Aparitia sarcinii reprezinta pentru femei nu numai schimbare radicala a perceptiei acestora asupra vietii, ci si o modificare importanta a organismului din punct de vedere fiziologic. Drumul pe care orice femeie trebuie sa il parcurga pentru a deveni mama este presarat cu numeroase obstacole mai mult sau mai putin serioase care insa pot fi anticipate si chiar depasite cu succes printr-o vigilenta sporita si printr-o informare corespunzatoare.
Conform clinicii Proctoline, pe langa celebrele schimbari hormonale si tulburari de temperament, o mare parte dintre femei au sanse crescute sa sufere de o afectiune destul de cunoscuta, dar si de stanjenitoare in acelasi timp: hemoroizii. In cazul in care te numeri printre viitoarele mamici aflate in aceasta situatie, nu trebuie sa te ingrijorezi prea tare deoarece aceasta afectiune nu afecteaza in niciun fel sarcina si se trateaza relativ usor.
Ce trebuie sa stii despre hemoroizi
Boala hemoroidala este o afectiune raspandita in randul populatiei la nivel mondial afectand cu precadere femeile insarcinate, persoanele trecute de varsta a doua si persoanele care sufera de obezitate. Acestia pot fi de doua tipuri (interni si externi), iar tratamentul lor este unul diferentiat si adaptat in functie de categoria in care se incadreaza boala.
Din nefericire, foarte multe persoane care sufera de aceasta afectiune se simt rusinate si evita consultul unui medic proctolog preferand sa indure cu stoicism simptomele acestei boli care pot fi destul de neplacute. Aceste persoane, inclusiv femeile insarcinate, ar trebui fie insa constiente de faptul ca aceastea afectiune este una comuna ce poate fi tratata extrem de simplu si de eficient, mai nou chiar si fara interventii chirurgicale. Chiar daca se spune despre hemoroizi ca au drept principala cauza statul prelungit in pozitia sezut, trebuie mentionat faptul ca aparitia acestora este datorata mai multor factori dintre care putem aminti: sarcina, ereditatea, alimentatia, etc.
Cum te poti feri de aceasta boala
Principalul mod in care te poti feri de aceasta afectiune poate consta in consumul anumitor tipuri de alimente ale caror proprietati sunt de natura sa te protejeze de astfel de neplaceri. Produsele din ovaz, pestele si chiar usturoiul sunt doar cateva dintre alimentele care joaca un rol semnificativ in prevenirea bolii in cauza. De altfel, toate alimentele bogate in fibre si in vitamine te pot ajuta in acest sens. Totusi, fiindca vorbim despre femeile aflate in timpul sarcinii, alegerea alimentatiei corespunzatoare trebuie facuta neaparat in functie de recomandarile medicului.
In sfarsit, suntem de parere ca aceasta afectiune ar trebui luata in serios mai ales de catre femeile insarcinate din cauza predispozitiei acestora pentru afectiunea despre care vorbim. Reiteram de asemenea ca este absolut necesar consultul unui medic specialist imediat dupa aparitia unuia dintre simptome, fara niciun fel de rezerve si de amanari inutile datorate prejudecatilor sau fricii.
Categorii:
Frumusete si sanatate