fbpx

Horoscopul cadourilor: Ce cadou se potriveste zodiei tale

de

Cititul dintr-o carte despre dar si daruri m-a trimis la lectura pe www a unui puzzle de articole si fragmente de blog despre dar si daruri, despre economiile de piata si economiile de dar, despre reciprocitate si gratitudine, despre asteptarile celui care face darul si ale celui care il primeste.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cadou sau dar? Marfa sau emotie?

Avem propriile studii de caz, crestine, sintetizate de proverbul romanesc „dar din dar se face rai“. Numai ca prezentul pare a fi un timp al cadourilor mai degraba, decat un timp al darurilor. Supra-uzitat, auzit in sintagme de tip „Luna Cadourilor“ de cateva ori pe zi mai multe saptamani in fiecare an, termenul „cadou“ a ajuns prizonierul comercialului. In limba romana cuvantul a intrat in perioada moderna in care un nou balet social era importat dintr-un Occident unde franceza era limba de rigoare.

Cuvantul „dar“, cu etimologie slava, e aproape la fel de vechi ca limba romana si e mult mai cuprinzator. Desemneaza nu numai cadoul care se poate cumpara de la supermarket, dar si ceva capatat de la Dumnezeu.

Initial nu voiam decat sa testez o teorie astrologica personala despre cadouri, la care ajunsesem incercand sa ma lamuresc de ce unii indivizi sunt mai greu de cadorisit decat altii. Teoria mea e asa: intr-o harta astrologica data, Venus si Luna vor determina cu precadere profilul de receptor de cadouri al individului. De ce Venus? De ce Luna?

Venus e brokerul de placere: cadourile sunt un prilej de a da si de a primi placere. Venus e maestrul de ceremonii: cadourile sunt un liant social. Au ceva de spus despre cel care face darul, despre cel care primeste darul si despre relatia dintre cele doua persoane. „Darul, pentru a fi autentic, trebuie sa fie un curent ce curge dinspre daruitor catre mine, asa cum un contra-curent va curge dinspre mine spre el“, zice Ralph Waldo Emerson in eseul sau „Despre daruri“. Venus guverneaza posesia lucrurilor. Cadorisiti fiind, ne imbogatim lista de posesiuni. Luna e elementul eminamente yin, receptiv, in harta astrologica. Acolo unde e Luna, acolo sunt amplasati majoritatea senzorilor hartii astro. Lucrurile au valoarea pe care le-o confera, subiectiv, oamenii. Lucrurile facute cadou castiga un statut nou, sunt mai mult decat lucruri. Impachetand un obiect in emotie si atasandu-i un mesaj, donatorul declara ca acesta nu mai este o biata marfa, el devine ceva unic, fara pret, de o valoare nedefinita si de o insemnatate nedefinibila. Luna va arhiva amprenta afectiva a momentului, iar Venus va consemna confirmarea si intarirea, prin dar, a legaturii dintre daruit si daruitor.

Ce-ti place sa primesti e scris in stele

Douazeci si sapte de prieteni au participat la un sondaj de opinie informal despre cadoul ideal. Aproape toti (23, sau 85%) au spus ca pentru ei cadoul ideal este ceva produs/ gasit/ procurat/ adus etc special pentru ei si pentru ei anume. Semnele de foc (Venus si/sau Luna in Berbec, Leu si Sagetator) considera ca hainele, obiectele in general, nu pot constitui un cadou bun. In rarele cazuri in care semnele de foc au considerat ca lucrurile sunt, totusi, acceptabile, acestea trebuie sa aiba o dimensiune imateriala care sa le ridice din statutul de simplu obiect (sa raspunda spiritului de aventura al Berbecilor, sa fie aducatoare de simboluri ca sa satisfaca un Sagetator, sau, in cazul Leilor, sa consfinteasca o relatie de incredere).

