fbpx

16.000 km donati de Ziua Europeana impotriva Obezitatii

de

In acest weekend a fost Ziua Europeana impotriva Obezitatii, prilej cu care o echipa de medici a spitalului Ponderas, specializat in chirurgie metabolica de avangarda, a incurajat romanii sa faca miscare pentru a preveni raspandirea obezitatii, prin campania #donezkm. Mai mult de 500 de romani au raspuns initiativei si au donat (prin alergare, mers la pas sau cu bicicleta) peste 16 000 de km in perioada 7 – 18 mai.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cu ocazia ZEIO, echpa domnului doctor Catalin Copaescu a pornit o campanie de constientizare a problemei obezitatii in Romania si a consecintelor pe care aceasta boala le are asupra sanatatii noastre. Campania #donezkm a urmarit atat incurajarea romanilor sa faca miscare pentru a preveni declansarea obezitatii, cat si pentru a ajuta un pacient diagnosticat cu obezitate morbida sa aiba acces la un tratament specializat.
Conform celui mai recent studiu Omnibus* efectuat pentru Ponderas, excesul ponderal este deja o problema a Romaniei. Mai mult de 54% din populatie este supraponderala si obeza. Dintre romanii cu kilograme in plus, 20% sufera de obezitate si, mai mult decat atat, au dezvoltat si boli asociate obezitatii.
Obezitatea declanseaza boli metabolice, precum diabetul zaharat, hipertensiune arteriala, steatoza hepatica sau dislipidemii. Statisticile arata ca prevalenta diabetului zaharat este de 7 ori mai mare la populatia obeza, iar costurile pentru tratarea medicamentoasa a unui pacient diabetic sunt estimate la 600 dolari/an, bani care sunt suportati de statul roman.
,,Inca de cand am infiintat acest spital, am incurajat oamenii sa constientizeze problema obezitatii si a consecintelor pe care aceasta le are asupra sanatatii noastre. In cazul multor pacienti, singura solutie ramasa este chirurgia metabolica, iar aici intervenim noi, insa ne dorim sa facem tot posibilul pentru a nu se ajunge la obezitate. Pana ca pacientii sa ajunga la noi, lupta cu plusul de kilograme este la ei. Ii incurajam si le spunem inca o data prin aceasta campanie ca, pe langa alimentatie, miscarea este si ea o modalitate de a preveni obezitatea’’, a declarat Dr. Catalin Copaescu, Medic Primar Chirurgie Generala, cu competenta in Chirurgie Laparoscopica si Chirurgie Bariatrica, Director General Ponderas.
Pe plan mondial, chirurgia metabolica este recunoscuta ca fiind cea mai eficienta solutie pentru tratarea bolilor metabolice si a obezitatii. In Romania, cu ajutorul echipei medicale Ponderas, peste 4800 de pacienti au fost tratati de obezitate, reusind sa elimine in total 300 000 kg de exces ponderal.
Initiativa #donezkm a avut ca scop atat tragerea unui semnal de alarma asupra raspandirii obezitatii, cat si de a ajuta un pacient diagnosticat cu obezitate morbida sa poata sa-si trateze aceasta problema. La varsta de 47 de ani, Florin cantareste de 3 ori mai mult decat greutatea unui adult normoponderal. Din cauza celor 200 de kilograme pe care le are, pe langa lipsa de mobilitate, Florin a dezvoltat si o serie de afectiuni severe care ii limiteaza calitatea vietii si ii scad considerabil speranta de viata.
In urma celor peste 16 000 km donati, Florin va fi operat de catre echipa de medici specializata in chirurgie metabolica a spitalului Ponderas, care il va ajuta sa scape de excesul ponderal. Pe langa kilogramele in minus, medicii spun ca se va imbunatati si starea de sanatate a lui Florin.
La initiativa au raspuns peste 500 de oameni in 11 zile de campanie, in medie acestia donand 30 km. Pe langa donatorii din Romania, au participat la initiativa si oameni din Spania, Franta si Japonia.

*Studiul a fost realizat de compania de cercetare de piata Gfk Romania la initiativa Ponderas. Studiul a fost efectuat pe un esantion reprezentativ la nivel national, de 1.608 persoane, barbati si femei, cu varsta peste 15 ani, iar perioada in care s-a derulat a fost Martie 2013. Rezultatele studiului sunt representative la nivel national pentru populatia Romaniei cu varsta peste 15 ani, avand o marja de eroare de +/- 2.4%

Despre Ponderas
Ponderas (fostul spital Delta Hospital) este singurul spital din Romania specializat in chirurgie metabolica de avangarda si singurul Centru de Excelenta in Chirurgia Metabolica si Bariatrica din Estul Europei cu dubla acreditare europeana si americana. Deschis in 2011, Ponderas pune la dispozitia pacientilor servicii medicale integrate ce acopera toate specialitatile medicale si chirurgicale.

Cu ajutorul chirurgiei metabolice si a echipei Ponderas, peste 4.800 de pacienti au fost tratati cu succes de obezitate. Peste 80% dintre acestia dezvoltasera diabet zaharat tip 2, steatoza hepatica, hipertensiune arteriala, dislipidemii, apneea de somn si alte afectiuni grave asociate obezitatii. In urma operatiilor de obezitate, acestia au beneficiat de ameliorarea pana la vindecare a acestor comorbiditati.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.