fbpx

A inceput Congresul National de Psihotraumatologie 2011

de

Astazi, 6 octombrie 2011, si-a deschis lucrarile prima editie a Congresului National de Psihotraumatologie 2011. Lucrarile stau sub sloganul “Dincolo de trauma: resurse si oportunitati” si se desfasoara in cadrul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, aflate pe Bd. Octavian Goga nr. 2, Sector 3, Bucuresti. Mari specialisti ai domeniului din tara si din strainatate vin sa impartasesca din experienta lor participantilor la congres.

Informatii si inscrieri pe http://www.psihotraumatologie.ro/

DESPRE CONGRESUL NATIONAL DE PSIHOTRAUMATOLOGIE 2011

Prima editie a Congresului National de Psihotraumatologie – Bucuresti 2011 se doreste a fi un forum profesional de o ridicata valoare stiintifica, prin care specialistii sa poata prezenta si dezbate experiente profesionale, trecute si prezente, din domeniul psihotraumatologiei si stiintelor conexe.

Intr-o perioada de evolutie umana in care cotidianul devine din ce in ce mai impovarator iar experientele negative lasa urme din ce in ce mai greu de atenuat, trauma capata forme si valente noi si afecteaza viata umana in toate aspectele sale. CNPT2011 isi doreste sa surprinda toate aceste forme, sa le incadreze in contextul social prezent si, prin schimbul de experienta dintre specialistii ce vor fi prezenti, sa identifice metodele si instrumentele disponibile in acest moment pentru imbunatatirea vietii celor afectati.

Ne-am dorit ca prima editie a CNPT sa sprijine dezvoltarea psihotraumatologiei ca stiinta in Romania, sa promoveze relatiile profesionale dintre specialisti si organizatii ce activeaza in domeniul psihotraumatologiei, sa disemineze informatii recente referitoare la teoria si practica lucrului cu stresul post-traumatic si a altor probleme asociate acestuia, sa faciliteze abordari, activitati si cercetari interdisciplinare in domeniul psihotraumatologiei, sa identifice problemele cu care se confrunta specialistii in lucrul cu suferinta umana si cu trauma psihica si sa consolideze si dezvolte formarea profesionala a tuturor specialistilor sau viitori specialisti ce doresc sa activeze in stiinta psihotraumatologiei sau in stiintele conexe

PROGRAMUL CNPT 2011

Pentru a raspunde cat mai bine nevoii de interdisciplinaritate in abordarea traumei psihice si a suferintei umane, precum si pentru a sprjini schimbul de informatii profesionale intre specialisti din diferite stiinte, acoperindu-se astfel domeniul psihotraumatologiei intr-o maniera comprehensiva si exhaustiva, congresul se axeaza pe trei mari directii de dezbateri si prezentari: Clinica, Organizationala si Sociala. Tocmai din dorinta de a aduce interdisciplinaritea in prim-planul structurii stiintifice a CNPT2011, organizatorii si-au propus sa nu separe aceste abordari ci, mai degraba, alocand timp egal tuturor celor trei directii, toti participantii sa poata surprinde fenomenologia traumei, modul in care se manifesta ea si cum se lucreaza impotriva efectelor sale, la nivel profund individual, la nivelul dezadaptarii profesionale si la nivelul intregii comunitatii.

Astfel, sectiunea ”Clinica” a acoperit aspectele clinice si medicale ale traumei si a inclus prezentari si seminarii sustinute de specialisti din domeniile Psihologiei, Psihiatriei, Psihoterapiei, Medicinei si a altor stiinte din sfera serviciilor de sanatate umana.

Sectiunea ”Organizationala” acopera aspecte legate de trauma umana in viata profesionala si se axeaza pe organizatii, din perspectiva abordarii traumei. Aceasta sectiune a inclus prezentari si seminarii sustinute de specialisti din domeniile Psihologiei Organizationale, Resurselor Umane si a Sanatatii Angajatilor.   

Activitatile din cadrul sectiunii ”Sociala” au acoperit aspecte ale traumei umane la nivelul comunitatilor si al intregii societati si a inclus prezentari si seminarii sustinute de specialisti din domeniile: Psihologiei Sociale, Sociologiei, Asistentei Sociale si a altor stiinte sociale

CNPT2011 IN CIFRE

·       150 de participanti din 20 de judete ale tarii

·       30 de lectori si traineri din 5 tari europene

·       4 zile dedicate exclusiv psihotraumatologiei

·       17 workshop-uri si seminarii

·       21 de prelegeri

 

 

Categorii:
Psihologie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.