La polul opus, Venus si/sau Luna in semne de pamant au insirat lungi liste de obiecte cu proprietati si functii specifice. Taurii au excelat in a pomeni lucruri cu aroma si gust anume sau de o tactilitate evidenta. Celelalte semne de pamant, Fecioara si Capricornul, s-au intrecut in a sublinia caracterul practic si utilitatea pe care trebuie sa le aiba un cadou. Era sa cad de pe scaun (de ras si de incantare sa-mi vad teoria confirmata atat de succint) cand un prieten cu Venus in Fecioara si Luna in Capricorn a declarat telegrafic ca un cadou trebuie sa fie „practic; nesteptat de util; tehnic“.

Tehnic – de la Fecioara, regina tehnicalitatilor; practic si util – de la caracterul terre al semnelor de pamant. Dar de ce „neasteptat de“? Pentru ca, dincolo de plasamentul Lunii si al lui Venus, baiatul asta are Ascendentul hartii sale astro in Varsator. Contaminare, deci! Nu exista tipuri pure. Melanjurile pot fi considerabile – cu semnul solar sau cu semnul Ascendentului. De exemplu, un respondent cu Venus in Balanta nu mi-a vorbit aproape deloc de cadouri tip Balanta, ci de cadouri tip Varsator, tip Fecioara si tip Berbec.

In harta acestui respondent, Venus este conjuncta cu guvernatorul Varsatorului, Uranus pe Ascendent („gadgeturile obiecte excelenta de tip Uranian cu functii multiple sunt binevenite“, zice el), o puzderie de personaje astro, inclusiv Soarele, sunt in Fecioara („cadourile trebuie sa fie utile si necostisitoare – doua din obsesiile Fecioarelor“), iar Luna e in Berbec (el detine deja o impresionanta magazie de scule si unelte, obiecte foarte Berbeciene dar „omul nu are niciodata destule scule“).

Asadar, ar fi bine de luat cu nitica sare si piper concluziile acestui sondaj si de citit comentariile de mai jos ca si cum s-ar referi nu numai la plasamentul Lunii si al lui Venus, dar si la semnul solar. Astfel, o persoana nascuta in Sagetator si care are Luna in Rac si Venus in Scorpion va citi nu numai comentariile referitoare la Luna si/sau Venus in Rac si Luna si/sau Venus in Scorpion, dar si pe cele referitoare la Luna si/sau Venus in Sagetator.

Acest articol nu este, in ciuda comentariilor de mai sus si de mai jos, un ghid pentru alegerea cadoului perfect. Cadouri perfecte nu pot fi decat darurile pe care ni le face Dumnezeu sau zeii sau viata sau mama-natura. Imi pare rau daca asta suna ingrozitor de banal. Exista un paradox cu care niste economisti si-au batut capul, paradoxul apa-diamant, despre discrepanta dintre pretul unui bun esential vietii umane – apa, si pretul considerabil mai mare al unui bun complet neimportant pentru existenta umana – diamantele. Dintre cele doua bunuri, o persoana ratacita in desert va alege apa.

Acest articol este despre jocurile de tot felul la care participam impreuna cu cei din viata noastra, jocuri in care, mai ca semnele de pamant, mai ca semnele de foc, tranzactionam o parte din noi insine. Si nu avem nevoie de nici un ghid ca sa facem alegerea corecta intre apa si diamante.

Luna si/sau Venus in Berbec

„Valoarea n-are importanta. Nu haine, hainele nu-s ok. Echipamentul e altceva, de exemplu, echipamentul pentru lupte martiale sau niste bocanci de munte meseriasi. Cel mai bun cadou: Lonesome Dove. Ii intelegeam bine pe oamenii aia.“ C.N., Luna si Venus in Berbec.

„Sa nu fie un obiect. Sa fie o calatorie.“ A.C., Venus in Berbec.

„O coincidenta. De exemplu, calatoria noastra in Africa, intamplata in momentul cand aveam nevoie sa fim intr-un loc cald, cu vegetatie baroca. Ne-am dus cand a
trebuit.“ D.D., Venus in Berbec.

„Lonesome Dove“ e un roman care a castigat Premiul Pulitzer in 1986. Oamenii pe care-i intelegea bine respondentul meu erau niste pionieri ai Vestului Salbatic care trec printr-o gramada de peripetii, in aproape fiecare din cele peste 900 de pagini ale cartii. Pentru personajele cu Luna si/sau Venus in Berbec, un cadou bun este un „ceva“ instant, cu detonatie si efect imediat, de care ei sa se poata bucura intens, atunci si acolo. Unele texte astro ii descriu pe Berbeci ca fiind „copiii zodiacului“. Cand e vorba de cadouri, cred ca ei sunt la fel de usor de multumit ca si un copil. Dar si la fel de greu.

