fbpx

Cum te ajută pescuitul să petreci timp de calitate în mijlocul naturii?

de

Într-o lume tot mai agitată, unde stresul este un adevărat flagel care poate afecta grav calitatea vieții prin instalarea anxietății si chiar a depresiei, oamenii caută tot mai des moduri de a evada din cotidian și de a ieși din ritmul, adeseori insuportabil, al vieții moderne.

 

Unul din mijloacele de evadare aflate la îndemână este mersul la pescuit. Petrecerea unui timp de calitate în aer liber, departe de zgomotele traficului din orașe, sunetul ritmat al micilor valuri ale apei ce se lovesc de mal, dar și sentimentul de împlinire pe care ți-l poate aduce prinderea unui exemplar de pește arătos, sunt doar câteva din beneficiile unei astfel de escapade.

Iată motivele pentru care atât începătorii cât și pescarii experimentați ar trebui să iasă mai des la pescuit

 

 

  • Creșterea nivelului de stimă de sine și împlinire

 

 

Atunci când mergi la pescuit și mai ai și ”noroc” la pește desigur vei simți un nivel de mulțumire de sine superior. Totuși ”norocul” nu ține doar de hazard, iar un pescar experimentat ți-ar putea spune că depinde mult și de uneltele pe care le ai la dispoziție.

 

Pentru a nu risca să se rupă firul și să pierzi un veritabil trofeu cu care să te poți lăuda toată viața, ai putea alege niște unelte de calitate așa cum sunt firele feeder de la Fishingmall.ro împreună cu lansete sau mulinete corespunzătoare stilului de pescuit pe care vrei să-l practici.

 

 

  • Pescuitul te învață să ai răbdare

 

 

Răbdarea pare a fi o virtute pierdută în timpurile moderne când totul se petrece atât de repede și când pare că oamenii nu mai au timp de nimic, nici chiar pentru ei înșiși. A avea răbdare este azi un element care trebuie reînvățat, și, din acest punct de vedere, pescuitul este activitatea ideală  deoarece solicită concentrarea atenției într-un singur loc, asupra plutei sau a vârfului lansetei pentru a sesiza orice mișcare ce poate indica o potențială captură. Mintea se golește astfel de multitudinea de gânduri care te invadează, altfel, în fiecare minut și poți găsi puțină pace și, de ce nu, chiar și clarificarea unor probleme care te frământau de mult.

 

 

  • Petrecerea timpului in aer liber

 

 

După cum este știut organizarea unei expediții de pescuit, chiar dacă nu este vorba chiar de ”Operațiunea Monstrul” ilustrată în celebrul film românesc cu același nume, solicită, împreună cu deplasarea și timpul petrecut pe malul apei, în natură, un timp ce poate însuma câteva ore bune.

 

Acest lucru înseamnă că tot atâtea ore te-ai dezlipit din fața ecranelor de acasă sau din buzunar (televizoare, laptop, tableta sau telefon). Este bine să reții că există studii științifice care au concluzionat că oamenii care petrec timpul în aer liber în mod regulat au un nivel mai mare de mulțumire și sunt mai productivi în celelalte activități.

 

Ar fi multe de povestit despre pescuit însă o idee mai bună ar fi să-ți creezi propriile povești pescărești și să pornești chiar azi să cumperi un set de unelte, iar apoi să organizezi o expediție memorabilă. Cu siguranță nu vei regreta!

 

Sursa foto:  Pixabay.com

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Advertorial

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.