fbpx

„DescOperă La Traviata”, o reinterpretare modernă a celebrei capodopere a lui Verdi

de

„La Traviata” este inspirată din romanul „Dama cu Camelii” de Alexandre Dumas fiul și este recunoscută drept cea mai populară operă a tuturor timpurilor. Povestea emoționantă a Violettei Valéry, o curtezană pariziană, și a iubirii sale tragice pentru Alfredo Germont continuă să captiveze audiențe din întreaga lume prin muzica sa sublimă și dramatismul său profund.

Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” vă invită să descoperiți o reinterpretare captivantă a celebrei capodopere a lui Verdi – „La Traviata”. O operă spectaculoasă intitulată „DescOperă La Traviata” a prins viață sub bagheta regizorului Alexandru Nagy și a coregrafei Sandra Mavhima. Prima reprezentație a avut loc în luna decembrie 2023 Opera Națională București.

“Obiectivul nostru este de a aduce cât mai mulți tineri la operă, pentru a începe să iubească această formă de artă, să o înțeleagă și să descopere o perspectivă nouă și captivantă asupra operei. Într-o lume în continuă schimbare, credem cu tărie că opera poate fi un punct de întâlnire între tradiție și modernitate, oferind tinerilor o experiență culturală de neuitat. Prin spectacolele noastre, ne propunem să demontăm stereotipurile și să arătăm că opera nu este doar pentru cunoscători, ci pentru oricine este deschis să exploreze noi orizonturi artistice.”, afirmă Alex Nagy, regizor.

„DescOperă La Traviata” nu este doar o reprezentație clasică, ci o călătorie modernă și emoționantă destinată cu precădere publicului tânăr. Interpreții, soliști talentați ai Studioului, aduc pe scenă o versiune contemporană, plină de viață și pasiune, menită să facă opera accesibilă și relevantă pentru noile generații.

Proiectul finanțat de Ministerul Culturii, Opera Națională București și Asociația ,,Secția de Coregrafie” propune tinerilor și nu numai, să descopere capodoperele muzicii de operă prin trei evenimente speciale în Brașov, Constanța și Cluj Napoca.

11 iunie, ora 18:30, Sala Operei Brașov: Participarea extraordinară a orchestrei și corului Operei Brașov, dirijor Daniel Jinga, soliștii Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” și balerinii Operei Naționale Române Iași.

12 iunie, ora 19.00, Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret “Jean Constantin” Constanța: Participarea extraordinară a orchestrei, corului și baletului Operei Naționale București, dirijor Daniel Jinga, soliștii Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”. Intrarea este liberă, dar nu uitați că locurile sunt limitate. Așadar, pregătiți-vă să bucurați de magia operei și să trăiți o experiență culturală unică.

18 iunie, ora 10:00, Opera Națională Română Cluj, Sala Lucia Stănescu: Selecțiuni – atelier – repetiție cu public. Formatul inedit al evenimentului se adresează în special tinerilor studenți la canto de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj, dar și tuturor actorilor, balerinilor si publicului în general acesta putând să observe în interiorul laboratorului de creație lirică. Atelierul va fi susținut de soliștii Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”, regizorul Alexandru Nagy, coregrafa Sandra Mavhima și pianista Liana Mares. Acesta este un prilej unic de a vedea cum prind viață emoțiile și pasiunile din spatele scenei, de a observa procesul creativ al artiștilor noștri talentați și de a înțelege mai bine magia care se ascunde în spatele unui spectacol de operă. Accesul este liber și încurajat pe baza de înscriere la adresa: studioulexperimentalonb@gmail.com.

Sponsori principali, Catena – Farmacia inimii și Fildas – numele sănătății în România.

Sponsori: Remat Holding și eColectare și Parteneri: Teatrul Național București, Opera Națională Română Cluj, Opera Brașov, Opera Națională Română Iași, UNMB, Academia de Muzică Gheorghe Dima Cluj, InfoCons, Atelier Atlas, UCMR, ASUS România, Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret “Jean Constantin” Constanța.

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Opera și balet

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.