fbpx

Biciclistele din București și-au celebrat pasiunea pentru mersul pe două roți la a 10-a ediție SkirtBike

de

Peste 1000 de femei au pedalat duminică, 9 iunie 2019, la cea de-a 10-a ediție SkirtBike. De 10 ani în București, evenimentul promovează un stil de viață sănătos și prietenos cu mediul, celebrează bucuria și libertatea de a pedala, încurajând femeile să meargă pe bicicletă. Totodată, SkirtBike atrage atenția asupra faptului că biciclistele sunt parte din traficul bucureștean și este nevoie de atenție și responsabilizare atât din partea șoferilor cât și din partea autorităților. De-a lungul celor 10 ani, comunitatea biciclistelor a încurajat peste 25000 de femei să pedaleze la evenimentele SkirtBike din toată țara.

“Este prima dată când particip la acest eveniment. De ceva timp încoace mi-am luat o bicicletă și am renunțat la mașină și prin participarea la acest eveniment vreau să susțin cât mai mult mersul cu bicicleta în oraș. Se poate, e ușor, e sănătos, și da, e sexy și cool. I will prove it!”, a scris pe pagina de instagram bloggerița Laura Mușuroaea

“De zece ani educăm publicul din România, schimbăm percepția despre mersul pe bicicletă, redescoperim puterea comunității, dăm încredere și curaj femeilor care pedalează. Acum zece ani, să pedalezi în fustă pe bicicletă era un act excentric, o ciudățenie în trafic taxată cu remarci stupide. Am evoluat, suntem multe, însă mersul cu bicicleta în București este în continuare un act de curaj datorită traficului aglomerat și a lipsei infrastructurii cicliste. Autorități, dacă vreți mai multe femei frumoase pe bicicletă, faceți piste dedicate, sigure! ”, spune Oana Deliu, una dintre inițiatoarele proiectului Skirtbike.

Cea mai elegantă și așteptată paradă pe două roți a anului, a pornit la ora 17.00 pe traseul: Parcul Lumea Copiilor – Bvd. Tineretului – Bvd. Dimitrie Cantemir – Bvd. Unirii – Piaţa Alba Iulia – Bvd. Burebista – Calea Dudeşti – Bvd. Octavian Goga – Splaiul Unirii – Şos. Mihai Bravu – Calea Văcăreşti – Bvd. Tineretului – Parcul Lumea Copiilor. Biciclistele elegante, cu tocuri, cu coșuri pline de flori, îmbrăcate în roz, conform temei evenimentului, au pedalat cu bucurie în aplauzele trecătorilor și șoferilor – C’est beau la vie en rose, la vie à velo! Felicitari biciclistelor, orasul are nevoie de culoare, curaj si miscare!”

La finalul paradei, organizatorii au împărțit cadouri biciclistelor, oferite de sponsorii evenimentului. Premiul cel mare, o bicicletă Pegas, a fost câștigat de Teodora, o participantă care chiar nu avea o bicicletă proprie, venind la eveniment pe o bicicletă închiriată, spre bucuria organizatorilor și a celor prezenți, că Bucureștiul va avea de azi o nouă participantă în trafic.

 

Despre SkirtBike

SkirtBike este cea mai mare comunitate a biciclistelor, o manifestare cultural-fashionistă, prin care reprezentantele sexului frumos aderă la o cauză urbană și își dau frâu liber imaginației cromatice și bunuIui gust vestimentar. Evenimentul promovează atât emanciparea femeilor, activând astfel Drepturile Femeilor într-o societate contemporană modernă, cât și un mijloc alternativ de transport, dictând un trend de viață sănătos și prietenos cu mediul. Prin însăși scopul său, SkirtBike face parte din mișcarea ciclistă internațională,  contribuind la efortul de a schimba percepția omului modern asupra vieții în urbe și a oferi un model sustenabil de transport, ușor de replicat și în alte orașe.

 

În 2019, evenimentul are loc în 19 orașe: Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Botosani, Brașov, București, Craiova, Constanța, Deva, Drobeta Turnu Severin, Galați, Hunedoara, Iași, Miercurea-Ciuc, Oradea, Sighetul Marmatiei, Suceava, Târgu Mureș.

 

 

Parteneri: Primaria Sector 4

Sponsori: Biciclete Pegas, Nestlé Fitness, CCC Shoes & Bags România, Aqua Carpatica, MiniPrix,

Parteneri media: Radio TANĂNANA, Revista Tango, FreeRider.ro, Hai cu Bicla, Active News, Revista Atelierul, Bucharest Style

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Tag-uri:
· ·
Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.