fbpx

Cum să îți crești confortul la drum lung cu trenul

de

Dacă vrei ca vara asta să călătorești mult, sunt mari șanse să fi ales trenul ca mijloc de transport. Deși e mai lent decât mașina personală sau autocarul, trenul reprezintă cea mai predictibilă cale prin care poți ajunge între două locații, chiar și (de fapt, mai ales) în afara granițelor țării. De asemenea, în interiorul României există multe categorii de persoane pentru care prețurile sunt reduse, cum ar fi studenții și pensionarii. Deși este mai ieftin decât mașina personală și are programul mai structurat decât autocarul, trenul are dezavantajul de a fi un mijloc de transport mai lent și mai puțin confortabil. Dacă vara asta vei avea mult de mers pe șine, asigură-te că vei petrece acel timp stând cât mai confortabil.

 

Ce poți face pentru a călători cât mai lejer cu trenul

 

Probabil cea mai importantă piesă din arsenalul tău de călătorie va fi perna de gât! Această pernă arcuită este moale și se pliază pe forma corpului tău. Astfel, ea funcționează perfect ce suprafață de susținere atunci când dormi, dar crește confortul și pe timp de zi, atunci când doar vrei să stai comod și să citești sau să asculți muzică.

În legătură cu muzica, probabil știi deja ce enervant e să se încurce firele căștilor, ori să cadă telefonul în timp ce dormi și să ți le tragă brusc din urechi. Aceste neplăceri se pot opri dacă alegi să folosești căști wireless, care, neavând fire, sunt și mai confortabile, și mai ușor de menținut. Pentru a achiziționa astfel de căști, vezi pe site-ul Altex cele mai bune oferte de pe piață. Siguranța acestora e garantată și de carcasa specială în care stau depozitate atunci când nu le folosești. Rolul acelei carcase este atât de protecție, cât și de spațiu de încărcare, atunci când conectezi cablul USB potrivit. Încărcarea acestora în tren e facilitată de prizele care au apărut de curând în majoritatea garniturilor din România dar și din restul țărilor europene.

Altă resursă de confort pe tren este cititul. Această activitate poate face să treacă mai repede timpul și de asemenea oferă un anumit sens călătoriei, în funcție de conținutul scris în carte. Problema cu cititul pe tren este întunericul – nu atunci când treci prin tuneluri, ci atunci când vine noaptea și încă nu poți dormi. Soluția care permite cititul indiferent de perioada zilei este un ebook reader, un dispozitiv asemănător cu o tabletă, care oferă diferite funcții ce facilitează cititul confortabil și asigură sănătatea ochilor prin intermediul opțiunilor de setare a luminozității, culorii și fontului, astfel încât să eviți oboseala ce apare atunci când forțezi vederea.

În final, e important de menționat faptul că mersul cu trenul poate fi o experiență comodă și plăcută din start în funcție de clasa la care călătorești, dar și de norocul pe care îl ai în ceea ce privește vechimea trenului. Chiar dacă confortul este asigurat, accesoriile și produsele prezentate în articolul de mai sus pot îmbogăți experiența pe care o ai călătorind cu trenul, și te pot aduce mai odihnit și împlinit la destinație.

 

Poză de StockSnap pe Pixabay.com

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Advert

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.