fbpx

Cele mai frumoase mărțișoare pot fi găsite duminică la târgul Mărțișor Antreprenor

de

Duminică, pe 1 martie 2020, în Grădina Cărturești Verona, între orele 10 și 12, copiii de la Grădinița Bambi și Școala Gimnazială Step by Step vor aduce la vânzare cele mai frumoase și mai originale mărțișoare, numai bune de dăruit din dragoste. În plus, fiecare grupă sau clasă de copii implicați în superbul proiect “Mărțisor Antreprenor” s-au organizat să aibă câteva delicatese pentru a-și servi, încălzi, îndulci sau ademeni cumpărătorii.

Mărțisor Antreprenor”, cel mai amplu proiect preșcolar și școlar de antreprenoriat din România, a ajuns anul acesta la cea de-a XIII-a ediție. Lansat de Grădinița Bambi și dezvoltat în colaborare cu Școala Gimnazială Step by Step, “Mărțisor Antreprenor” este un exercițiu Step by Step de stimulare a creativității copiilor și de învățare într-un context cât mai apropiat de realitate.

Mărțisor Antreprenor” debutează în fiecare an, imediat după încheierea vacanței de iarnă, cu analiza edițiilor anterioare și identificarea noțiunilor cheie ce definesc antreprenoriatul. Etapa finală  a proiectului este însă cea mai iubită de către copii: TârgulMărțisor Antreprenor” le oferă celor mici bucuria de a-și valoriza munca, vânzându-le părinților mărțișoarele pe care le-au confecționat. Mai mult, destinația fondurilor astfel colectate este decisă chiar de către copii care, de cele mai multe ori, își îndreaptă atenția către jocuri sau jucării.

Anul acesta, proiectul duce responsabilizarea și colaborarea la următorul nivel. Pornind de la experiența acumulată în edițiile anterioare, elevii claselor gimnaziale îi susțin pe  copiii din grădiniță și pe elevii din clasele primare. Astfel, în timp ce elevii de gimnaziu s-au ocupat de organizarea Târgului “Mărțisor Antreprenor”și a standurilor, copiii Grădiniței Bambi au vizitat mici afaceri, s-au familiarizat cu diverse domenii de activitate dar și cu folosirea banilor.

Proiectul își datorează longevitatea entuziasmului manifestat de copii și colaborării dintre aceștia, familii și cadre didactice și, la fiecare ediție, i-a ajutat pe copii să înțeleagă sensurile conceptului de antreprenoriat, i-a încurajat să participe la activitățile de echipă și să își pună ideile în practică prin creativitate, inovare și asumare de riscuri.

Anul acesta, Târgul “Mărțișor Antreprenor” se va desfășura pe 1 martie, în Grădina Cărturești Verona, între orele 10 și 12.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.