fbpx

Adelina Pestrițu: Nu mi-am făcut un scop în viață din a mă lupta cu toți cei care au o părere proastă despre mine

de
Pictorial si interviu cu Adelina Pestritu pentru Marea Dragoste-revistatango.ro, nr. 128, aprilie 2016

Cât de bine realizat este produsul Adelina Petrițu și câtă muncă de marketing, PR și comunicare stă în spatele unei asemenea construcții? Ne-am întâlnit la sediul elegant al agenției de PR care o reprezintă pe Adelina și am rugat-o să-mi povestească onest despre dificultatea drumului care a adus-o până aici, când, iată, după numeroase controverse, nu doar că și-a găsit liniștea interioară, dar a ajuns să fie considerată vedetă, diverse branduri îi solicită să le reprezinte, iar ea trăiește exclusiv de pe urma imaginii sale publice, așa cum multe tinere din lume și-ar dori.

 

Alice Năstase Buciuta: Unde te-ai născut, Adelina?

Adelina Pestrițu: Acum treizeci de ani am venit pe lume, la Câmpulung Muscel, într-o familie în care am primit foarte multă iubire, chiar dacă părinții mei s-au separat la un moment dat, când eu aveam paisprezece ani. Am știut ce înseamnă răsfățul. Am un frate pe care îl iubesc și care mă iubește la nebunie. Este cu cinci ani mai mare decât mine. Avem o relație foarte specială, ne susținem, ne iubim foarte tare și nu facem nimic unul fără știrea celuilalt. Nu îmi amintesc să ne fi certat decât o singură dată. Eram micuță, el mi-a spus să nu ies în fața blocului, dar eu m-am încăpățânat, nu l-am ascultat și am ieșit cu niște prieteni. Mi-am luat o papară de la el și de atunci l-am știut și de frică. Nu doar de drag.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Nu te-ai supărat că te-a bătut?

ADELINA PESTRIȚU: Nu. El s-a speriat foarte tare, nu știa unde sunt, trebuia să vină mama acasă și el ar fi fost răspunzător având în vedere că este mai mare decât mine. Nu m-am supărat, mi-am asumat acea bătăiță, știam că trebuie să se întâmple dacă sunt neascultătoare, așa că i-am mulțumit. Am știut ce înseamnă un frate mai mare.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Cum erau părinții din punctul ăsta de vedere, vă mai dădeau câte o palmă la fund?

ADELINA PESTRIȚU: Nu pot spune că s-a întâmplat foarte des, dar în cazul în care făceam năzbâtii foarte mari o meritam. Sunt împotriva violenței, dar pe atunci educația se făcea și cu câte o bătăiță, din când în când.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Deci ai folosi metoda asta și tu ca mamă?

ADELINA PESTRIȚU: Depinde de foarte multe lucruri. Sunt și alte variante de educație. Nu pot să îmi dau eu cu părerea, nu am devenit mamă, este încă un vis al meu. Până nu ai copii, nu știi ce înseamnă responsabilitatea asta.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Cum erai ca elevă?

ADELINA PESTRIȚU: Nu am fost un elev exemplu. S-a întâmplat și să chiulesc, și să iau câte un premiu. Am gustat câte puțin din fiecare. Este bine să trăiești fiecare etapă așa cum consideri. Nu aveam neapărat o ținută clasică de școală. Întotdeauna mi-a plăcut să pun trendurile în aplicare și săream în ochi, așa spunea doamna dirigintă. Îi sugera mamei mele să am o ținută mai clasică, pentru că stârneam invidii.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Cum te îmbrăcai? Aveai haine mai frumoase decât colegele?

ADELINA PESTRIȚU: Dat fiind faptul că mama a dezvoltat o afacere în acest domeniu și avea magazin de haine, toate hainele pe care le introducea în magazin treceau mai întâi prin mâinile mele, vedeam ce îmi place, îmi alegeam și apoi îi dădeam voie să le bage în vânzare. Îmi plăceau lucrurile extravagante, îmi plăcea ca uneori să îi mai fur mamei din haine, plecam cu hainele ei de blană, cu paltoanele ei elegante. În acel context nu erau niște haine potrivite, bineînțeles că săream în ochi. Doamna dirigintă avea tot timpul ceva de obiectat în acest sens. Dar am fost un elev cu mult bun-simț, ascultător, chiar dacă am avut și eu ieșirile mele. Nu am supărat pe nimeni niciodată. Dacă am făcut greșeli mi le-am asumat întotdeauna și am învățat din ele. Nimeni nu a cunoscut perfecțiunea, iar eu nu fac excepție de la regulă.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Ai făcut liceul tot la Câmpulung, apoi ai venit la București la facultate?

ADELINA PESTRIȚU: Am fost influențată de faptul că fratele meu era deja în București, m-am gândit că aici am o protecție, dacă vin într-un oraș străin măcar să fiu cu cineva din familia mea.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Ce facultate ai ales?

ADELINA PESTRIȚU: Facultatea de Management, la zi, dar nu am profesat. M-a atras mai mult lumea showbiz-ului. Momentul în care am intrat în showbiz m-a luat oarecum pe sus, pentru că nu îndrăzneam să visez într-atât de departe. Apreciam oamenii care apar la televizor, persoanele publice, le apreciam tăria de caracter. Chiar nu este ușor să fii în lumina reflectoarelor. Presiunea este foarte mare, trebuie măcar să încerci să fii tot timpul ca scos din țiplă, să fii foarte atent la ceea ce faci, să uiți de intimitate, să ai grijă la ceea ce spui pentru că la un moment dat poate fi folosit împotriva ta. Chiar nu mi-am plănuit ce fac acum.

Muncesc și eu mult, știu să montez singură filmele, am și acasă o lumină specială pentru fotografiile pe care le postez, învăț lucruri zi de zi și mă adaptez. Începând de la vlog, apoi de la revistă și de la conturile de pe social media, am ajuns să fac un mic business din care pot să trăiesc bine.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Cum a venit schimarea asta de direcție?

ADELINA PESTRIȚU: Totul s-a întâmplat de când l-am cunoscut pe Liviu Vârciu, fostul meu soț. A fost un pas decisiv în ceea ce avea să urmeze, nu numai pe plan profesional, ci și pe plan personal. M-a marcat această experiență, am avut foarte multe de învățat. Aveam douăzeci de ani și chiar visam la familia perfectă. Întotdeauna am râvnit la familiile în care există armonie, în care oamenii se înțeleg de minune și visează la mulți copii. Mă bucur foarte mult că am bifat această etapă din viața mea și mă bucur că am cunoscut iubirea adevărată.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Deci spui cu siguranță că a fost o mare iubire, o iubire adevărată.

ADELINA PESTRIȚU: O mare iubire, da. Am spus Da în fața lui Dumnezeu din tot sufletul pentru că am simțit acea iubire prin toți porii. Chiar dacă eram la o vârstă fragedă, mi-am asumat foarte mult rolul de soție. Găteam în fiecare zi, aveam mare grijă de cum se prezenta el în lume, călcam hainele, aveam grijă de casă. Încercam să fiu soția perfectă.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Crezi că asta înseamnă să fii soția perfectă, să gătești și să îi calci cămașa soțului?!

ADELINA PESTRIȚU: Ulterior am descoperit că nu asta înseamnă să fii soția perfectă. Eram la o vârstă fragedă și am considerat că eu fac bine ceea ce fac. Sunt multe responsabilități în rolul de soție și trebuie să dai dovadă de maturitate, mai ales în deciziile pe care le iei alături de soțul tău sau individual. Acum sunt de altă părere și văd această instituție a familiei dintr-o perspectivă mult mai complexă.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Nu v-ați dorit copii?

ADELINA PESTRIȚU: A fost un proiect al nostru. Din păcate, finalul nu a fost unul fericit, mai ales pentru mine, pentru că am avut parte de o sarcină extrauterină. În perioada divorțului am descoperit că sunt însărcinată în cinci săptămâni. A fost ceva foarte dureros. Eram într-o perioadă foarte agitată și pe lângă faptul că eram foarte slabă din toate punctele de vedere am descoperit această sarcină ca nefiind una sănătoasă, care putea oricând să îmi explodeze în corp, să fac hemoragie internă și să se întâmple și alte lucruri mai grave. Slavă Domnului că medicina avansează pe zi ce trece. Am făcut un tratament medicamentos cu metotrexat, am stat internată și am scăpat cu bine.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Ai rămas cu sechele, cu traume? Ce ți-au spus medicii?

ADELINA PESTRIȚU: O perioadă visam în fiecare noapte că am un copil în brațe. Probabil că m-am și gândit foarte mult la asta și m-a marcat acest episod. Există riscul ca după o extrauterină să urmeze o a doua, dar asta în cazul în care nu supraveghezi sarcina. Eu am ținut din scurt această problemă. Medicii mi-au spus că sunt cincizeci la sută șanse să fie totul bine. Vom vedea ce se va întâmpla în momentul în care voi rămâne însărcinată.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Despărțirea a adus și la intrarea ta în showbiz, nu-i așa?

