fbpx

Elena Oseacă: Îmi doresc să redau cât mai bine coafurile anilor ’20

de

Elena Oseacă este hair-stilista care colaborează de ani de zile la evenimentele spectaculoase ale Lizei și ale lui Viorel Panait și concepe, împreună cu echipa ei de la Helen Studio, coafurile care să se potrivească perfect cu ținutele realizate de creatoare. De data aceasta se pregătește intens pentru lansarea colecției Back to the 20’s.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Cum v-ați pregătit pentru colecția cea nouă a Lizei Panait?

Elena Oseacă: Ca de fiecare dată, mă consult cu Liza înainte să înceapă lucrul, ca să îmi spună ce temă a decis împreună cu Viorel, apoi mă documentez legat de trendul respectiv. Nu atât din cărți sau manuale, pentru că știu deja cum arată trendul perioadei respective, ci, pentru a primi mai multă inspirație și pentru a vedea modele cât mai variate, de exemplu acum am ales să urmăresc un serial a cărui acțiune se petrece în anii ´20-´30 și astfel mi-am creat în minte mai multe variante de modele.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Există, însă, o linie de bază.

Elena Oseacă: Linia de bază este, însă, aceeași, se poartă ondulele, aplicate peste o tunsoare bob, cu sau fără breton. În cazul modelelor din prezentarea Lizei Panait coafurile pe care le-am realizat la ședința foto au fost adaptate în funcție de părul manechinelor, în așa fel, încât să se păstreze linia anilor ´20, dar să rămână și aerul tineresc, proaspăt, frumos al fetelor din zilele noastre. A fost un fel de readaptare. Pe podium, însă, vreau să urmărim mai strict genul acela de coafură, îmi doresc să redau cât mai bine coafurile anilor ´20. Chiar dacă majoritatea manechinelor au părul lung, o să îl prind și o să îl adaug ruloului pe care îl fac la spate, iar atunci coafurile vor arăta ca și cum ar fi realizate peste o tunsoare bob, doar că vor avea ceva mai mult volum în față.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Cât de mult durează realizarea unei asemenea coafuri?

Elena Oseacă: Ne străduim să lucrăm cât mai rapid, să ne încadrăm în 30-40 de minute pentru fiecare coafură, la prezentare am o echipă în care încă trei sau patru stiliști mă ajută și asta contează foarte mult. În plus, nu mergem pe stilul vechi, de cofuri greoaie, încărcate, ci ne-am adaptat, folosim ondulatoare conice, care permit să fim mult mai rapizi și mai eficienți.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Cum vă descurcați cu accesoriile, cu florile prinse în păr, cu pălăriuțele?

Elena Oseacă: Ținem seama de ele, accesoriile le prindem cu grijă, ca să nu se strice coafura și oricum, am gândit să facem ondulele începând mai de jos, ca să se poată așeza flori și bentițe pe frunte, iar pălăriuțele acelea elastice rămân de obicei în partea de sfârșit a prezentării, pentru că, fiind strânse pe cap, de obicei părul se lasă și coafura nu-și mai păstrează precizia, care este așa de importantă. Avem grijă să arate totul cât mai bine și ne înțelegem între noi ca tot ceea ce facem să pună și mai mult în valoarea frumusețea ținutelor.

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.