Luna si/sau Venus in Taur

„Sunt lacoma. Sa fie frumoase. Sa fie de calitate, nu ciurucuri. Bunataturile. Obiectele decorative. Obiectele de arta. Parfumuri, farduri. Florile deosebite.“ M.D., Luna in Taur.

„Sa fie frumos. Util. Practic. Cercei de aur cu diamante.“ M.B., Luna in Taur.

„Portmoneu. Obiecte din materiale naturale: piele, lemn masiv.“ P.B., Venus in Taur.

Am pufnit in ras cind am auzit „portmoneu“. Quod erat demonstrandum. Taurul este trezorierul si casierul zodiacului, intotdeauna atent la cash flow. Taurul examineaza eticheta lucrurilor: ar fi de dorit ca pretul sa aiba multe zerouri (eticheta cu pretul este de regula inlaturata de pe obiectul-cadou, dar nu-ti imagina ca un Taur nu-si va da seama de valoarea obiectului), iar procentul ingredientelor naturale sa fie de 100%. Taurul este, de asemenea, un gurmand, un gastronom si un estet: cadourile bune sunt un memento ca la vita e bella.


Luna si/sau Venus in Gemeni

„Depinde de ce ai de spus si cui ai de spus. Trebuie sa aiba un mesaj, sa fie un statement de vreun fel.“ S.T., Venus in Gemeni.

„O zi cu un prieten sau un weekend la munte cu prietenii.“ S.R., Venus in Gemeni.

„Mi-ai facut un cadou cerandu-mi sa ma gandesc la asta.“ G.D., Venus in Gemeni.

Gemenii se vor declara probabil multumiti cu aproape orice cadou. Eu cred ca e totusi greu de satisfacut un personaj cu Luna si/sau Venus in Gemeni. In primul rand, sunt greu de emotionat, cu exceptia cazului in care nu au cumva, pe undeva prin horoscop, ceva marcaj de semne de apa. Sunt greu de prins in portretul unui cadou, in timp ce lor le e usor sa-l prinda pe donator intr-un portret. Ii intereseaza sa descifreze mesajul pe care cadoul il poarta ca un vehicol. Comunicarea printr-un obiect-simbol ii va angaja mental si le va stimula aplecarea catre constructii speculative.


Luna si/sau Venus in Rac

„Sa-i includa cumva pe cei din familie… Ceva care-mi reaminteste ca lucrurile importante din viata sunt simple.“ M.J., Luna in Rac.

„Ceva de casa. Ceva bun de mancare.“ M.U., Luna si Venus in Rac.

„Ceva util pentru suflet.“ H.M., Luna in Rac.

Spre deosebire de Gemeni, Racii sunt usor de „prins“ pentru ca posibilitatile de a emotiona un Rac, deopotriva cu lucruri mici si cu lucruri mari, sunt, practic, infinite. La fel, e mare probabilitatea de a nimeri, printr-un cadouas, un nod din complicata si elaborata retea de sentimente si amintiri a Racului. Pentru personajele cu Luna si/sau Venus in Rac, un cadou bun ar trebui sa rezoneze cu ceva din trecutul individual sau din trecutul comun al celor doua parti, sa faca referinta la valori ale traditiei si familiei. Sau poate fi oricare din gideenele „nourritures terrestres“.


Luna si/sau Venus in Leu

„Sa fie autentic. Nu conteaza cat de mic, dar sa fie ceva ce nu are nimeni altcineva.“ S.S., Venus in Leu.

„Sa faci sau sa primesti un cadou e o chestie de incredere. Nu obiecte.“ D.C., Luna si Venus in Leu.

„Nu neaparat un brand name, dar ceva de foarte buna calitate.“ B.R., Venus in Leu.

