fbpx

Cum arata Liga I dupa primele cinci etape

de

La o luna de la startul campionatului intern de fotbal, putem spune ca in acest sezon este foarte greu de prezis ce echipe vor ajunge in playoff si care se vor lupta pentru evitarea retrogradarii. Situatia nu este deloc neplacuta pentru microbistii din Romania, deoarece un campionat echilibrat, in care titlul de campioana sa nu fie decis inainte de ultimele etape, nu poate fi decat unul atractiv.

Clasamentul Ligii I dupa primele 5 etape

ECHIPA                 Numar puncte

1         CFR Cluj                           11

2         Steaua Bucuresti                  10

3         FC Viitorul Constanta         7

4         Concordia Chiajna                  7

5         FC Hermannstadt                  7

6         Astra Giurgiu                  7

7         Sepsi OSK                           7

8         Dinamo Bucuresti                  7

9         Gaz Metan Medias         7

10         FC Botosani                            6

11         FC Dunarea Calarasi         6

12         U Craiova 1948                  5

13         CSM Politehnica Iasi     5

14         FC Voluntari                  1

Dupa un start de sezon in care (cu exceptia castigarii Supercupei Romaniei in meciul de la Craiova) CFR nu a aratat prea bine, iata ca, odata cu aducerea din nou a portughezului Toni Conceicao pe banca tehnica, jocul ardelenilor a crescut de la joc la joc, acestia reusind sa obtina 3 victorii la rand in Liga I, gratie carora se afla in acest moment pe locul 1 in clasament. Imbucurator este faptul ca CFR Cluj are mari sanse sa evolueze in grupele Europa League in acest sezon, intalnind in barajul de calificare o formatie mai mult decat modesta, Dudelange (Luxemburg).

Dupa cum era de asteptat, FCSB este cealalta pretendenta la titlu, ros-albastrii fiind in acest moment pe locul secund, la doar un punct de clujeni. Evolutia elevilor lui Nicolae Dica pe parcursul primelor 5 etape a fost destul de asemanatoare cu a cea a ,,visiniilor’’, stelistii incepand prost, insa crescand de la meci la meci.

Situatia este total diferita la Craiova (fosta numarul 3 in sezonul trecut si castigatoare a Cupei Romaniei), oltenii reusind o singura victorie in aceste prime 5 etape, 3-1 pe terenul nou-promovatei Dunarea Calarasi. Declinul trupei antrenate de Devis Mangia nu este chiar o surpriza daca tinem cont de faptul ca, in vara, clubul oltean a vandut 2 jucatori exponentiali, Baluta si Gustavo, ca sa nu mai punem la socoteala si pe Screciu, iar golurile lasate de cei 3 sunt depasite doar de cele existente in suprafata de joc. Pe cale de consecinta, ,,campioana unei mari iubiri’’ se afla in prezent pe locul 12.

Cu Florin Bratu pe banca si cu un nou sponsor, extrem de apreciat in intreaga lume, casa de pariuri online Unibet, Dinamo Bucuresti sta foarte bine in acest an la capitolul ambitie, determinare si faza de atac (cel de-al doilea din Liga I), insa defensiva are mari scapari, fapt ce o plaseaza in clasament doar pe locul al 8-lea.

La fel ca in anii trecuti, Viitorul lui Hagi joaca un fotbal foarte frumos, prezenta constantenilor in primele 3-4 echipe la finalul sezonului fiind mai mult decat probabila.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tag-uri:
· · ·
Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.