fbpx

Ela Crăciun a aflat de unde vin suferințele copiilor: “Toți copiii sunt bolnavi de părinți”

de

Are multiple acreditări în parenting și a lansat două cărți de succes despre creșterea copiilor, însă Ela Crăciun, care în prezent este și studentă a Facultății de Psihologie, este de acord cu doamna doctor Elena Barbu, care consideră că cea mai mare problemă a copiilor sunt părinții. Această afirmație aparent controversată își are originea într-unul dintre cele mai recente episoade ale podcastului său, “Cu Ela la doctor”, unde Ela Crăciun a avut-o invitată de curând pe doamna doctor Elena Barbu, medic primar specializat în radiologie, imagistică medicală și facilitator de constelații familiale.

Ceea ce o face pe invitata Elei Crăciun de-a dreptul specială este faptul că ea integrează expertiza medicală cu tehnici de vindecare emoțională și oferă pacienților săi o abordare intergrativã și profundă.

Metoda constelațiilor familiale este o tehnică terapeutică ce ajută la descoperirea și rezolvarea dinamicilor ascunse din familii și relații. Dacă înainte de întâlnirea cu invitata sa Ela Crăciun a considerat că tehnica de vindecare a constelațiilor familiale nu îi este în totalitate compatibilă, acest episod al podcastulului său i-a schimbat radical părerea.

Întrebată care consideră că este cauza care generează suferințele copiilor, doamna doctor Elena Barbu a replicat cu certitudine:  ,,Toți copiii sunt bolnavi de părinți. Marea problemă a copiilor sunt adulții. Chiar dacă suntem adulți, noi rămânem copiii părinților noștri pentru totdeauna. Și așa este, toți copiii sunt buni. Am lucrat foarte mult și pentru copii, eu fiind și medic pediatru ador constelațiile care ajută la a se pune ordine în sufletul copilului. Toți copiii își iubesc foarte mult părinții și aș putea să îndrăznesc să spun, chiar dacă unii se vor supăra pe mine, că de fapt copiii își iubesc părinții mai mult decât unii părinți își iubesc copiii. De ce? Pentru că indiferent cum sunt părinții noștri, în sufeltul nostru ei sunt cei mai buni. “, a declarat Elena Barbu.

Pentru că experiența sa ca gazda a unei emisiuni tv și mamã expertă în găsirea și transmiterea corectă a informațiilor a făcut-o pe Ela Crăciun să caute de cele mai multe ori răspunsurile și în partea pragmatică a lucrurilor, celebra mămicã și-a întrebat invitata și despre conexiunea constelațiilor cu domeniul științific.

,,Am studiat foarte mult ideea de câmp, pentru că acest câmp de energie în care suntem toți și care apare în constelații, este practic ceea ce Bert Hellinger numește ca fiind în suflet. Cu toate că denumirea constelațiilor ne induce în eroare, în realitate ele nu au nicio legătură cu astrologia”, a completat Elena Barbu.

La rândul sãu mama de adolescent, Ela Crăciun este în prezent într-o continuă căutare a răspunsurilor corecte pentru creșterea armonioasă a copiilor aflați și la această vârstă problematică. Mai mult decât atât, prezentatoarea tv lucrează chiar acum la un volum dedicat deopotrivă părinților și adolescenților, o carte menită să aducă multe instrumente utile gestionării relației părinte-adolescent. Acesta este și motivul pentru care Ela Crăciun și-a rugat invitata să împărtășească din experiența sa la acest capitol și să ofere un sfat adolescenților.

,,Aș da un sfat părinților de adolescenți. Toți copiii sunt buni, așa că îi sfătuiesc pe părinți să aibă încredere în copiii lor și să aibă încredere în iubirea lor, și să se uite la iubirea din spatele simptomului. Adolescenții noștri au nevoie de limite și ca să poate crește și să se dezvolte, au nevoie să le încalce și noi părinții avem nevoie să fim ca o iederă, să jonglăm, să mai negociem puțin, în așa fel încât ei să se simtă în siguranță. Să punem limite cu iubire”, a conchis doamna doctor Elena Barbu.

Spre încântarea Elei Crăciun, acest episod al podcastului său i-a adus drept cadou și cartea ,,Darul Constelațiilor”, într-o versiune chiar semnată de doamna doctor Elena Barbu, unul dintre cei mai apreciați facilitatori ai acestei tehici de vindecare de la noi din țară. Mai multe informații despre acest volum sunt disponibile pe site-ul www.imagisticasufletului.ro, în timp ce întregul episod al podcastului poate fi vizionat pe platforma Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=4yjSsfLpZBk

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.