Iata niste indivizi aparent sau in principiu greu de cadorisit. Ori ai multi bani (sau alte resurse) de dat pe un obiect care sa strige pe la toate incheieturile „Articol autentic!“ sau „Exclusivitate absoluta!“. Ori aduci, ca pe o ofranda, ceva imaterial, dar adevarat si unic, ceva ce nu-i de cadorisit, ci de daruit, numai si numai lor. Exista totusi cai de satisfacut Leii relativ usor, pentru ca sunt niste suckeri cand e vorba de cadouri care reprezinta o declaratie de afectiune netarmurita, de fidelitate/ loialitate, sau de afirmare/ confirmare a statutului special, de V.I.P., al primitorului.

Luna si/sau Venus in Fecioara

„Ceva folositor. Impachetat excelent.“ G.D., Luna in Fecioara.

„Sa nu fie inutil.“ A.C., Luna in Fecioara.

„Practic si folositor. Tehnic.“ M.C., Venus in Fecioara.

„Ceva care se adreseaza mintii.“ L.G.M., Venus in Fecioara.

Ah, Fecioarele astea… In cazul lor, nu-i vorba de costul sau disponibilitatea articolelor care s-ar putea califica la titlul de cadou, ci de faptul ca personajele cu Luna si/sau Venus in Fecioara sunt pretentioase si critice. Cadoul va fi inspectat cu atentie, demontat mental, trecut prin teste de fiabilitate, utilitate si, mai ales, compatibilitate cu gusturile sale foarte specifice. Poate numai un cadou-puzzle, provocator pentru minte, ar putea sa fie intr-atat de deconcertant incat sa o tulbure pe Fecioara cea cool. Sa o impresioneze intelectual, vreau sa zic, caci sa o emotioneze… mai greu.


Luna si/sau Venus in Balanta

„Sa faci un cadou e un gest de politete.“ R.M., Venus in Balanta.

„Ceva potrivit relatiei dintre cel care face cadoul si cel care primeste cadoul.“ R.B., Venus in Balanta.

„Toate prietenele mele cu Luna si/sau Venus in Balanta apreciaza tablourile, obiectele decorative in general.“ M.D., astrolog.

Balanta este unul din cele doua semne astro guvernate de Venus. Ca stapana a Taurului, Venus e preocupata de resursele individuale. In Balanta, Venus e interesata de administrarea capitalul comun in parteneriate intretinute prin conventii sociale si relatii publice. A face si a primi cadouri e parte integranta din acestea. Venus in Balanta este si arbiter elegantiarum. Astfel, atat cadoul in sine, cat si ceremonia de oferire a acestuia trebuie sa satisfaca un minimum de criterii estetice, de decorum, sa fie adecvate si bine incadrate in proportii asteptate.

Luna si/sau Venus in Scorpion

„Emotia este elementul cheie.“ S.P., Luna in Scorpion.

„Poa’ sa fie si-ntr-o punga de 1 leu. Nu ma intereseaza ambalajul.“ S.N., Venus in Scorpion.

„Neostentativ. Nu trebuie sa fii ceremonios. Chiar si banii pot fi un cadou daca omul are nevoie de ei.“ S.T., Luna in Scorpion.

Scorpionii nu sunt usor de cunoscut. Poate de aceea sunt atat de greu de accesat, inclusiv printr-un cadou. Persoanele cu Luna si/sau Venus in Scorpion par a fi emotionate de cadourile (care pot fi, intr-adevar, orice, si ambalate oricum sau fara nici un ambalaj) prin care li se demonstreaza ca donatorul a reusit, printr-o sensibilitate ascutita, cumva inrudita cu sensibilitatea lor scorpioneasca, sa cunoasca o particica a fiintei lor. Nu m-am mirat sa aud ca banii ar putea constitui un cadou. In zodiac, Scorpionul guverneaza finantele. Pentru ei, banii sunt pur si simplu lucruri intr-o alta stare de agregare.

Luna si/sau Venus in Sagetator

„Sa fie amuzant! Nu haine.“ S.N., Luna in Sagetator.

„Sa fie un simbol.“ B.R., Luna in Sagetator.

