fbpx

Dr. Cristian Nitescu: Frumusetea se naste din echilibru si simetrie

de

Desi este un medic tanar, are performante absolut remarcabile în domeniul chirurgiei plastice si estetice. Dr. Cristian Nitescu, medic al Centrului Medical Columna, este doctor în medicina si se poate mandri cu numeroase operatii care au sporit cota de frumusete a natiei.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tango-Marea Dragoste: Exista o crestere a interesului pacientilor catre zona de chirurgie estetica destinata înfrumusetarii? Sau criza a adus cu sine o scadere a acestui interes?
Dr. Cristian Nitescu: Da, interesul pentru interventiile estetice este în crestere în Romania. S-a produs chiar si o largire a intervalului de varsta: a crescut interesul pentru implantul mamar de exemplu la femei cu varste peste 35-40 de ani. Criza nu a afectat, dupa parerea mea, prea mult piata interventiilor estetice. Realitatea este ca pe masura ce trece timpul oamenii afla mai multe despre interventiile estetice si devin din ce în ce mai interesati. Înainte de criza, în 2007-2008, chirurgia estetica nu era atat de cunoscuta în Romania, nu exista o piata comparabila cu strainatatea, astfel ca, datorita acestui fapt, nu s-a produs o scadere a adresabilitatii cum s-a întamplat în multe state afectate de criza.

Care sunt, în continuare, cele mai dorite interventii – si care ar fi explicatia?
Dr. Cristian Nitescu: Cele mai solicitate interventii sunt marirea sanilor cu implanturi mamare si rinoplastia. Explicatia cred ca este faptul ca pacientele doresc sa fie din ce în ce mai atractive, mai feminine, iar un bust generos este considerat atragator în societatea actuala. Nasul pe de alta parte este extrem de vizibil, astfel ca un nas mare sau coroiat poate fi extrem de deranjant pentru posesorul sau. În plus de cele mai multe ori nasurile ce necesita rinoplastie sunt asociate si cu dificultati respiratorii mari. Din aceste motive pacientii solicita aceasta interventie în dublu scop: atat estetic, cat si functional.

Vedetele perfecte de la Hollywood pot fi pentru noi, oamenii de rand, un etalon? Sau ele investesc în înfatisarea lor atat de multi bani si atat de mult timp, încat nu ne vom putea compara niciodata?
Dr. Cristian Nitescu: În primul rand trebuie sa stim ca vedetele nu sunt atat de “perfecte”, pe cat par: de cele mai multe ori , pictorialele sunt modificate în Photoshop – se sterg anumite defecte, se accentueaza anumite trasaturi pentru a le face cat mai atragatoare si mai tinere. În realitate, aceste vedete sunt oameni, ca noi toti. Este adevarat însa, ca de cele mai multe ori vedetele, tocmai datorita faptului ca au foarte multi bani, îi si investesc în tratamente sau proceduri, în programe de întretinere corporala si interventii chirurgicale, pe care oamenii de rand nu si le pot permite. Nu înseamna însa, ca aceste proceduri sunt toate magice si extrem de eficiente. Cred ca, oricine îsi doreste o interventie estetica, în timp poate reusi sa stranga bani pentru a si-o permite si mai cred ca oricine poate sa aiba un regim de viata sanatos, bazat pe o alimentatie corecta, fara tigari si alcool în exces, si pe miscare, lucruri care stau la baza unui ten frumos si a unei siluete de invidiat. Acum însa, trebuie sa specific înca un lucru, ca multe aspecte fizice tin si de genetica, de ereditate, lucru pe care nu-l putem schimba.

Care sunt atuurile frumusetii desavarsite? Din combinatia caror trasaturi sau masuratori se naste frumusetea?
Dr. Cristian Nitescu: Frumusetea se naste din echilibru si simetrie – din armonia tuturor trasaturilor. Nu cred ca trebuie sa ne cream o imagine a perfectiunii, exact cum nu cred ca exagerarile de orice tip – sanii prea mari, buzele prea mari, persoanele prea slabe sau prea “sculptate” se încadreaza în tiparul frumusetii. Exagerarile de orice fel ajung sa aiba exact efectul opus – intra în sfera urateniei, a grotescului, a penibilului. Sigur, ca exista asa numitele “proportii de aur” – exista niste masuratori efectuate de cercetatori, niste dimensiuni ale fiecarei zone corporale, care s-au dovedit a crea un aspect atragator, dar ele nu sunt standard, adica sunt raportate ca proportii între diferitele zone. În plus, trebuie mentionat, ca nu exista perfectiune în chirurgie.

Cum reusiti sa masurati reusita interventiilor dumneavoastra?
Dr. Cristian Nitescu: Cred ca zambetul unui pacient care pleaca din cabinetul meu încantat de rezultatul operatiilor estetice efectuate este adevarata masura a reusitei unei interventii. Pana la urma, asta este ceea ce conteaza.

Care a fost un caz de mare succes, care v-a adus multe satisfactii?
Dr. Cristian Nitescu: Exista foarte multe cazuri care mi-au adus satisfactii, în general e vorba despre cazuri dificile, ce au necesitat multa munca si unde a contat foarte mult experienta mea în acest domeniu.De asemenea, multe operatii reusite la vedetele autohtone m-au bucurat foarte mult. Oricum, adevarul este ca fiecare caz reusit, în care pacientul pleaca multumit si zambitor, îmi aduce si mie multumire sufleteasca.

Pentru ce probleme estetice sa venim la Centrul Medical Columna si de ce la dumneavoastra si nu în alta parte?
Dr. Cristian Nitescu: Columna este una dintre cele mai frumoase si moderne clinici la ora actuala, care pe langa dotarea cu aparatura de ultima generatie beneficiaza si de un personal extraordinar, cum rar am întalnit. Cred ca diferenta dintre mine si alte persoane, exceptand experienta, este ca eu spun lucrurile asa cum sunt, spun pacientului adevarul (avantaje si dezavantaje) si ca sunt o persoana extrem de serioasa si responsabila.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.