fbpx

Raluca Lazarut, Gianina Corondan si Vladimir Draghia, operatori in centrele de inchiriere biciclete Cicloteque

de

Ultima luna a venit cu surprize pentru utilizatorii serviciului de inchiriere biciclete Cicloteque si nu numai. Timp de cateva ore, in diferite zile ale saptamanii, Raluca Lazarut (Kanal D), Gianina Corondan si Vladimir Draghia au luat locul operatorilor din centre si le-au facut treaba, in scopul de a promova mersul pe bicicleta si beneficiile acestuia. Astfel, bucurestenii care au trecut pe la centrele Cicloteque din Parcurile Tineretului si Herastrau au avut surpriza sa inchirieze o bicicleta de la Raluca, Gianina sau Vladimir.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cicloteque este primul sistem de inchiriere biciclete din Romania si in cei aproape cinci ani de functionare a avut o contributie importanta la schimbarea mentalitatii opiniei publice referitor la bicicleta si mersul pe bicicleta. In scopul promovarii mersului pe bicicleta, in ultima luna, Cicloteque a pregatit mai multe surprize utilizatorilor si nu numai acestora.
Astfel, cei care au vrut sa se plimbe cu bicicleta prin Parcul Herastrau s-au intalnit cu Gianina Corondan si Raluca Lazarut (Kanal D) de la care au putut inchiria acest mijloc de transport nepoluant. Timp de cateva ore, Raluca si Gianina au discutat cu utilizatorii mai vorbareti, au operat inchirierile in sistemul Cicloteque, au verificat bicicletele ca sa se asigure ca totul este in regula si apoi le-au inmanat utilizatorilor.
“Mersul pe bicicleta iti da un sentiment tare fain, o senzatie de libertate, de eliberare totala a mintii si e una din cele mai placute, ieftine si eficiente metode de a te mentine in forma. Am vrut sa-i invitam pe bucuresteni sa pedaleze, pentru simplul motiv ca bicicleta nu necesita un loc de parcare, nu consuma benzina, nu polueaza si te relaxeaza teribil. Prietenii de la MaiMultVerde mi-au oferit inca o ocazie sa aleg doua roti in loc de patru”, a declarat Raluca Lazarut.
In Parcul Tineretului, Vladimir Draghia a luat locul operatorului la centru si a tinut neaparat sa testeze bicicletele Cicloteque pentru a se asigura ca functioneaza perfect. Mai mult, el a fost atat de incantat de experienta, incat a tinut sa o impartaseasca cu toti prietenii sai de pe Facebook. “Pentru ca ne dorim sa putem lasa mostenire copiilor nostri cele patru anotimpuri, apa potabila si aer curat, nu un cont in banca si un apartament cu opt camere, ne intalnim in seara asta, incepand cu orele 18.00, in Parcul Tineretului, intrarea Sincai, la centrul Cicloteque. Vom pedala, vom discuta, ne vom hlizi si, impreuna cu prietenii de la MaiMultVerde, vom salva Pamantul! 🙂 Nu-i asa ca e usor sa fii supererou? 🙂 Va astept!”, a postat Vladimir pe site-ul de socializare.
Centrele sunt deschise in fiecare zi a saptamanii intre orele 12.00 si 20.00. Inchirierea bicicletelor se poate face direct in centre si online pe site-ul www.cicloteque.ro, urmand trei pasi simpli: inregistrarea, crearea unui cont si plata prin e-payment sau online banking. Tarifele sunt foarte avantajoase: 10 lei/ora pentru inchiriere test sau 2 lei pe ora pe baza unui abonament. Impreuna cu bicicleta, utilizatorul primeste si echipamentul de protectie necesar (antifurt, casca de protectie, genunchiere, manusi). Pentru studenti, someri si pensionari, tarifele sunt reduse la jumatate. Dupa inchiriere bicicletele pot fi returnate in oricare dintre centrele Cicloteque deschise.

Informatii suplimentare:

Anamaria Bogdan, Director de comunicare MaiMultVerde: tel. 0755 224816, email: anamaria.bogdan@maimultverde.ro

Note pentru jurnalisti

Despre Cicloteque
Cicloteque este primul sistem de bike-sharing din Romania, infiintat in anul 2008 de Asociatia MaiMultVerde si UniCredit Tiriac Bank. In prezent, Cicloteque numara cinci puncte de inchiriere in Bucuresti: centre in Parcurile Tineretului, Herastrau si Titan, la Facultatea de Drept si o statie in zona Pietei Romane la Centrul Public al Fundatiei Soros, cu un total de 200 biciclete. Incepand cu 2012, sistemul de inchiriere se autosustine din inchirierea bicicletelor din cele punctele de inchiriere.
In cei patru ani de functionare a centrelor Cicloteque, in sistem s-au inregistrat 32.000 de utilizatori, iar bicicletele au fost inchiriate timp de peste 130.000 de ore, cantitatea de dioxid de carbon economisita fiind de aproximativ 200 de tone. De asemenea, Cicloteque a sustinut numeroase evenimente si concursuri cu teme velo, toate acestea pentru a incuraja mersul pe bicicleta ca mijloc de deplasare si agrement in Bucuresti.
La Gala Societatii Civile, in mai 2011, Cicloteque a primit Premiul I la categoria Dezvoltare Economica si Sociala pentru centrele de inchiriat biciclete, promovarea mersului pe bicicleta si incurajarea unui stil de viata sanatos.
Mai multe informatii despre reteaua Cicloteque sunt disponibile pe pagina web www.cicloteque.ro.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.