fbpx

A fost anunțat juriul Sony World Photography Awards 2017, cea mai mare competiție de fotografie din lume

de

Juriul celei de-a zecea ediții a Sony World Photography Awards, cea mai mari competiție de fotografie din lume, a fost anunțat astăzi.

Experți recunoscuți în industria fotografică se vor reuni pentru a prezenta și premia cele mai bune fotografii realizate în 2016, incluse în competițiile Professional, Open, Youth, National și Student Focus.

Câștigătorii fiecărei categorii vor fi recompensați atât cu echipamente foto Sony de ultimă generație, cât și premii consistente în bani, beneficiind în același timp de expunere și recunoaștere la nivel mondial.

Julien Mauve, câștigător în 2016 al categoriei Professional Conceptual, vorbește despre experiența sa: „Datorită vizibilității pe care o obții în toate tipurile de media și a oamenilor pe care îi întâlnești, Sony World Photography Awards reprezintă un premiu foarte important în cariera oricărui fotograf, iar acest lucru nu poate fi trecut cu vederea. M-am bucurat mult de această experiență, care a continuat și după noaptea ceremoniei de premiere, pe tot parcursul anului.”

Organizată de World Photography Organisation, competiția Sony World Photography Awards 2017 va include noi categorii. Sunt invitați să participe fotografi din toate colțurile lumii, amatori sau profesioniști, care pot înscrie gratuit în concurs cele mai bune imagini prin intermediul site-ului www.worldphoto.org.

Juriul Sony World Photography Awards 2017

Membrii juriului competiției Professional sunt: Zelda Cheatle (președinte) Curator (Marea Britanie); Allegra Cordero di Montezemolo, Curator și director de expoziții Centro de la Imagen (Mexic); Russ O’Connell, redactor foto, The Sunday Times Magazine (Marea Britanie); Aida Muluneh, fotograf și antreprenor cultural (Etiopia); Denis Curti, director de creație, Tre Oci Foundation (Italia) și Francoise Callier, director de programe la Angkor Photo Festival & Workshops (Franța).

Competițiile Open și Youth vor fi prezidate de jurnalistul și fotograful Damien Demolder (Marea Britanie), care va juriza și competiția National Awards, care se desfășoară în 61 de țări. Printre jurații competiției Student Focus se numără Andrea Kurland, redactor-șef, Huck (Marea Britanie), Dan Rubin, fotograf și director de creație (Marea Britanie) și Jennifer Shaw, fondator / director de creație, PhotoNOLA (SUA).

Zelda Cheatle, președintele juriului competiției Professional, declară: „Voi căuta originalitatea în gândire și execuție, claritatea viziunii – un concept care se transferă bine în fotografii atât pe perete, cât și pe ecran. Simplitatea, măiestria, uneori spiritul sau compasiunea, candoarea, norocul sau inteligența – fotografia bună întotdeauna te surprinde.”

Premiile

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul ceremoniei de premiere care va avea loc la Londra, pe 20 aprilie 2017. Premiile constau în echipament foto Sony de ultimă generație, includerea lucrărilor în catalogul anual al competiției și premii în bani – 25.000 de dolari pentru câștigătorul competiției Professional și 5.000 de dolari pentru câștigătorul competiției Open.

În plus, campania anuală de PR dedicată câștigătorilor și fotografilor finaliști asigură expunere internațională în cele mai prestigioase reviste și ziare, dar și în mediul online și la principalele târguri de fotografie.

Toate lucrările vor fi expuse în cadrul vernisajului de la Somerset House din Londra între 21 aprilie și 7 mai 2017.

Date relevante

  • 5 decembrie 2016 – se închide competiția Student Focus
  • 5 ianuarie 2017 – se închid competițiile Open, National și Youth
  • 10 ianuarie 2017 – se închide competiția Professional
  • 28 februarie 2017– Anunțarea finaliștilor la categoriile Professional, Open, Youth și Student Focus
  • 28 martie 2017– Anunțarea câștigătorilor la competițiile Open, Youth și National
  • 20 aprilie 2017– Anunțarea câștigătorilor „Fotograful Anului” și a categoriilor Professional, precum și a câștigătorilor categoriilor Open, Youth și Student Focus, în cadrul unei ceremonii în Londra
  • 21 aprilie 2017 – 7 mai 2017– vernisajul Sony World Photography Awards de la Somerset House, Londra

Ediția din 2016 a Sony World Photography Awards a atras un număr-record de înscrieri: 230.103 înscrieri din 186 de țări, o creștere de 33% față de 2015.

O selecție a înscrierilor din 2017 este disponibilă la adresa: www.worldphoto.org/press.

 

Despre World Photography Organisation

World Photography Organisation este o platformă globală pentru inițiativele din lumea fotografiei. Activând în peste 180 de țări, scopul organizației este acela de a ridica nivelul de conversație în acest domeniu celebrând cele mai bune imagini și cei mai buni fotografi din lume.

Organizația se remarcă prin crearea relațiilor pe termen lung cu fotografii, dar și cu partenerii de marcă din industrie.

World Photography Organisation găzduiește un număr mare de evenimente anuale, precum: Sony World Photography Awards (cea mai mare competiție de fotografie din lume, aflată la cea de-a zecea aniversare în 2017), o serie de întâlniri anuale, dar și PHOTOFAIRS, International Art Fairs Dedicated to Photography, având ca destinații Shanghai și San Francisco.

 

Despre Sony

Sony Corporation este lider global în producerea de tehnologii audio, video, foto, de gaming, pentru comunicații pentru segmentele consumer și profesional. Prin dezvoltarea afacerilor în muzică, imagine, entertainment și mediul online, Sony are o poziție de lider absolut pe segmentele electronicelor și divertismentului. Sony a înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2015 vânzări consolidate de aproximativ 68 miliarde de dolari. Sony Global Web Site: http://www.sony.net/

 

 

 

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.