fbpx

Chef Florin Dumitrescu si vedete ProTV la restaurantul Morgan La Dud

de

Chef Florin Dumitrescu, de la emisiunea “MasterChef”, si-a pus semnatura pe unul din cele mai sic restaurante din Bucuresti, “Morgan La Dud”, care a fost relansat joi seara, in prezenta prietenilor exigentului bucatar, dar si a unor vedete precum Andreea Esca, Iulia Vantur si Catalin Maruta.

Chef Florin Dumitrescu, ale carui preparate si sfaturi gastronomice i-au delectat pe telespectatorii Pro TV in primul sezon al emisiunii "MasterChef", si-a intampinat oaspetii cu un meniu rafinat si provocator, din care nu au lipsit melcii, la care au fost asortate bauturile racoritoare si o delicioasa inghetata, in patru arome, printre care la mare cautare a fost cea de dude.

Printre cei care au degustat preparatele create de acesta s-au numarat Andreea Esca, Iulia Vantur, Amalia Enache, Corina Caragea, Magda Palimariu, Catalin Maruta, Pavel Bartos, Mihai Dedu, Dan Cruceru, George Vintila, Teo Trandafir, Lavinia Petrea si Paul Angelescu. Acestora li s-au alaturat Mariana (Mimi) Nicolae, finalista a emisiunii "MasterChef", dar si Sidia Sissoko, concurent al aceluiasi show.

"Este primul restaurant pe care mi-am pus semnatura, primul restaurant semnat in totalitate Florin Dumitrescu", a declarat chef-ul pentru MEDIAFAX. El a spus ca, pe langa meniu, si-a pus semnatura si pe designul farfuriilor si pe serviciile oferite de restaurant.

Foarte solicitat de restaurantele bucurestene dupa aparitia sa in emisiunea "MasterChef", Florin Dumitrescu a marturisit ca l-a ales pe cel din strada Sperantei pentru ca el, prin natura sa, este "un om boem, un om melancolic". "«Morgan La Dud» este genul meu de restaurant, in care actorii si regizorii si oamenii de cultura sunt bineveniti intotdeauna", a spus chef Florin Dumitrescu, facand referire la Gheorghe Dinica si la Stefan Iordache, care frecventau "vechiul Dud".

"A atarnat foarte greu in decizia mea de a fi aici si faptul ca primul meu chef bucatar a fost chef bucatar aici, dar si faptul ca familia Parlog (proprietarii restaurantului, n.r.) a investit foarte multi bani in restaurantul asta, datorita lor am ramas aici", a mai spus chef Florin Dumitrescu.

La ce sa se astepte oaspetii restaurantului "La Dud"? "La ceva gustos si neconventional", a spus prompt chef Florin Dumitrescu, precizand ca terasa va avea un meniu diferit fata de cel din restaurant, fine dining.

O surpriza pentru clientii restaurantului este si faptul ca din echipa de bucatari coordonata de chef Florin Dumitrescu la "Morgan La Dud" fac parte si doi fosti concurenti la emisiunea "MasterChef" - Alex Petricean si Bogdan Alexandrescu, care au primit ropote de aplauze, joi seara, de la invitatii la lansarea restaurantului in noua formula.

In afara de meniul rafinat si provocator creat de chef Florin Dumitrescu, invitatii la relansarea restaurantului "Morgan La Dud" s-au putut bucura de acordurile de jazz manouche live. Atmosfera deosebita a fost creata inca de la intrarea pe covorul rosu, unde oaspetii erau intampinati de doua masini vintage, printre care celebrul autoturism Morgan, unul dintre elementele emblematice ale acestui loc.

Foarte fericiti de expertiza chef-ului Florin Dumitrescu, proprietarii restaurantului "Morgan La Dud", Anne-Marie Parlog si Radu Parlog, au declarat, pentru MEDIAFAX, ca vor ca restaurantul din strada Sperantei, numarul 7, sa continue sa ramana "un loc de intalnire al prietenilor".

"Am transformat un pic «Dudul vechi» - restaurantul cu traditie, datorita dudului din gradina care este foarte batran, are 180 de ani - si am zis ca trebuie ceva care sa se asorteze in ceea ce priveste mancarea, meniul cu personalitatea restaurantului, ceva altfel", a spus Anne-Marie Parlog, precizand ca musafirii restaurantului trebuie sa se astepte la "o atmosfera calda", in care mancarea sa fie la fel de apreciata ca si intimitatea locului.

"Practic, aici a fost un loc de intalnire al prietenilor si va fi in continuare. Nu vrem sa fie un local de fite, vrem sa fie un loc in care sa se intalneasca prietenii, sa manance o mancare buna, sa se simta confortabil, sa nu fie rigizi ca la un restaurant cu 2 stele Michelin, sa se simta liberi", a spus, la randul sau, Radu Parlog.

  • Credit: Silviu Covaci

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *