fbpx

Brasov: Vina pentru producerea accidentului revine in totalitate lui Huidu

de

Vina pentru producerea accidentului in care a fost implicat Serban Huidu, soldat cu moartea a trei persoane, apartine “in totalitate” fostului realizator TV, a carui masina a ajuns pe contransens nu in urma unui derapaj, ci pentru ca el s-a intors catre copiii sai aflati pe bancheta din spate.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Potrivit motivarii sentintei Judecatoriei Brasov, “instanta a apreciat ca revine in totalitate inculpatului culpa in producerea accidentului, accident care nu putea fi evitat decat de inculpatul Serban Huidu”, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Astfel, din cuprinsul expertizei criminalistice facuta de Laboratorul Interjudetean de Expertize Criminalistice Brasov a reiesit ca autoturismul Mercedes Benz ML 350 condus de Huidu “nu a intrat pe contrasens urmare a deraparii, in conditiile in care viteza probabila cu care s-a intrat in curba era inferioara vitezei care ar fi condus la derapare”.
Conform motivarii, masina condusa de Serban Huidu a intrat pe contrasens intrucat fostul realizator TV a pierdut din raza vizuala soseaua, intorcand pentru cateva secunde capul spre bancheta din spate, unde se aflau cei doi copii ai sai si bona acestora.
“Aceasta teza este sustinuta de probatoriul testimonial administrat, martora Cristina Maria Huidu precizand ca in momentele imediat anterioare accidentului era, la randul sau, intoarsa in spate. De asemenea, martora a precizat ca autoturismul Mercedes Benz ML 350 rula cu o viteza aproximativa de 70 km/h, mentionand ca a observat ca in momentul impactului rotile acestuia nu erau virate, realizand acest aspect dupa felul in care autoturismul a iesit din curba”, se arata in motivarea sentintei Judecatoriei Brasov.
De altfel, si procesul-verbal de cercetare la fata locului a confirmat ca autoturismul de teren a fost gasit perpendicular pe axul drumului pe sensul opus de mers.
“In consecinta, pierzand din raza sa vizuala partea carosabila, inculpatul nu a virat suficient pentru a pastra autoturismul pe banda sa, masina patrunzand pe contrasens, unde s-a ciocnit frontal cu autoturismul marca Dacia Logan”, se mai arata in documentul citat.
Judecatorii au considerat ca vina lui Huidu “se apropie totusi de pragul minim, fiind in situatia paradoxala in care un nivel relativ redus de culpa a determinat consecinte extrem de grave”.
Judecatorii au tinut cont si de atitudinea manifestata de Serban Huidu pe parcursul intregii proceduri, fiind pe deplin constient de consecintele faptelor sale pe care a inteles sa si le asume.
Astfel, desi el avea dreptul sa conduca un autovehicul pana la finalizarea procesului penal putand solicita instantei sau organelor de urmarire penala o dovada inlocuitoare a permisului de conducere, nu a uzat de acest drept.
In prezent, Huidu nu are dreptul de a conduce autovehicule, decat in cazul in care va da din nou examen pentru obtinerea permisului.
Judecatorii brasoveni au considerat ca nu se justifica o pedeapsa cu detentie in cazul fostei vedete TV, fiind “o persoana corect integrata social, fara antecedente penale”.
In iunie 2012, fostul realizator TV Serban Huidu, trimis in judecata pentru ucidere din culpa in urma accidentului soldat cu trei morti, in octombrie 2011, a fost condamnat de Judecatoria Brasov la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare.
Atat procurorii, cat si avocatii familiilor victimelor au cerut condamnarea lui Huidu la inchisoare cu executare, in timp ce avocatii fostului realizator TV au solicitat circumstante atenunante si o pedeapsa neprivativa de libertate.
Familiile victimelor accidentului au facut recurs la decizia judecatorilor, urmatorul termen fixat la Curtea de Apel Brasov fiind abia anul viitor, in 31 ianuarie.
Dupa accidentul rutier din octombrie 2011, Huidu a fost supus unei expertize medico-legale. Medicii legisti au comunicat ulterior Parchetului Judecatoriei Brasov concluziile expertizei in cazul lui Huidu, care a relevat faptul ca acesta era apt sa conduca in 16 octombrie 2011 cand a produs accidentul rutier din Timisul de Sus.
Pe latura civila privind daunele materiale si morale catre familiile victimelor, procesul a inceput pe 20 septembrie, insa s-a dat un nou termen pentru 30 octombrie. Sotia si fiul uneia dintre victime, Stefan Lungu Balog, au cerut daune in valoare totala de 400.000 de euro. Cei doi s-au constituit parti civile diferite in acest proces, cerand fiecare, drept daune morale, cate 200.000 de euro. De asemenea, fiica unei alte victime a accidentului, Magda Dragici, a solicitat ca fostul realizator TV sa ii acorde daune morale si materiale de 400.000 de euro. Cea de-a treia victima a accidentului, Ioan Garbis, nu a avut urmasi, prin urmare nimeni nu s-a constituit parte civila din partea acestuia.
In 24 octombrie 2011, printr-un mesaj postat pe blogul personal, Serban Huidu a anuntat ca nu va mai prezenta emisiunea “Cronica Carcotasilor” de la Prima TV si ca se retrage din viata publica.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.