fbpx

Doua minuni ale Spaniei: Barcelona si Mallorca

de

Daca in visele tale de vacanta ti se arata locuri magice, J’Info Tours te invita in Spania, in Barcelona lui Gaudi, sa admiri splendori arhitecturale ce-ti uluiesc privirea, sa te plimbi agale pe stradute cochete, cu parfum medieval, sa vezi cerul cum se asaza, senin, peste cele mai limpezi si turcoaz valuri de Mediterana. Iar pentru rasfat exotic poti zbura spre Mallorca, insula a viselor cu ochii deschisi, paradisul celor mai tandre nopti, fiesta celor mai frumoase zile petrecute la tarm de mare.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bella Barcelona

Dupa ce aterizezi pe El Prat, aeroportul modern si zgomotos de la marginea Barcelonei, un cer pictat in nuante azurii si un brat neted si primitor de autostrada te extrag din iuresul sosirii pentru a te ademeni, pe soseaua marginita de palmieri semeti si tufe roz de leandru, catre inima celui mai frumos oras din lume. Recunosc descrierea ca strict personala si profund subiectiva, insa Barcelona are darul vrajit, multi o spun, de a te cuceri pe data, adanc, definitiv.

Orasul ti se dezvaluie cu nonsalanta, constient, parca, de propriul farmec, pe masura ce te apropii de miezul lui – efervescent, mandru si patimas, o bijuterie urbanistica ce impleteste, in contraste ametitoare, stiluri, privelisti, trairi.
Cele trei fatete principale ale Barcelonei: zona olimpica, peisajul modernist al epocii Gaudi si partea cea mai veche a orasului, desenata in stil gotic, coabiteaza fermecator sub aburii exotici ai aceleiasi atmosfere blande, mediteraneene, sub umbrela unui cer mai mereu limpede, sprijinit de palmieri inalti.

Pe colina Montjuic te intampina stadionul Olimpia si uriasele piscine de concurs, iar langa port, satul Olimpic, cu doua blocuri turn ca si simbol. Zona dedicata sportului si amenajata cu prilejul Olimpiadei din 1992 a devenit loc de promenada pentru turistii atrasi de aerul sau futurist, de infatisarea grandioasa a edificiilor sportive.

Sufletul Barcelonei e adapostit, insa, de legendele aventuroase ale vechilor conchistadori, dar si de casele cu pereti ondulati, desenate in stil modernist de Antonio Gaudi, arhitectul magician. Ziduri ce par sa fi fost odata vii sfideaza, printr-o viziune de geniu, legile oricarei constructii pamantene, conturand frunze si flori, forme geometrice bizare, zeitati si animale impietrite in scene de basm. Parcul Guell, Casa Mila Pedrera, Casa Batllo, Casa Vicens, sunt toate capodopere arhitecturale gaudiene ce-ti subjuga privirea, insa monumentul cel mai falnic al Barcelonei, ridicat pe munti de iubire si credinta, la temelia caruia Gaudi si-a ingopat, intr-o frenetica izolare creatoare, ultimii douazeci de ani din viata, e Sagrada Familia, catedrala Sfintei Familii. Uriasa biserica neterminata, pe fatada careia artistul a transpus, cu migala si har dumnezeiesc, sfintele istorii biblice, cerandu-le cu limba de moarte urmasilor sai finalizarea grandiosului proiect. Splendoare arhitecturala langa care eu am sezut si am plans, cum spune un celebru titlu coelhian, coplesita de atata frumusete, de imaginea divina a perfectiunii.

Aerul nostalgic al Barcelonei aluneca si pe alei pietruite, printre casele palat ale cartierului gotic, mai stoarce cateva lacrimi la poarta catedralei inchinate Sfintei Eulalia, cea pe nedrept surghiunita, insa tristetea se topeste, ca prin farmec, in buticurile cochete, intesate de nimicuri ispititoare, si-n cafeteriile voios animate ale piatetelor cu parfum medieval.

Amatorii de glam si exuberanta se vor indragosti, iremediabil, tot de Barcelona. Pe ei perla catalana ii va ispiti cu Rambla, bulevardul spectacol al orasului, cu elegantul Paseo de Gracia, care etaleaza cea cea mai valoroasa colectie de edificio in stil modernist si lanturi de magazine cu staif, cu zona de agrement a portului strajuit de statuia lui Columb, cu telefericul care leaga portul de colina Montjuic, pentru splendide vederi de sus, cu imensul Aquarium, cu mall-urile gigant, cu arena FC Barca – Mecca microbistilor, cu faleza eleganta, scaldata de valurile sarate, uimitor de albastre, ale Marii Mediterane.

