fbpx

Jurnalista Dana Deac, decorata de Regele Mihai

de

Dana Deac a fost distinsa recent de Regele Mihai cu decoratia Nihil Sine Deo, prin care regele a onorat “realizarile profesionale de inalta tinuta ale jurnalistei, precum si exemplul sau desavarsit de curaj, etica si comportament public”, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Familiei Regale.

Potrivit comunicatului, in 6 iulie, Principesa Margareta si Principele Radu au intalnit la Palatul Elisabeta personalitati din gazetarie, lumea medicala, mediul de afaceri si din lumea muzicii.

 

“Cu aceasta ocazie, Majestatea Sa Regele, prin Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare, a acordat Decoratia regala Nihil Sine Deo doamnei Dana Deac, la implinirea varstei de 50 de ani. Majestatea Sa a onorat astfel realizarile profesionale de inalta tinuta ale jurnalistei, precum si exemplul sau desavarsit de curaj, etica si comportament public”, se spune in comunicat.

 

Principesa Margareta si Principele Radu au oferit, cu aceeasi ocazie, un dineu in sufrageria mare a Palatului Elisabeta. Dineul a fost urmat de un moment muzical sustinut de tinerii muzicienii din Corul Regal.

 

Corul Regal va primi inaltul patronaj al Casei Regale in aceasta toamna. Astfel, spectacolul de la Palatul Elisabeta a fost un fel de avanpremiera la cariera lor concertistica. El a cuprins un repertoriu din opera unor autori romani si straini, printre care Gavriil Musicescu si George Enescu.

 

Dana Deac este director al Departamentului TVR 1 si lucreaza in presa din 1990. Este licentiata in Filosofie la Universitatea Bucuresti si a urmat numeroase cursuri de perfectionare in domeniul jurnalismului in Marea Britanie, Statele Unite, Belgia, Polonia, Grecia, potrivit site-ului tvr.ro.

 

Decoratia regala “Nihil Sine Deo” a fost instituita la data de 30 decembrie 2009, prin ordinul Majestatii Sale Regelui Mihai I, Seful Casei Regale a Romaniei. Decoratia regala “Nihil Sine Deo” poate fi acordata personalitatilor marcante din domeniul social, stiintific, educational, cultural, spiritual, economic, politic si militar care au ajuns la un respectabil numar de ani in profesie sau au realizat o performanta de inalt nivel, au avut o initiativa iesita din comun, au dat dovada de generozitate si spirit de raspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a imbogati prezentul romanesc.

 

Pe de alta parte, in luna iunie, Regele Mihai I a decorat o serie de persoane din mediul cultural, economic, educational si din presa romaneasca.

 

Astfel, au fost decorati cu Medalia Regele Mihai I Pentru Loialitate jurnalistul Luca Niculescu, realizatoarea de televiziune Cristina Topescu si vedeta de televiziune Mihaela Radulescu. De asemenea, a fost decorat cu Crucea Casei Regale a Romaniei jurnalistul Radu Calin Cristea.

 

MEDIAFAX

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.