fbpx

Alice Năstase și Paul Buciuta: Dragostea nu crede în vârste

de
interviu pentru revistatango.ro - Marea Dragoste cu Alice Năstase Buciuta și Paul Buciuta

Interviu de Michaela Platon

Fotografii de Ilona Năstase

Dragostea… cu infinitele ei nuanţe şi cu tresăltarea, de fiecare dată unică, a simţirii…Dar oare nu s-a scris, spus destul despre ea, de vreme ce este cel mai abordat subiect al tuturor timpurilor? Evident că DA! Şi atunci cum nu ne-am plictisit, cum de mai vibrăm, cum ne emoţionăm atinşi de puterea ei şi ne dorim să aflăm, să ştim, să simţim cu un nesaţ de nepotolit? Pur şi simplu! E adevărat că sensibilitatea nu este pentru oricine, dar atunci când e manifestă îţi îngăduie să te bucuri de energia benefică pe care poveştile de iubire o cuprind.

Şi e sigur că oamenii sunt din ce în ce mai cinici, mai speriaţi şi mai însinguraţi, predându-se prea uşor atunci când e nevoie să lupte pentru dragoste. Dar uneori e de ajuns să urmezi dâra de lumină pe care ţi-o trimite destinul, şi acolo, strălucind, îţi vei întâlni perechea, jumătatea cu care sa refaci întregul, luând de la capăt istoria lumii şi întregind-o cu povestea ta – cu EL şi EA, începând din momentul în care galaxiile interioare s-au aliniat, şi totul a dispărut pentru ca apoi să se regăsească în rezonanţa primordială! Aceasta este Marea Dragoste!

Despre ea vorbesc astăzi cu Alice Năstase Buciuta şi Paul Buciuta, cei care ne-au oferit o lună de istorii minunate prinse în imagini,vorbe şi emoţii – şi care au ei înşişi o poveste frumoasă şi o familie pe care e de-ajuns să o priveşti- ca să simţi că acolo e cuibarită dragostea.

Michaela Platon: Sunt unele întâlniri care te fac să vibrezi ca şi când te-ai plimba de mână cu … Universul, într-o bucurie adâncă, indescriptibilă, ce cuprinde existenţa şi transcende barierele curente. Paul, îţi aminteşti când ai ţinut-o prima oară de mână? Vedeţi, n-am întrebat de primul sărut, …dar dacă vreţi să ne spuneţi…

Paul: La Veneția, după o noapte în care ne-am plimbat împreună, ne-am băut cafeaua la celebra și frumoasa cafenea Florian din Piața San Marco. Atunci am realizat că Alice este cu totul altfel decât o vedeam până atunci, că e mult mai frumoasă… Și a fost apoi o scenă foarte emoționantă, când ea a plecat, cu o barcă, lăsându-mă pe țărm… A fost ca o scenă din filme, când îți iei rămas bun de la marea dragoste. Și atunci, după ce barca a plecat, deși nu rostiserăm nimic și nu făcuserăm niciun gest lămurit de iubire, am știut că trebuie să fim împreună pentru toată viața. Nu mai știu când ne-am luat prima dată de mână…

Michaela Platon: Cum a fost experienţa asta pentru tine, Alice?

Alice: Aproape că mi-e greu să povestesc de emoție… A fost miraculos, așa cum sunt toate clipele de îndrăgostire, au fost secunde magice, derulate cu încetinitorul, ca să ni le putem aminti când vom fi bătrâni, au fost momente pe care, acum, le evocăm cu ochii în lacrimi. Ce noroc am avut că ne-am întâlnit și că suntem împreună, ce șansă extraordinară ne-a dat viața… Într-adevăr, dimineața aceea – de 24 februarie, într-o zi despre care habar nu aveam că este ziua Dragobetelui, a fost înstelată de iubire, de frumusețe, de dorință, de mister, de speranță. Și am să spun ceva ce n-ar trebui să spun: și dacă am fi rămas doar cu clipele acelea și tot nu ar fi fost puțin, deși cel mai frumos rost al întâlnirii noastre s-a arătat după ce am adus-o pe lume pe fetița noastră, Iza!

Michaela Platon: Am primit toată luna asta poveştile pe care ni le-aţi dăruit, şi mă întrebam dacă marea dragoste este ceva ce dobândim într-un tandem inspirat în care ne aşează conjunctural viaţa, sau poate, este pur şi simplu „un dat”, o menire dincolo de ipostaza noastră actuală pe pământ.Credeţi că este o karma care ne adună şi ne îngăduie să trăim marea dragoste?

Paul: Ține numai de noi înșine. Eu cred că totul depinde în primul rând de dorința fiecăruia de a afla sau nu marea dragoste. Unii pur și simplu nu își doresc asta. Dar, dacă mă gândesc mai bine, cred că ține, totuși, și de noroc. Se poate întâmpla, chiar dacă nu vrei, să ți se releve o asemenea iubire, cum s-a întâmplat în cazul meu. Nu-mi doream asta, nu căutam nimic, dar a apărut și n-am putut să ratez o asemenea ocazie unică. Probabil că asta ține și de karma, oi fi făcut eu ceva bun în altă viață dacă acum, prost fiind, fără să-mi doresc asta, m-am întâlnit cu o minune și am putut să merg mai departe și să lupt pentru șansa noastră. Aș fi putut să renunț, dar…

Michaela Platon: Cum ştii că eşti pe …”Marea Dragoste” şi că nu „navighezi” pe un teritoriu acvatic oarecare? Sincer, n-am putut să mă abţin cu întrebarea asta! Hahaha!

