fbpx

100 de ani de cand exista personajul Charlot – Charlie Chaplin celebrat la TVR2

de

Un ciclu special de proiectii marcheaza implinirea in 2014 a 125 de ani de la nasterea actorului si a 100 de ani de existenta a personajului Charlot.

TVR 2 da startul unui ciclu special de omagiere a unei duble aniversari legate de cel care a devenit cel mai popular actor din istoria cinematografiei universale. Sub titlul: Chaplin, un secol de celebritate – telespectatorii TVR 2 se alatura publicului din intreaga lume care sarbatoreste, in 2014, 100 de ani de existenta a celebrului personaj Charlot si implinirea a 125 de ani de la nasterea celui care i-a dat viata, a actorului Charlie Chaplin.

In fiecare sambata, de la ora 18.30, TVR 2 va difuza toate principalele productii cinematografice de lung-metraj ale lui Chaplin, creatiile sale ca actor sau regizor. „Integrala Chaplin” va debuta la TVR 2 in 17 mai cu filmul Luminile orasului si se va incheia in 12 iulie cu Luminile rampei . Fiecare film va fi prefatat de o scurta prezentare – ce va fi facuta de diverse personalitati din lumea teatrului, a filmului sau a criticilor cineasti din Romania, precum: Manuela Cernat, Laurentiu Damian, Emilia Popescu, Nae Caranfil, Dan Puric, Eugenia Voda.

Debutul ciclului TVR 2 va fi marcat in 10 mai, de la ora 18.30, de o dezbatere moderata de criticul de film Manuela Cernat, cu participarea actorilor Rodica Mandache, Claudiu Bleont si Marius Manole. Intalnirea va puncta momente reprezentative ale creatiei actoricesti marca Chaplin si vor fi insotite de imagini din filmele care l-au facut celebru. Dezbaterea va fi urmata de difuzarea in premiera a documentarului produs in Franta, in 2013: Chaplin si micul vagabond (HOW CHAPLIN BECAME THE TRAMP). In regia lui Serge Bromberg si Eric Lange, documentarul retraseaza povestea carierei lui Chaplin, succesul acestuia – care nu tine cont de epoci sau de mode – si analizeaza universalitatea unui erou care ne incanta si ne induioseaza de generatii intregi.

 

Categorii:
Superstar

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.