fbpx

Ziua perfecta a unei femei – sex, cumparaturi si putina munca

de

Sex, iubire si numai putina munca – acestea sunt, potrivit unui studiu recent publicat de Journal of Economic Psychology, ingredientele de care are nevoie o femeie pentru a spune ca a avut o zi perfecta.

Desi ideea de “zi perfecta” este oarecum vaga, autorii recentului studiu sustin ca au descoperit care sunt activitatile concrete agreate de femei in timpul zilei, iar sexul se situeaza pe primul loc.

 

Potrivit lui Christian Kroll, profesor la Universitatea Jacobs din Germania, si lui Sebastian Pokutta, de la Georgia Institute of Technology, experientele zilnice ale oamenilor influenteaza perceptia acestora despre fericire.

 

La studiul acestora au participat 909 femei de diverse etnii, a caror medie de varsta era de 38 de ani si aveau un loc de munca. Acestea au fost rugate sa descrie felul in care isi petrec ziua in mod obisnuit, dar si daca fiecare dintre activitati le creeaza o stare pozitiva sau negativa.

 

Din datele obtinute in urma raspunsurilor, Kroll si Pokutta au realizat o descriere “aproape fidela” a unei zile perfecte, tinand cont de placerea, dar si de utilitatea fiecarei activitati. Astfel, cele 16 ore ale “zilei perfecte” – pentru un stil de viata sanatos, specialistii spun ca sunt necesare 8 ore de somn – cuprind cat mai putina munca si cat mai multe activitati de comunicare cu ceilalti, dar si actiuni care ofera placere.

 

Potrivit studiului, pentru a se declara fericita, o femeie are nevoie zilnic de 106 minute de intimitate sexuala, 82 de minute de comunicare cu ceilalti, 78 de minute de relaxare, 75 de minute pe care sa le petreaca la masa, 73 de minute de rugaciune sau meditatie, 68 de minute de exercitii fizice, 57 de minute petrecute la telefon, 56 de minute de cumparaturi, 55 de minute de petrecut urmarind programe TV, 50 de minute alocate prepararii mancarii, 48 de minute petrecute la computer, 47 de minute pentru treburi casnice, 46 de minute destinate copiilor, 46 de minute alocate odihnei de dupa-amiaza, 36 de minute pentru munca si 33 de minute pentru a se deplasa intre diferite destinatii.

 

Referitor la persoanele cu care ar prefera sa isi petreaca timpul, raspunsurile participantelor au aratat ca acestea aleg sa stea mai mult in compania prietenilor, familia – inclusiv copiii – fiind in acest caz pe locul al doilea.

 

“Cercetarea noastra a oferit o imagine de ansamblu asupra zilei perfecte, cifrele obtinute evidentiind faptul ca pana si cele mai placute activitati isi pierd din farmec daca dureaza prea mult sau sunt facute prea des”, este concluzia autorilor studiului.

 

MEDIAFAX

 

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.