fbpx

Gipsy Jellyfish by Corina Boboc – O explozie de libertate, de culori, de veselie

de

Am cunoscut-o pe Corina Boboc Giorgescu la spectacolul Tragicomedy al lui Gigi Căciuleanu, remarcând costumele pe care le crease, simple, moderne, cu totul aparte. Iar după ce am aflat mai multe și despre povestea ei de dragoste cu unul dintre marii, uimitorii actori ai zilelor noastre, Lari Giorgescu, am continuat s-o urmăresc îndeaproape, bucurându-mă să-i admir colecțiile de haine atât de speciale și frumusețea delicată și nobilă. Corina este designer de modă și de costume de teatru, este o artistă dăruită frumuseții și o femeie plină de lumină, cu care este întotdeauna o mare bucurie să stai de vorbă.

Fotografii de Paul Buciuta; Make-up & Styling Diana Vasile; Colecție Primăvară-Vară 2020

Marea Dragoste/ revistatango.ro: O nouă colecție se pregătește de lansare… Cum ai ajuns la ea, Corina, de la gând la execuție? Cum procedezi de obicei?

Corina Boboc: Prima dată îmi aleg o temă, uneori în funcție de trendurile din anul respectiv, dar în general, plec de la o idee care mă inspiră și o dezvolt prin multă documentare, schițe, moodboard-uri. Așa se conturează tema colecției. Urmează apoi zeci de schițe pe care le așez pe peretele de lângă biroul meu, iar în cateva zile, după ce îmi eliberez mintea de toată documentarea și de toate schițele pe care le-am făcut, ajung să se selecteze de la sine modelele care vor rămâne în colecție.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Te sfătuiești cu soțul tău, cu Lari, sau nu?

Corina Boboc: Îi arăt schițele, dar el nu prea înțelege… (râde). Ne sfătuim în aproape tot ceea ce facem, fiecare își spune punctul de vedere când celălalt are nevoie de un ochi din afară, dar în ceea ce privește strict creația vestimentară, prefer să nu-l implic foarte mult, deoarece, după cum bine spune și el, nu le vizualizează și nu-și poate da seama de cum va arăta o schiță în realitate sau dacă un material e potrivit sau nu. Dar am fetele cu care mă sfătuiesc, colegele mele, cu Diana și cu Mihaela sau cu Ioana, cu care lucrez printurile pentru materiale.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Cum ai ajuns să lucrezi cu materialele acestea speciale, imprimate cu desenele tale?

Corina Boboc: Am ajuns printr-o întâmplare fericită. Am îmbrăcat-o pe Flavia Hojda la un eveniment monden și ea văzând jocurile mele cu dungi, s-a gândit instant la Ioana Petre care desenează minunat. Am rămas cu ea în minte, iar apoi, după câteva luni, când eram în plin proces de creație pentru colecția Jellyfish On Pluto, răsfoind un Vogue pe care mi l-a adus Gigi Căciuleanu din Franța (mereu obișnuieste să-mi aducă reviste de la Paris când vine în țară), am pus în moodboard o imagine cu o dansatoare îmbrăcată într-o rochie din tulle imprimat cu dungi foarte, foarte subțiri. Pe mine acele linii foarte subțiri m-au dus cu gândul la meduze, la fragilitatea lor ,și atunci m-am întrebat pentru prima dată: ”cum ar fi să facem un print inspirat din meduze?”. Am contactat-o pe Ioana, i-am spus de ideea mea, a fost foarte încântată, după care a început procesul creativ. Moodboard, schițe, paletă coloristică, dimensiuni, proporții… Așa s-au născut trei printuri unice pe care le-am imprimat pe bumbac și pe mătase.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Nu e ceva foarte greu, foarte scump?

Corina Boboc: Într-adevăr, e foarte greu, e un proces dificil și foarte costisitor. Nu sunt mulți designeri care fac asta, dar e ceva foarte personal și e o etichetă bine pusă asupra brandului.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Dincolo de frumusețe, înseamnă ceva ideea de meduză pentru tine?

Corina Boboc: Prima mea colecție, cea de licență, a fost o colecție cu dungi alb negru și am vrut să duc asta mai departe, am simțit că mă reprezintă. Privind meduza, tentaculele subțiri care par atat de fragile, mi-au părut ca niște dungi care pot lua diferite forme și care pot fi atât de frumos colorate. M-am găsit identitatea prin lumea aceasta care este subacvatică, dar și galactică, prin universul lor albastru ce pare a fi un cer înstelat. De aici și numele colecției, Jellyfish on Pluto, e o combinație, sau mai bine zis o legătură între cer și pământ.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Și acum noua colecție duce conceptul mai departe…