„Sa ma uimeasca. Sa nu satisfaca neaparat o necesitate, sa fie mai degraba o chestie fantezista. Valoarea nu conteaza.“ V.G., Luna si Venus in Sagetator

Sagetatorii sunt un fel de primitori universali si orice chestie este eligibila ca dar pentru ei atata vreme cat ea contine un simbol. Un respondent a declarat ca un cadou uimitor a fost o stalagmita (lasand deoparte, daca putem, atitudinea nu tocmai in regula a donatorului fata de patrimoniul natural din care dizlocase cadoul). Nu te astepta ca Sagetatorul sa tezaurizeze cu religiozitate un cadou. Dupa o receptie rapida de predare-primire, personajul Sagetatorian va trece mai departe, la cadoul urmator, sau la o activitate cu sau fara legatura cu circumstantele momentului.

Luna si/sau Venus in Capricorn

„Practic si folositor.“ M.C., Luna in Capricorn.

„Sunt dificila cand e vorba de primit cadouri. Mi-e ciuda de banul irosit, cand banii nu-si ating scopul pentru ca nu ma nimereste cadoul.“ A.C., Venus in Capricorn.

Cadourile sunt assets, inclusiv de imagine, care vor fi inregistrate intr-un inventar virtual in memoria prodigioasa a Capricornienilor si clasificate intr-o ierarhie valorica precisa. La primirea cadoului, o balanta se va inclina undeva si Capricornul stie ca trebuie sa o echilibreze la un moment dat printr-un gest de reciprocitate de o insemnatate apropiata celei a cadoului primit. Daca sunt cadouri de o valoare consistenta, foarte bine. Daca ele sunt folositoare, fie in administrarea cotidianului, fie in reafirmarea statutului social si/sau material al utilizatorului, cu atat mai bine.

Luna si/sau Venus in Varsator

„Daca reuseste sa fie o surpriza… dar asta-i foarte greu. Nu apreciez cadourile cuminti. Nu prosoape, slapi sau de-astea.“ D.K., Luna in Varsator

„Sa fie o surpriza! Surpriza e elementul esential. Anul trecut am avut o petrecere de pomina. In momentul ala ei, prietenii, erau acolo, asta a fost un dublu cadou.“ M.J., Venus in Varsator

„E ciufuta: pentru ea cadoul trebuie sa fie ceva fancy, diferit, altfel, Dumnezeu stie cum.“ M.U., despre prietena cu Luna si Venus in Varsator.

„Ceva iesit din comun.“ H.M., Venus in Varsator.

„Cand te nimeresti cu un partener de discutii bun, ca atunci cand un prieten, cu care am o gramada de complicitati, mi-a vorbit de o carte. M-am dus si mi-am cumparat-o si mi-a schimbat viata.“ D.D., Luna in Varsator. (Nota: E vorba de „The Spheres Trilogy“ de Peter Sloterdijk.)

„Gadgets. Technology is the key word.“ B.S., Luna in Varsator.

Varsatorul este, printre altele, semnul prietenilor, al neobisnuitului, al excentricitatilor, al neasteptatului, al tehnologiilor avansate. Daca cineva cu Luna si/sau Venus in Varsator ar fi spus ca-si doreste o calatorie in cosmos sau un certificat de proprietate a unei stele, as fi notat raspunsul cu mare satisfactie. Absolut toti respondentii din aceasta categorie au declarat ca o surpriza este un cadou bun. S-au declarat greu de cadorisit cand e vorba de un cadou-obiect si usor de cadorisit cand e vorba de un cadou tip happening, mai ales daca include participarea prietenilor.

Luna si/sau Venus in Pesti

„Ceva care se adreseaza sufletului. Nu haine, nu mancare, nu cosmetice. O carte pe teme spirituale. Muzica. Un film.“ L.G.M., Luna in Pesti.

„Home cinema.“ P.B., Luna in Pesti.

Semnul Pestilor guverneaza, printre altele, filmul, muzica si artele. Tot ce provoaca emotie si este un portal pentru transcendenta catre un ambient sau o stare sufleteasca ne-comune. Pentru personajele cu Luna si/sau Venus in Pesti, un cadou bun este un caraus pentru emotii de o magnitudine greu de descris, cu contururi de nedefinit, de un inefabil delicios. Suntem pe un teren emotional aglutinant, in care a da inseamna a primi si in care gratitudinea nu este numai a primitorului. Poate ca, dintre toate semnele astro, Pestii sunt semnul sub care dar din dar chiar se face rai.