Paul: Exact așa. Când ai putea și să renunți, dar nu poți să renunți… ( râde). Când găsești resurse nelimitate pentru a proteja și când ești convins că nu există nimic care te-ar putea împiedica să protejezi iubirea asta.

Michaela Platon: Un cuplu se compune din suma a ceea ce reprezintă cei doi, şi nu e neapărat nevoie ca ei să semene sau să aibă prea multe păreri comune. Asta e dragostea – o unitate în diversitatea pe care o apropie şi o ţine sudată emoţia, dar şi energia şi echilibrul. Aşa că vă propun un test fulger, la care să răspundeţi independent.

interviu pentru revistatango.ro - Marea Dragoste cu Alice Năstase Buciuta și Paul Buciuta

foto: Ilona Năstase

Răspunsurile lui PAUL:

 • Locul favorit din lume: Încă îl mai caut
 • Cartea preferată/ filmul cel mai drag: Un veac de singurătate – (a fost ca o punte, ca o legătură între noi, am iubit și mai mult cartea asta când am aflat că e și cartea preferată a ui Alice) / film: Youth. Unul dintr-o sută, primul care-mi vine în minte.
 • Genul de muzică predilect: clasică
 • Culoarea favorită: alăturarea de alb cu negru. Nu combinația lor, nu gri. Ci lumină de alb și umbră de negru.
 • Momentul zilei propice: dimineața
 • Anotimpul pe care îl iubiţi: pe toate, deopotrivă
 • Mancarea cea mai dragă papilelor: orice cu ardei iute și salată
 • Vârsta la care aţi vrea să vă întoarceţi (dacă asta ar fi posibil!): 24 de ani
 • Ce regretaţi că nu aţi făcut până acum: nu regret nimic
 • Vacanţa ideală: dimineața la schi si după amiaza la plajă
 • Numărul de copii „necesar şi suficient”: trei
 • Ce admiraţi cel mai mult la celălalt: dăruirea și onestitatea
 • Trăsătura de personalitate care vă este comună: forța psihică și emoția
 • Cea care vă diferenţiază cel mai mult: Sincer, cel mai tare ne diferențiază groaza lui Alice de a se cățăra pe munți sau în copaci și groaza mea de a nu o auzi răcnind când ne vede, pe mine și pe Iza, în vreun vârf de pom sau de munte
 • Ce îți displace cu fervoare la un om: falsitatea
 • Ştii care este lecţia ta de viaţă? Nu există limită în a fi bun și a face bine

 

interviu pentru revistatango.ro - Marea Dragoste cu Alice Năstase Buciuta și Paul Buciuta

foto: Ilona Năstase

Răspunsurile lui ALICE

 • Locul favorit din lume: În California, unde nu am fost, încă, decât în vis, împreună cu tatăl meu
 • Cartea preferată/ filmul cel mai drag: Un veac de singurătate / Ultimul mohican
 • Genul de muzică predilect: Pop-rock, crossover
 • Culoarea favorită: Roșu
 • Momentul zilei propice: dimineața
 • Anotimpul pe care îl iubiţi: vara
 • Mâncarea cea mai dragă papilelor: brioșele de ciocolată de la RawCoco
 • Vârsta la care aţi vrea să vă întoarceţi (dacă asta ar fi posibil!): orice vârstă după 40 de ani, când aveam, deja, toți trei copiii. Fără ei, oricât de dor mi-ar fi de tinerețe, n-aș mai vrea să mă întorc
 • Ce regretaţi că nu aţi făcut până acum: toate lucrurile frumoase pe care le-aș fi putut face împreună cu tatăl meu. O călătorie în jurul lumii cu copiii, Paul, mama și tata. N-o voi mai putea face niciodată în formula asta
 • Vacanţa ideală: mare, piscină, joacă, nimic de scris, multe cărți de citit și multe filme de văzut
 • Numărul de copii „necesar şi suficient”: mi-aș fi dorit încă un copil. Încă îl doresc.
 • Ce admiraţi cel mai mult la celălalt: hărnicia și frumusețea
 • Trăsătura de personalitate care vă este comună: dorința de a evolua
 • Cea care vă diferenţiază cel mai mult: rigiditatea din anii petrecuți separat
 • Ce îți displace cu fervoare la un om: răutatea
 • Ştii care este lecţia ta de viaţă? Să învăț să iubesc și să învăț oamenii să iubească
interviu pentru revistatango.ro - Marea Dragoste cu Alice Năstase Buciuta și Paul Buciuta

foto: Ilona Năstase

Michaela Platon: Acum ar trebui să revăd chestionarul şi să constat cât de similare sau antagonice sunt răspunsurile (evident puse doar pentru cititori!), ce metalimbaj conţin etc etc. Dar are vreo relevanţă analiza asta? Evident că nu, definitoriu pentru un cuplu este doar felul în care se amalgamează totul într-o emoţie, o înţelegere şi o trăire comună, în aşa fel încât să rămână un întreg. Aşa că, dacă vrei să iei „pulsul” unei familii, este suficient să îi observi copiii (si felul în care părinţii se raportează la ei). Ai voștri sunt frumoşi, veseli şi autentici. Cum e să ”gestionaţi” trei… cucuieţi?

Pagini:  1 2

Categorii:
Interviuri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.