fbpx

ÎNCĂLȚĂMINTEA PENTRU ANIMALE: moft sau realitate?

de

Mulți oameni iubesc animalele și sunt dispuși să le ofere atenția, timpul, dragostea chiar și banii pe care îi câștigă, când vine vorba de bugetul lunar alocat pentru hrană, jucării sau controale medicale.

Totuși, o altă ramură a industriei pentru animale a răsărit cu mare forță în ultima perioadă: accesoriile vestimentare. În prezent, aceasta a depășit 130 de miliarde de dolari la nivel global, iar câinii sunt în topul preferințelor când vine vorba de a alege un prieten necuvântător,  fiind, implicit, și consumatorii fideli ai acestor produse.

În România, situația nu este diferită, 48% dintre românii din mediul urban au un animal de companie, iar 65% dintre aceștia preferă câinii.

 

Încălțămintea pentru câini: o nouă normalitate 

Cu siguranță ai văzut măcar o dată un cățel pe stradă purtând o hăinuță care să-l protejeze de frig sau de ploaie. Probabil deja te-ai obișnuit și o pui în lumina normalității. Însă, atunci când vezi un patruped care poartă încălțăminte, nu poți să nu zâmbești și să te întrebi dacă nu cumva este o exagerare a stăpânilor.

Iată totuși 3 motive pentru care stăpânii aleg încălțămintea pentru căței:

  • Protecție: atât vara, când temperatura asfaltului poate atinge și 60 grade, cât și iarna când frigul, zăpada, dar mai ales sarea folosită la deszăpezire atacă membrana lăbuțelor, se pot proteja animalele prin încălțăminte adecvată. În plus, poți evita înțeparea sau tăierea animalului în diverse obiecte atunci când ieșiți la plimbare. Pentru câinii utilitari, de exemplu, folosiți de Poliție, încălțările sunt obligatorii.
  • Igienă: indiferent pe unde a alergat câinele tău și cât de murdar este pe labe, dacă va purta încălțămintea potrivită, când va intra în casă, îl poți descălța ca pe un copil și astfel vei câștiga câteva minute bune protejând igiena locuinței. Mai puțină mizerie, mai mult timp pentru tine sau, de ce nu, mai mult timp de joacă pentru amândoi.
  •  Comoditate: dacă tocmai ai schimbat parchetul în casă sau ai mobilă scumpă, pe care dorești să o protejezi de zgârieturi nedorite, cel mai comod aliat este o pereche de șosete pentru patrupedul tău. I le poți pune ușor și, cu timpul, se va obișnui cu ele.

Așa că, data viitoare când îți vei comanda tenișii tăi vans old skool preferați, nu uita de prietenul tău cu codiță, căruia îi plac mult plimbările, și gândește-te dacă a venit momentul să primească și el prima pereche de încălțăminte.

În concluzie, pantofii pentru căței pot fi amuzanți pentru cei care îi observă, însă destul de utili pentru stăpânii care își obișnuiesc aminalele să îi poarte. Cu siguranță nu este o misiune ușoară să-ți convingi patrupedul să iasă la plimbare în pantofi, însă, cu puțin exercițiu va deveni o rutină plină de beneficii.

În plus, contextul actual arată că animalele de companie pot fi o sursă importantă de răspândire a virușilor și bacteriilor ce se regăsesc în mare parte pe sol. Câteva măsuri de igienă vor ajuta la diminuarea riscurilor de răspândire și vor sprijini cu responsabilitate eforturile de gestionare a crizei COVID19.

sursa foto: shutterstock

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Advertorial

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.