Instructiuni de utilizare:

1. Cauta pozitia in zodiac a lui Venus a ta in tabelul „Venus in semne“. Citeste apoi comentariul privind Luna si/sau Venus in semnul respectiv.

2. Calculeaza pozitia in zodiac a Lunii tale in baza celor doua tabele, 1 si 2, de la sectiunea „Cum afli in ce semn se afla Luna in ziua in care te-ai nascuta“. Citeste apoi comentariul privind Luna si/sau Venus in semnul respectiv.

3. Citeste si comentariul privind Luna si/sau Venus in semnul tau solar, adica in zodia ta.

Cum ziceam mai sus, o persoana nascuta in Sagetator si care are Luna in Rac si Venus in Scorpion va citi nu numai comentariile referitoare la Luna si/sau Venus in Rac, si la Luna si/sau Venus in Scorpion, dar si pe cele referitoare la Luna si/sau Venus in Sagetator.

In cele trei seturi de comentarii ar trebui sa gasesti sau sa recunosti elemente ale profilului tau de „primitor de cadouri“. „Si daca acest lucru nu se intampla?“, ai putea intreba tu. Da, e posibil sa nu-ti afli imaginea in nici unul din cele trei comentarii. „Pai, de ce?“, ai continua tu.

Raspunsul este o lunga lista de raspunsuri partiale, din care o sa mentionez cateva numai: mai intai, pentru ca cele 12 tipologii astro prezentate aici nu sunt mai breze decat alte tipologii, fie ele umorile lui Hipocrate sau tipurile lui Keirsey; apoi, pentru ca acest eseu astro nu isi propune nici sa se incadreze in psihometrie si nici sa epuizeze subiectul „cadourile si destinatarii lor“; in fine, pentru ca analiza astro nu poate atinge – si, oricum, in nici un caz in numai 100 de cuvante – miriadele de fatete ale profilului unui individ sau grup de indivizi. Si, inca, pentru ca astrologul-povestas alege sa spuna povestea asa cum se pricepe si ea. Ma rog, el.

Descopera in ce semn se afla Venus la data nasterii tale din tabelele atasate galeriei de imagini! (Tabelele de calcul includ perioada 1960-1979).


Cum afli in ce semn se afla Luna in ziua in care te-ai nascut?

O determinare precisa se poate face numai prin calcularea hartii natale in baza orei nasterii, pentru ca Luna ajunge pe granita a doua semne consecutive la fiecare 2,5 zile, ea parcurgand in medie 1 grad de cerc la fiecare 1.5-2 ore, adica intre 11 si 15 grade pe zi. Asta inseamna ca este posibil ca doua persoane nascute in aceeasi zi sa aiba Luna in semne diferite. De exemplu, una, nascuta la 7 dimineata, sa aiba Luna la 28 de grade in Sagetator, iar cealalta, nascuta cu numai 4 ore mai tarziu, sa aiba Luna deja in Capricorn. O determinare aproximativa destul de buna se poate face imediat, urmand instructiunile de mai jos.

Cauta in Tabelul 1 numarul aflat la intersectia dintre coloana anului nasterii si linia lunii nasterii. Aduna acest numar cu data nasterii si vei obtine un nou numar.

Cauta in Tabelul 2 intervalul in care se incadreaza noul numar. In dreptul acelui interval vei gasi semnul in care se afla Luna in ziua de nastere data.

Sa luam un exemplu: o persoana nascuta pe 5 decembrie 1966 va gasi in Tabelul 1, la intersectia dintre coloana anului 1966 si linia lunii decembrie, numarul 8,1. Va aduna acest numar cu data nasterii, respectiv cu numarul 5, si va obtine 13,1. Va cauta apoi in Tabelul 2 intervalul in care se incadreaza noul numar si va gasi intervalul 11,9-14,1, care corespunde pozitiei Lunii in semnul Fecioarei. Intr-adevar, in harta astro a Patriciei Kaas, nascuta in zodia Sagetatorului, pe 5 decembrie 1966, la 10:25 a.m., la Forbach, Franta, Luna se afla la 14 de grade si 28 de minute in semnul Fecioarei.

