desfasurat in 12 tari: Statele Unite ale Americii, Canada, Mexic, Brazilia, Argentina, Marea Britanie, Germania, Italia, India, China, Tailanda si Filipine.

Femeile cred ca trebuie sa fie tinere pentru a fi frumoase:
– 1 din 3 femei crede ca trebuie sa fii tanara pentru a fi frumoasa
– mai mult de un sfert dintre femei (27%) se simt judecate pentru varsta lor de catre persoanele din jur
– aproximativ trei sferturi (73%) recunosc ca se simt ingrijorate in privinta aspectului exterior, despre care considera ca se inrautateste pe masura ce trec anii
– pentru femei, varsta este o sursa de anxietate ce se manifesta mai tare odata cu implinirea varstei de 30 de ani, dar se resimte inca din adolescenta
– un sfert dintre femei simt presiunea de a arata mai tinere

Majoritatea femeilor isi ascund varsta atunci cand sunt intrebate:
– doar 1 din 10 femei isi recunoaste varsta cu mandrie
– un sfert dintre femei evita sa-si aniverseze ziua de nastere pentru a-si ascunde varsta
– 2 din 5 femei au pretins ca sunt mai tinere decat sunt in realitate

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.