fbpx

3 retete de biscuiti de incercat cu cei mici

de

Copiii ne pot fi de mare ajutor in bucatarie, daca le oferim cu incredere aceasta sansa. Sa profitam de sarbatori, sa ne oferim si mai multe momente nostime si nepretuite alaturi de ei. Retetele urmatoare sunt delicioase, simple si usor de preparat. Micutii se vor distra ajutandu-ne, iar rezultatul va fi pe gustul intregii familii.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1. Biscuiti cu alune sau cu nuca de cocos

Ingrediente (pentru o tava):
  • 1 cana faina de grau
  • o lingurita de drojdie
  • 6 linguri zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • ½ lingurita de esenta de migdale
  • 4 linguri de lapte
  • 100 g unt sau margarina
  • 200 g alune nesarate macinate fin sau 6 linguri nuca de cocos
Preparare:
Amestecam foarte bine untul cu zaharul pudra si cu cel vanilat, adaugam drojdia, laptele si treptat faina. Framantam bine compozitia pana obtinem o coca neteda, pe care o lasam jumatate de ora la rece. Daca dublam cantitatile pentru un numar mai mare de biscuiti, atunci impartim aluatul in doua: o jumatate o lasam la rece, in frigider, cat timp ne folosim de cealalta jumatate de coca. Pe masa de lucru presaram faina, intindem aluatul cu facaletul, subtiindu-l pana la o grosime de 1 cm. Cu ajutorul formelor pentru prajituri decupam din coca figuri, pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem biscuitii cu galbenus de ou si ii dam la cuptor. Cuptorul trebuie preincalzit, iar biscuitii se lasa la copt pentru 10-15 minute, la 180 grade Celsius, cat sa se rumeneasca pe margini si sa capete o nuanta aurie. Dupa aceea, se lasa la racit. La fel se procedeaza si cu restul de aluat, ramas la rece.

2. Biscuiti cu ciocolata si unt de arahide

Ingrediente (pentru doua tavi):
  • 2 cani faina
  • 1 cana de zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 300 g unt de arahide
  • 100 g ciocolata taiata bucatele/fulgi de ciocolata
  • 2 oua
Preparare:
Amestecam cele doua tipuri de unt, zaharul (inclusiv cel vanilat) si ouale, apoi praful de copt, bicarbonatul si treptat faina. Dupa ce amestecam foarte bine, adaugam si ciocolata sau fulgii de ciocolata. Lasam aluatul jumatate de ora la rece, dupa care il impartim in doua: o jumatate ramane la rece, cat timp ne folosim de cealalta jumatate de coca. Pe masa de lucru presaram faina, intindem aluatul cu facaletul, subtiindu-l pana la o grosime de 1 cm. Cu ajutorul formelor pentru prajituri decupam din coca figuri, pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Daca nu avem la indemana forme pentru prajituri, luam cate o lingurita de aluat pe care o modelam sub forma de bila intre palme si o asezam in tava de copt. Ungem biscuitii cu galbenus de ou si ii dam la cuptor. Cuptorul trebuie preincalzit, iar biscuitii se lasa la copt pentru 10-15 minute, la 180 grade Celsius. Dupa aceea, se lasa la racit. La fel se procedeaza si cu restul de aluat, ramas la rece.

3. Biscuiti de casa spritati sau fursecuri spritate
Ingrediente (pentru doua tavi):

  • 2 cani faina de grau
  • 6 linguri de zahar pudra
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 250 g unt moale, la temperatura camerei
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o lamaie
  • putina sare
Preparare:
Amestecam foarte bine untul cu praful de sare, zaharul pudra si cel vanilat, coaja de lamaie. Adaugam apoi ouale si treptat faina. Aluatul se amesteca usor, fara a se framanta. Lasam coca la rece un sfert de ora. Pentru a da forma spritata acestor fursecuri se foloseste presa pentru biscuiti. Daca ne lipseste, putem folosi o punga pentru decorat prajituri. Cuptorul trebuie preincalzit, iar fursecurile se lasa la copt timp de 10-15 minute, la 180 grade Celsius. La final, putem decora fursecurile cu ciocolata topita, alba sau neagra, fulgi de cocos sau  zahar pudra. 
 
Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.