Mallorca – un paradis natural

Toate prejudecatile legate de celebra insula spaniola se topesc odata ce ajungi sa cunosti acest petic miraculos de tara, exploatat turistic de spanioli la adapostul suveran al unui luxuriant cadru natural. Fara a avea niciun pic din infumurarea destinatiilor turistice extravagante, Mallorca te invaluie cu o briza suava, primitoare, si refugii de vacanta de un rafinament discret, aristocratic. Nu-i de mirare ca membrii Casei Regale spaniole isi petrec o luna de vara aici, feriti de lume si de ochii vigilenti ai presei de can-can.

Coasta sinuoasa a celei mai mari dintre insulele Baleare e presarata cu statiuni pitoresti ce se intind pe 6 kilometri de nisip fin, de-a lungul celebrei Playa de Palma: El Arenal, Can Pastilla, dar si de partea cealalta a Golfului Palma: Magalluf, Palma Nova, Santa Ponsa. Toate ofera confort, distractie, relaxare si felii de plaja mangaiate de soare si briza marii. Hotelurile sunt de tot soiul, de la cele mai modeste, de doua stele, pana la oaze exclusiviste, de lux.
|n Mallorca soarele apune cu fast, intr-un joc de culori nemaiintalnit, iar seara aduna turistii in cochetele taverne de la marginea marii, asa-numitele chiringuitos, la un pahar dulce de sangria, o cervesa rece, si delicatese culinare tipic spaniole: tapas, paella, fructe de mare.

Zonele turistice ale insulei alterneaza armonios cu zonele rurale si de munte, porturi si sate pescaresti, pesteri, livezi de maslini, portocali si migdali, intinderi de vita de vie. Vechile mori de vant, acum dezafectate, simboluri de odinioara ale insulei, imblanzesc cu un aer rustic, gratios, aerul cosmopolit, modern, adus de constructiile noi.

Celebra Palma de Mallorca este capitala insulei si capitala de vara a Spaniei – un oras de o eleganta aparte, o Barcelona in miniatura din perspectiva influentelor moderniste, cu aceeasi ametitoare indrazneala arhitecturala, cu un splendid centru vechi, cu iz medieval, gazda a resedintei regale, cu superbul port de agrement strajuit de Catedrala si de Castelul Belver.

Orele prea fierbinti pentru plaja gonesc turistii in burta mai racoroasa a orasului, la shopping si in locuri frumoase de vizitat: Bursa gotica La Lonja, orasul pielariei Inca, crescatoria de perle Manacor. Tot in Palma de Mallorca poti asista la concertul de muzica clasica in Pestera Dracului, poti calca pe urmele lui George Sand si Chopin la Manastirea Valdermosa, ziua te poti distra in parcuri tematice si Aqualand, iar seara te imbie cu spectacole de cabaret si flamenco.
O plimbare cu vaporul pe Mediterana poate fi un romantic apogeu al unui sejur de poveste de-a lungul mandrei provincii catalane, taram al celor mai surprinzatoare contraste, un colt magic de lume, in care vei visa, cu siguranta, sa revii.

Mallorca :
Sejur de la 198 euro/pers/7 nopti (cazare in apartamente)
Sejur de la 299 euro/pers/7 nopti(cazare cu demipensiune)
Preturile includ: cursa charter directa Bucuresti – Mallorca sau Timisoara – Mallorca, transferuri aeroport-hotel si retur, asistenta turistica cu ghid roman.
Oferta completa J’Info Tours cuprinde cazare in hoteluri de tineret, 2, 3, 4, 5* si 5*lux, precum si cazare in vile pentru 8 – 10 persoane.

Barcelona:
Sejur de la 320 euro/pers/7 nopti
Preturile includ: zbor charter, cazare in hotel de 3, 4 sau 5*, mic dejun sau demipensiune.
Se ofera si varianta cazarii in statiuni apropiate de Barcelona, pe Costa Maresme, Costa Brava sau Dorada, la tarife extrem de avantajoase.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Moda

Comentarii

  • v1I0f0 dhstkqogebgd

    ozncqwyrt mai 4, 2011 5:36 am Răspunde
  • Ajt6qT rzfzhslwtfby

    fvbxtixvt mai 4, 2011 5:36 am Răspunde
  • Got it! Thnaks a lot again for helping me out!

    Dontarrious mai 3, 2011 10:03 am Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.