fbpx

A murit cea mai batrana femeie din lume

de

Japoneza Kama Chinen, din Okinawa, despre care se crede, in mod oficial, ca era cea mai batrana femeie din lume, a murit la 114 ani si 356 de zile. Femeia apartinea deja unui grup exclusivist (cum altfel?) al centenarilor, care cuprindea 74 de femei si 3 barbati care au peste 110 ani, din toata lumea – o alta dovada ca femeile traiesc mai mult.

Dupa moartea japonezei, Eugenie Blanchard, o frantuzoaica din insula Sfantul Bartolomeu din Caraibe, a devenit cea mai varstnica femeie de pe Terra, ea fiind doar cu putin mai tanara decat Kama – are 114 ani si 75 de zile. Kama Chinen locuia in Okinawa, iar regiunea e renumita pentru longevitatea locuitorilor si – din acest motiv – se afla in atentia oamenilor de stiinta de pretutindeni.
Speranta de viata a celor care locuiesc aici este una dintre cele mai mari din lume, ea e legata in primul rand de alimentatia sanatoasa, care consta preponderent in peste proaspat, supa, fructe de mare, legume, orez si ceai verde. Cea mai varstnica persoana care a trait vreodata este Jeanne Calment, o frantuzoaica ce a murit la 122 de ani si 164 de zile, in 1997.

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.