fbpx

CNA a revenit asupra deciziei: Nymphomaniac Vol. II va rula in cinematografe

de

Desi, initial, se emisese o clasificare a filmului care ii interzicea difuzarea cu public, CNA a revenit asupra deciziei.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Distribuitorii filmului in Romania, au remis presei urmatorul mesaj:

Prin comunicatul de presa emis de Centrul National al Cinematografiei (CNC) aflam cu satisfactie si usurare ca, in urma contestatiei pe care am depus-o, comisia de rating a CNC a revenit asupra deciziei initiale, iar filmul Nymphomaniac Vol. II va putea fi difuzat in cinematografele din Romania.

Nu consideram aceasta noua decizie ca fiind o victorie, ci pur si simplu o reintoarcere la o stare normala. Nu exista cenzura, filmul nu va fi interzis si fiecare spectator cu varsta peste 18 ani il va putea vedea (sau nu).

Multumim CNC-ului pentru rapiditatea cu care a actionat pentru a indrepta situatia.
Multumim in mod deosebit tuturor celor care zilele acestea ne-au sus?inut in presa, radio si televiziune, pe internet, pe bloguri si pe platformele de socializare.

Regretam efectele colaterale nefaste ale deciziei initiale asupra imaginii Romaniei. Interdictia a trecut, insa penibilul situatiei din pacate ramane.

Stim insa ca toate mesajele, articolele, postarile pe facebook, toate manifestarile de solidaritate si de respingere a cenzurii arata foarte clar ca societatea civila din Romania are vitalitate, este creativa si matura si asta reprezinta de fapt adevarata fata a Romaniei.

Versiunile Nymphomaniac

Pentru a evita posibilele neintelegeri, precizam ca pelicula lui Lars von Trier a fost montata in doua versiuni.

Nymphomaniac Volumul 1 si 2. O mai puteti intalni cu denumirea de international version.
Are in total 4 ore si este impartita in Volumul 1 (110 min.) si Volumul 2 (130 min.). Aceasta este versiunea care va intra in cinematografe, pentru publicul larg. Va avea premiera oficiala pe 25 decembrie, de Craciun, la Copenhaga si din ianuarie va putea fi vazuta si in Romania.

*Nymphomaniac – Long version. O mai puteti intalni cu denumirea de director’s cut.
Are aproape 6 ore (5:50) si este de asemenea impartita in Volumul 1 si Volumul 2. Aceasta nu va intra in cinematografe, pentru publicul larg, ci va rula numai la festivaluri.

Spre exemplu, Nymphomaniac (Long version) Volume 1 va avea premiera oficiala la Festivalul International de Film de la Berlin, editia 64 (6-16 februarie 2014), in afara competitiei. Dupa Berlinala, Nymphomaniac (Long version) Volume 1 va fi “inghetat” si va astepta pina ca Volume 2 sa aiba si el premiera internationala.

Pe langa cateva scene in plus (cca 90 de minute in plus), versiunea lunga contine scene de sex explicit, in care actorii principali au fost inlocuiti la post-productie de dubluri profesioniste din lumea filmului porno.

“Am filmat actorii prefacindu-se ca fac sex, apoi am folosit dubluri care chiar au facut asta. In post-productie s-au suprapus imaginile. Deci, de la mijloc in sus veti vedea actorul si de la mijloc in joc vor fi dubluri”, a spus intr-un interviu producatoarea Louise Vesth.

————————-

Nymphomaniac – prima proiectie pentru presa

Saptamana trecuta, la Copenhaga, Nymphomaniac Vol. 1 & Vol. 2 a fost proiectat exclusiv pentru presa internationala. Proiectia a fost urmata de o conferinta de presa restransa, in prezenta actorilor Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard si Stacy Martin. Marele absent: regizorul insusi, Lars von Trier. Ca de obicei, cineastul danez a ales sa nu faca nicio declaratie de presa in campania legata de Nymphomaniac. Singura aparitie de pana acum fiind prin intermediul unei afis in care apare legat la gura cu un plasture. Decizia se pare ca a fost cauzata de efectele declaratiilor sale legate de nazisti si Hitler de la conferinta de presa de la Cannes cu ocazia filmului Melancholia, din 2011.

Explicind absenta regizorului din campania propriului sau film, Philip Einstein Lipski, directorul de marketing, a declarat la o conferinta de presa la Danish Film Institute ca, in ciuda aparentelor, “tacerea lui Lars von Trier i-a ajutat mult pe cei care s-au ocupat de marketing-ul filmului”.

Una din contributiile lui Lipski la munca de promovare a Nymphomaniac a fost ideea afiselor promotionale “O” faces – 14 personaje in cautarea orgasmului.

A cui a fost ideea logo-ului Nymph()maniac?

Pe de alta parte, chiar daca nu a aparut in public, Lars von Trier a contribuit pe partea creativa la campania de promovare a filmului sau. Spre exemplu, scrierea Nymph()maniac, cu paranteze, a fost ideea lui. De asemenea, tagline-ul “Forget about love” este tot al lui Lars von Trier.

Nymphomaniac – proiect autobiografic al lui Lars von Trier?

Vorbind despre personajul ei la conferinta de presa de saptamana trecuta, Charlotte Gainsbourg a spus: “Sincer, mi-e greu sa ma gandesc la Joe (nimfomana, personajul principal din film – n.red.) ca la o femeie deoarece, pentru mine, personajul ei este de fapt Lars. Sau, cel putin, una din laturile lui Lars”.

——————–

Sinopsis. Nymphomaniac (2013) este jurnalul erotic al unei femei, Joe (interpretata la maturitate de Charlotte Gainsbourg), din perioada adolescentei, pana la varsta de 50 de ani, momentul la care ni se confeseaza.

Distributie. Filmul are o galerie impresionanta de actori. Charlotte Gainsbourg (Joe la maturitate), Stellan Skarsgård, Uma Thurman, Willem Dafoe, Shia LaBeouf, Udo Kier, Christian Slater, Stacy Martin (tanara Joe) si altii.

——————–

Lars von Trier a mai regizat:

Breaking the Waves (1996)
Dancer in the Dark (2000)
Dogville (2003)
Antichrist (2009)
Melancholia (2011)

————————-

Referinte online:

————————-

Nymphomaniac este adus in Romania de Independenta Film, casa de distributie care promoveaza filme independente de referinta, de nisa sau castigatoare ale unor premii internationale prestigioase. Independenta Film a distribuit pelicule ca “The Hunt”, “Amour”, “Trainspotting”, ”Amélie”, ”Melancholia”, ”Todo sobre mi madre”, ”In The Mood for Love”, ”Vicky Cristina Barcelona”, ”Dogville” etc.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Tag-uri:
·
Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.