Corina Boboc: Noua colecție e o continuare a colecției Jellyfish on Pluto și se numește Gipsy Jellyfish. M-am inspirat din fustele țigăncilor, așa a pornit totul. Eram în mașină la semafor, chiar în Iași, în orașul natal, și pe trecerea de pietoni au trecut cinci țigănci superbe, tinere, colorate, cu fustele în vânt. Mi-am dorit foarte mult să iau acea explozie de culori și de veselie, senzația de libertate și să o aduc în colecția de primăvară-vară. Mi-am dorit ca și clientele mele să se poată exprima la fel de liber prin vestimentație, fără teama de a fi judecate. Prin urmare, m-am întâlnit din nou cu Ioana, am discutat și am stabilit să facem trei printuri inspirate din fustele țigăncilor, dar păstrând meduzele.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Toate foarte vesele și colorate…

Corina Boboc: Unul cu roșu, verde și galben, cu trandafiri, cu baby jellyfish, cu luna, cu cerul, un print care este extrem de viu și de vesel. Cel albastru seamănă cumva cu cel din Jellyfish on Pluto, pe care am vrut să-l duc mai departe, pentru că a fost un print care a plăcut foarte mult. Iar cel pe alb are imprimat meduze desenate în detaliu, la o scară mai mare.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Când va fi lansarea colecției?

Corina Boboc: O lansăm curând, va fi și un eveniment, iar după aceea, produsele se vor găsi pe site. Avem un site CorinaBobocshop.com, unde se poate comanda online, l-am lansat recent și sunt foarte bucuroasă. După ce am lucrat chinuit, cu mulți oameni, am ajuns să-l fac eu până la urmă, fiindcă ce faci tu cu mâna ta e mai rapid și mai sigur… Se vor găsi acolo toate ținutele din Gipsy Jellyfish, dar și din colecțiile trecute.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Și sunt rochii de… primăvară, de vară, de seară?

Corina Boboc: Sunt produse de primăvară-vară, de o primăvară caldă și de o vară însorită. Sunt rochii, sunt compleuri, pantaloni cu bluze, salopete scurte, salopete lungi, rochii scurte, rochii lungi. Conțin tot ce îți trebuie pentru o garderobă relaxată de vară.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Cine sunt clientele tale? Sunt tinere, sunt doamne?

Corina Boboc: Sunt de toate felurile. Sunt mame, sunt doamne la 50-60 de ani, sunt doamne inginer care călătoresc în toată lumea. Sunt tinere artiste, sunt corporatiste, sunt de tot felul. Sunt doamne care caută să se îmbrace un pic mai altfel. Pentru ele creez colecțiile acestea, de două ori pe an. Bineînțeles, sunt și cliente pe care nu ajung să le cunosc, deoarece comandă online de pe Molecule F sau de pe site-ul nostru.

[…]

Crezi că oamenii vor începe să vină tot mai mult la designer? Când există atâtea magazine de haine de serie…

Corina Boboc: Mi se pare foarte important ca doamnele să aibă curaj să vină la designer și poate nu să cumpere, doar să încerce, să probeze, să cunoască… Cred că ar trebui să renunțăm un pic la mass-market și la tot ce înseamnă fast fashion. Pentru că ajungem în uniformă, ne îmbrăcăm toți la fel. Plus că, din păcate, calitatea materialelor nu mai e aceeași la fast fashion. După două, trei spălări, hainele se strică, în timp ce noi, designerii, încercăm tot timpul să găsim materiale de calitate, să avem grijă, să facem teste. În plus, există un mare avantaj, dacă ai o problemă cu o haină, știi că poți să te întorci la designer și să-i spui: ajută-mă, s-a întâmplat asta cu haina, haideți să o reparăm, nu să o aruncăm! Eu sunt împotriva consumerismului, chiar avem nevoie să ne schimbăm un pic modul de a gândi, planeta are nevoie de asta! Industria textilă este a doua cea mai poluantă industrie din lume și se aruncă foarte multe haine, asta e cumplit… Eu tot timpul am încurajat persoanele care veneau la mine să își reinventeze hainele. Am și ajutat câteva cliente, din trei cămăși, le fac una nouă, ca să nu le arunce, să mai salvăm ceva, să nu mai consumăm atât de mult. Fac asta mereu. Dacă îmbrac o actriță la un eveniment și-i fac o rochie, îi zic să mi-o aducă înapoi și refolosesc materialul, apoi fac altceva pentru un shooting sau pentru o altă actriță sau pentru mine. Fac asta foarte des. O dată am reușit să refolosesc o rochie de trei ori, să-i fac alt model, practic, din aceeași rochie. E un test care merită făcut. Nu e ușor, nu iese niciodată din prima, nici din a doua și nici chiar din a treia nu iese, dar eu și colegele mele suntem tinere, ne dorim să facem asta, ne batem capul, și încercăm să învățăm, ne perfecționăm.

 

Interviul integral cu Corina Boboc Giorgescu și mai multe fotografii din noua colecție Gipsy Jellyfish by Corina Boboc pot fi găsite în ediția de primăvară a revistei Tango – Marea Dragoste 2020

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Moda

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.