Andreea Marin Banica are castig de cauza: amenda de 50.000 ron pentru emisiunea Cancan TV!

de

C.N.A. a decis: sanctiune de jumatate de miliard de lei vechi pentru emisiunea Cancan TV! Andreea Marin Banica a primit castig de cauza in demersul sau.
Iata scrisoarea de multumire a Andreei: Dragi prieteni,

In cadrul sedintei de astazi, 20.09.2011, a C.N.A. (Consiliului National al Audiovizualului) a fost analizata inclusiv sesizarea mea impotriva incalcarii drepturilor mele in emisiunea Cancan TV, difuzata la Kanal D in data de 01.09.2011.

Sesizarea mea are nr. 12316/07.09.2011 si a fost facuta pentru incalcarea dreptului la viata privata si a dreptului la propria imagine (o puteti reciti pe blogul meu impreuna cu legislatia care sustine gestul meu si care va poate fi de folos oricand si voua, indiferent ca sunteti persoane publice sau nu).

C.N.A. a admis sesizarea mea si a dispus sanctionarea postului TV care a difuzat emisiunea CancanTV pentru incalcarile de drepturi cuprinse in aceasta, precum si in alte 2 sesizari ( Simona Gherghe, Dana Mladin), cu suma de 50.000 de lei (jumatate de miliard de lei vechi).

E un pas important in apararea drepturilor noastre, ale familiilor, copiilor nostri,  ale oamenilor a caror viata privata poate fi calcata in picioare zi de zi sub ochii nostri, doar pentru ca niste pretinsi jurnalisti, de cele mai multe ori fara nici o pregatire in acest sens, nu au nici o regula de respectat si nici o limita in a intra  in intimitatea oricarei persoane pe care o considera un „bun subiect”. Multumesc tuturor colegilor din presa care inteleg sa faca aceasta meserie cu credinta si cu respect fata de deontologia profesionala, care au sustinut demersul meu si au in continuare respect fata de publicul caruia i se adreseaza. E important ca voi, oamenii de bun simt, care mi-ati fost alaturi prin mesaje si sustinere pe blog, pe petitii online, in mii de comentarii de pe diverse site-uri  sa stiti ca va  multumesc si imi doresc sa va cunoasteti drepturile, sa stiti sa faceti diferenta intre o persoana publica pe care o admirati, dar care va poate manipula si poate profita de buna voastra credinta si o persoana publica ce se respecta si va respecta pe voi, pentru ca o sustineti pe termen lung. Diferenta e urmatoarea: daca ti se intampla o nedreptate, ai la indemana mijloace legislative sa o corectezi si totusi decizi sa nu o faci, inseamna fie ca accepti ca acea nedreptate sa se repete  - si prin asta dai un semnal si publicului tau fata de care ai o responsabilitate -  fie „intamplarea mediatica” la care nu reactionezi, dar despre care afirmi ca te-a deranjat in mod deosebit  devine un mesaj catre publicul tau ca ai fost de acord in prealabil cu cei care au generat respectiva „intamplare”, ba chiar  se transforma in  dreptul celorlati sa-ti puna sub semnul intrebarii credibilitatea.

 

Va multumesc, un gand bun!

 

Andreea

Gasiti si pe www.andreeamarinbanica.acasa.ro detalii despre decizia C.N.A. cu privire la sesizarea Andreei Marin Banica. Mai multe informatii pe www.andreeamarinbanica.acasa.ro

 

 

 

  • Credit: ARTISTA PHOTO AGENCY
  • Title: COPYRIGHT 2009 ARTISTA PHOTO AGENCY

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *