fbpx

11 lucruri inedite din turneul national Loredana, Sentimente

de

Al patrulea turneu national in ultimii 5 ani al Loredanei – Sentimente – s-a incheiat miercuri seara dupa un maraton in care artista, alaturi de trupa Agurida, a facut ocolul tarii in 22 de zile si 13 spectacole.

Sentimente – show-ul pe care Loredana l-a prezentat anul trecut la Sala Palatului – a fost dus in salile de sport, teatrele si casele de cultura ale celor mai importante orase din tara, intr-o desfasurare masiva de forte coordonate spre un singur scop: sa se bucure de un spectacol unic si cei care nu-si permit sa ajunga la Bucuresti la marile show-uri ale artistei.

Iata ce a insemnat in cifre si intamplari amuzante sau emotionante Turneul Loredana, Sentimente.

 

  1. Peste 10.000 de spectatori– in unele teatre sau case de cultura (Iasi, Constanta) unde capacitatea salii este de 5-600 de locuri au fost suplimentate randurile de scaune pentru ca a fost o cerere mare de bilete.

 

  1. Cum pentru fiecare spectacol Loredana a schimbat 8 tinute, artista s-a dezbracat si imbracat de 104 ori pentru acest show pe parcursul turneului.

 

  1. Garderoba Loredanei a fost transportata cu o duba, separat de autocarul echipei si a inclus si pelerina uriasa care parodia o haina purtata de Rihanna, pelerina care cantareste 10 kg, dar si doua coroane, una din fluturi cu diametru de 2 metri (creata de Romana Topescu si Edita Lupea) si o alta cu o inaltime de aproximativ jumatate de metru, creata de artistul timisoreanMyrko Tatii.

 

  1. Pentru ca a fost un turneul al emotiilor si sentimentelor, din echipa personala a artistei au facut parte fratele sau, Cristi, tatal – Vasile si, pentru ultima saptamana de turneu, fiica – Elena.De altfel, la Bacau unde locuiesc multe dintre rudele Loredanei, la sfarsitul show-ului intreaga echipa a fost invitata la o masa speciala in familia artistei, iar la Pitesti in sala s-au aflat membrii familiei din partea sotului Loredanei.

 

Pentru Loredana acest turneu national a fost o ocazie de a-si reaminti cateva momente emotionante din cariera sa.

 

  1. La Ploiesti le-a povestit spectatorilor ca, in urma cu 30 de ani a cantat pentru prima data piesa Buna seara, iubito in orasul lor.Era la inceputul carierei, avea putine piese in repertoriu si, dupa un recital la care spectatorii au cerut-o de foarte multe ori inapoi pe scena, pentru ca nu mai stia ce sa cante, a incercat “Buna seara, iubito”, cu teama pentru ca era o piesa aflata in lucru. La 30 de ani distanta de la acel moment, in sala s-a aflat unul dintre martorii intamplarii – Catalin Catoiu, pe atunci producator al spectacolelor Loredanei.

 

  1. Odata cu turneul Sentimente Loredana s-a reintors in doua orase in care n-a mai concertat de la debutul carierei ei, in Ramnicu Valcea a sustinut un spectacol dupa 28 de ani, iar in Buzau a concertat dupa 30 de ani de la precedenta sa aparitie pe aceeasi scena, ceea ce a adus un plus de emotie si pentru artista, dar si pentru public.

 

  1. La Craiova, Loredana a dus Sentimentele in Sala Polivalenta si… a avut un element nou in garderoba: un tricou al echipei Universitatea Craiova primit cadou chiar de la membrii clubului. Cu acest prilej, Loredana a povestit cum a chiulit de la scoala – in liceu – ca sa vada meciurile echipei de aur Universitatea Craiova.

 

  1. La Oradea, Loredana a fost surprinsa sa-l descopere in public pe stilistul sau, Radu Mada, pe care-l stia la Bucuresti. Radu Mada, care s-a nascut in Oradea, a inceput sa lucreze cu Loredana inca din adolescenta cand era unul dintre fanii artistei si ii trimitea schite despre cum i-ar placea sa o vada imbracata. Colaborarea dintre cei doi dureaza de aproape 20 de ani.

 

  1. La Galati, Loredana le-a povestit spectatorilor ca in sala respectiva a sustinut ultimul sau concert sub comunism, in zilele lui decembrie 1989.

 

  1. Peste 3500 de km au fost parcursi intre 1 si 22 martie pentru cele 13 spectacole, echipa Loredanei a avut 30 oameni (inclusiv trupa Agurida, dar si staff-ul care s-a ocupat de machiaj, par si costume), echipa de sunet si scenotehnica – Paradigma – a avut 12 oameni, iar din partea producatorilor turneului au mai fost pe toata perioada inca 5 persoane.

 

  1. Pentru intregul turneu, Loredana a colaborat cu Skizzo Skillz, ca invitat permanent, si cu doi dintre elevii sai de la Vocea Romaniei 2016,  Stefan Roscovan si Beatrice Apostu, carora le-a oferit ocazia de a capata experienta in fata publicului, dar si cate un moment special in show. De altfel, in echipa Loredanei se mai afla si Maria Hodja si Oana Brutaru care au fost concurente la Vocea Romaniei.

 

Pentru fanii de peste Prut, Loredana are o veste buna: se ia in calcul ca spectacolul sa ajunga si la Chisinau.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.