ADELINA PESTRIȚU: Da, valul mediatic s-a datorat interesului legat de despărțirea noastră. Ulterior am preluat controlul și am ajuns în punctul în care sunt astăzi, dar am trecut prin multe etape și nu au fost tocmai ușoare. Pentru a ajunge în acest moment a trebuit să trec prin suferințe, au fost nopți în care a trebuit să plâng ore întregi ca să îmi descarc sufletul, ședințe la psiholog. Dar am avut oameni care m-au îndrumat și m-au pus pe calea corectă, așa cum am și în prezent o echipă care se ocupă de tot ce înseamnă persoana publică Adelina Pestrițu. Am o echipă numeroasă, oameni din PR, stiliști, make-up artiști, avocați, specialiști în toate domeniile.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Îmi spui că ai o echipă mare. Cum de ți-o permiți din punct de vedere financiar? Cum te descurci să plătești atâția oameni?

ADELINA PESTRIȚU: În momentul de față sunt antreprenor. Am o revistă online, am un manager care îmi negociază contractele de imagine și toate acestea se susțin de la sine. Muncesc și eu mult, știu să montez singură filmele, am și acasă o lumină specială pentru fotografiile pe care le postez, învăț lucruri zi de zi și mă adaptez. Activez foarte mult în zona virtuală. Începând de la vlog, apoi de la revistă și de la conturile de pe social media, am ajuns să fac un mic business din care pot să trăiesc bine. Dar nu am făcut singură aceste lucruri. Sunt foarte mulți oameni care nu se văd. Mi-asum succesul, dar îl mai împart și cu ei.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Spui că ești antreprenoare, dar te pricepi la business? Știi să faci o factură, să calculezi TVA-ul?

ADELINA PESTRIȚU: Am și o contabilă care face aceste lucruri, dar știu și eu multe lucruri. Pentru tot ceea ce nu știu, îmi caut oameni cu care să lucrez. În tot ce ține de promovare, de business, de imaginea mea, de stil. Chiar zilele acestea a venit cineva la mine acasă și mi-a făcut curățenie în dulap. Mi-a spus: „Cu astea nu te mai poți îmbrăca, hai să faci altceva cu ele, să le donăm”. Este o fată care a studiat la Paris și la New York, chiar are această meserie și se pricepe, iar eu îi ascult sfaturile. Mi-a aruncat trei sferturi din dulap. Dar am acceptat, căci eu asta ofer, imaginea mea. Eu însămi creez un produs și tot ce înseamnă business-ul meu din zona de internet este foarte mult despre mine. De aceea, în fiecare zi trebuie să învăț să fac acest produs cât mai competitiv și cât mai ok. Am profesor de engleză cu care fac conversație, fac niște eforturi serioase să mă autodepășesc, mai ales că visul meu este să ajung la un moment dat în America.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Și în America ce îți dorești să faci?

ADELINA PESTRIȚU: Aș fi în aceeași zonă sau poate aș descoperi că îmi place altceva. Mă duc cu inima și mintea foarte deschise acolo și am fost deja de cinci ori. Îmi place, mă simt ca acasă acolo. Mi-ar plăcea să stau la Miami sau la New York.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Au fost și perioade foarte grele în viața ta, perioade în care s-a scris foarte urât despre tine. Cum le-ai acceptat?

ADELINA PESTRIȚU: Nu pot și nici nu vreau să mulțumesc pe toată lumea. Este normal ca oamenii să își facă păreri și păreri. Pentru mine contează foarte mult părerile celor care mă cunosc. Cred că este de preferat să îți exprimi părerea după ce cunoști un om și după ce vezi cum este în viața reală.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Dar pe tine nu te vede nimeni în viața reală.

ADELINA PESTRIȚU: Sunt oameni care au capacitatea să vadă dincolo de rolul pe care fiecare dintre persoanele din media îl desfășoară. Eu am lăsat timpul să rezolve toate părerile controversate. Nu îmi place să mă cert cu oamenii și nu îmi place să fac un tam-tam dintr-o părere a unuia care nu știe foarte multe despre mine.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Totuși, oamenii nu au dreptul să spună lucruri neadevărate despre noi.

ADELINA PESTRIȚU: Ei ar trebui să știe acest lucru. Dacă faci lucruri împotriva legii cu siguranță vei fi taxat pentru asta. Eu cred foarte mult în justiția divină, dar cred și în aceasta de pe pământ, așa că, uneori, când lucrurile scapă de sub control, mai cer și ajutorul câte unui avocat. Dar eu sunt convinsă și că există o roată care se întoarce. Nu mi-am făcut un scop în viață din a mă lupta cu toți cei care au o părere proastă despre mine, dar s-a întâmplat să ajung în instanță cu anumite persoane. Este normal să fii pedepsit atunci când nu îți măsori cuvintele.

Marea Dragoste / revistatango.ro: De ce crezi că unii au ajuns să aibă o părere proastă despre tine? Din invidie?

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pagini:  1 2

 

Categorii:
Interviuri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.