TABELUL 1

1960    1961    1962    1963    1964
ian    23,0    6,5    16,3    26,1    8,6
feb    26,7    10,2    20,0    2,5    12,3
mar    1,0    10,9    20,7    3,2    14,0
apr    4,7    14,5    24,4    6,9    17,7
mai    7,4    17,2    27,0    9,5    20,4
iun    11,1    20,9    3,4    13,2    24,0
iul    13,8    23,6    6,1    15,9    26,7
aug    17,4    27,2    9,7    19,6    3,1
sep    21,1    3,6    13,4    23,2    6,7
oct    23,6    6,3    16,1    25,9    9,4
noi    0,1    10,0    19,8    2,3    13,1
dec    2,8    12,6    22,5    5,0    15,8

1965    1966    1967    1968    1969
ian    19,5    2,0    11,8    21,6    5,1
feb    23,1    5,6    15,5    25,3    8,8
mar    23,8    6,3    16,1    27,0    9,4
apr    0,2    10,0    19,8    3,3    13,1
mai    2,8    12,7    22,5    6,0    15,8
iun    6,5    16,3    26,2    9,7    19,5
iul     9,2    19,0    1,5    12,3    22,2
aug    12,9    22,7    5,2    16,0    25,8
sep    16,6    26,4    8,9    19,7    2,2
oct    19,2    1,7    11,6    22,4    4,9
noi    22,9    5,4    15,2    26,1    8,6
dec    25,6    8,1    17,9    1,4    11,2

        1970    1971    1972    1973    1974
ian    14,9    24,7    7,2    18,0    0,5
feb    18,6    1,1    10,9    21,7    4,2
mar    19,3    1,8    12,6    22,4    4,9
apr    22,9    5,4    16,3    26,1    8,6
mai    25,6    8,1    18,9    1,4    11,3
iun    2,0    11,8    22,6    5,1    14,9
iul    4,7    14,5    25,3    7,8    17,6
aug    8,3    18,2    1,7    11,5    21,3
sep    12,0    21,8    5,3    15,2    25,0
oct    14,7    24,5    8,0    17,8    0,3
noi    18,4    0,9    11,7    21,5    4,0
dec    21,1    3,5    14,4    24,2    6,7

1975    1976    1977    1978    1979
ian    10,4    20,2    3,7    13,5    23,3
feb    14,0    23,9    7,4    17,2    27,0
mar    14,7    25,5    8,0    17,9    0,4
apr    18,4    1,9    11,7    21,5    4,0
mai    21,1    4,6    14,4    24,2    6,7
iun    24,8    8,3    18,1    0,6    10,4
iul    0,1    10,9    20,8    3,3    13,1
aug    3,8    14,6    24,4    6,9    16,7
sep    7,5    18,3    0,8    10,6    20,4
oct    10,1    21,0    3,5    13,3    23,1
noi    13,6    24,6    7,1    17,0    26,8
dec    16,5    0,0    9,8    19,6    2,1

TABELUL 2

de la  /  pana la  / semnul Lunii   
0    2,7        Berbec
2,8    5        Taur
5,1    7,3        Gemeni
7,4    9,6        Rac
9,7    11,8        Leu
11,9    14,1        Fecioara
14,2    16,4        Balanta
16,5    18,7        Scorpion
18,8    20,9        Sagetator
21    23,2        Capricorn
23,3    25,2        Varsator
25,3    27,8        Pesti
27,9    30        Berbec
30,1    32,3        Taur
32,4    34,6        Gemeni
34,7    36,9        Rac
37    39,2        Leu
39,3    41,2        Fecioara
41,3    43,7        Balanta
43,8    46        Scorpion
46,1    48,3        Sagetator
48,4    50,5        Capricorn
50,6    52,8        Varsator
52,9    55,1        Pesti
55,2    57,4        Berbec
57,5    59,6        Taur
59,7    61,9        Gemeni
62                       Rac

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.