fbpx

“Una din noi e de prisos”, cel mai frumos roman al Sidoniei Drăgușanu

de

Lansarea volumului “Una din noi e de prisos”, de Sidonia Drăgușanu, apărut la Editura Cărțile Tango, a adunat în spațiul elegant al Teatrului Elisabeta cititori îndrăgostiți de stilul captivant al scriitoarei Sidonia Drăgușanu și personalități pregătite să discute despre condiția femeii pornind de la epocile istorice evocate în carte și până azi. Într-o dezbatere moderată de Alice Năstase Buciuta, au vorbit despre carte și despre lucrurile valoroase pe care, prin paginile volumelor sale, ni le dăruiește Sidonia Drăgușanu, profesoara Mihaela Miroiu, criticul literar Alex. Ștefănescu și actrițele Daniela Nane și Manuela Hărăbor care au și citit câteva dintre scrisorile din carte, dând o nouă viață textului.

Fotografii de Paul Buciuta

 

Mihaela Miroiu – O carte care m-a ținut lipită de ea până când am terminat-o

Cartea mi-a adus aminte, inițial, de Octav Dessila, pe care mama îl citea cu pasiune, apoi a căpătat, parcă, un ton de Ionel Teodoreanu, iar, în cele din urmă, a început să crească într-un fel care m-a ținut lipită de ea până când am terminat-o. A fost pasionant să o citesc, este mult suflet acolo, este o construcție foarte deșteaptă, nimic în plus, nimic în minus.

Noi trăim într-o cultură, uneori absolut excepțională, genială, minunată, care până la mijlocul secolului XX a fost scrisă de bărbați, în mod aproape exclusiv. Chiar și despre cum sunt femeile, tot bărbații scriau. Dacă înșirăm cărțile scrise, probabil acoperim jumătate de planetă cu ce au scris bărbații despre femei. Problema este că femeile nu au spus cum sunt ele. Și din acest motiv, cartea Sidoniei Drăgușanu este extrem de binevenită.

 

Alex. Ștefănescu: Cartea se citește cu interes, te captivează

Merită să citim această carte pentru a ne procura o plăcere, căci cartea se citește cu interes, te captivează și nu plictisește deloc. Azi apar foarte multe cărți plictisitoare și chiar sunt autori care se mândresc cu faptul că nu au succes, că sunt neînțeleși. Unii cred că cine are succes este suspect. Pentru mine, cea mai mare satisfacție a fost nu vreun premiu literar, ci să văd în metrou un tânăr care citea dintr-o carte scrisă de mine. Aceasta este criteriul pe care nu trebuie să-l uităm niciodată: o carte bună te captivează.

 

 

Daniela Nane – Este o lectură foarte frumoasă, pe care o recomand

 

După părerea mea, orice lectură este binevenită, pentru că îți creează un univers mental și emoțional mult mai bogat, pe marginea căruia poți să tragi concluzii, poți compara cu ceea ce ai trăit tu sau cu ceea ce ai mai întâlnit, deci, o astfel de carte îmbogățește universul oricărei femei și, mai mult decât atât, îi aduce bucuria de a descoperi întâmplări care pot rezona în multe feluri în propriul suflet. Este o lectură foarte frumoasă și o recomand.

 

 

Manuela Hărăbor: Cartea ne dă șansa de a cunoaște psihologia părinților și a bunicilor noștri

Le-aș recomanda persoanelor mai tinere această carte, pentru a avea șansa de a cunoaște psihologia părinților și a bunicilor noștri. Din orice perioadă a istoriei putem să luăm lucruri care să ne fie benefice. Cu cât învățăm mai multe lucruri despre psihologia umană, în general, și despre cea feminină, în special, avem mai multe de câștigat. Este foarte bine să luăm și să cernem ce ne poate folosi, s-a vorbit mult despre feminism și feminitate, eu cred că cheia vieții este măsura în toate, nu cred că trebuie să ne ducem în nicio extremă, nici în a fi mult prea feministe, nici în a fi mult prea supuse sau mult prea misogine. Ar trebui să luăm câte o picătură din fiecare epocă și din fiecare generație, astfel încât să ne putem construi propriul drum.

Mai multe informații despre scriitoarea Sidonia Drăgușanu și cărțile ei pot fi găsite pe site-ul www.sidonia.ro

Volumul “Una din noi e de prisos” poate fi comandat printr-un e-mail trimis la distributie@revistatango.ro

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.