Cornelia Tihon implineste astazi, 21 iunie 2011, 23 de ani, iar dorinta pentru care va sufla in cele 23 de lumanari este OMOLOGAREA NAIULUI CA INSTRUMENT DE STUDIU IN LUME. Ne-a daruit cel mai frumos Libertango, interpretat la nai,cu ocazia implinirii a 6 ani de Mare Dragoste pentru Tango, iar noi ii daruim cele mai profunde urari de viata plina de noroc si iubire. La multi ani, Cornelia Tihon!
CORNELIA TIHON este un artist pe cat de special pe atat de larg indragit, care, la cei 23 de ani interpreteaza (fenomenal, se apreciaza de fiecare data) genuri muzicale diverse (classic, rock, folclor, jazz) la 23 de instrumente aerofone (de la pai la tulnic sau bucium).
Dar lucrul cel mai interesant este ca cele mai multe dintre aceste instrumente sunt inca necunoscute publicului larg (si mai ales celui din afara granitelor Romaniei) deoarece sunt fie inventate si manufacturate in serie mai mult decat limitata de mesteri populari dupa propria inspiratie (spre exemplu, IORGAFONUL era pana nu demult realizat in doar 3 exemplare , detinute de inventatorul lui – Liubomir Iorga, de Bill Clinton – cu care acesta a avut prilejul sa se intalneasca si de Cornelia Tihon), fie reconstituite dupa modele descoperite de cercetatorii arheologi ca apartinand erei precrestine (seria de OCARINE, de exemplu – premergatoare mult mai celebrelor “oluri de Cucuteni”).
Cornelia Tihon nu este un artist popular care canta in timpul liber la pai, caval sau tilinca (primele instrumente traditionale romanesti).
Ea este proaspat absolventa (cu 10 ) a Conservatorului din Bucuresti (sectia NAI) , laureata la mai multe Festivaluri si Olimpiade de profil decat anii pe care ii implineste in aceasta luna, gata oricand sa performeze in cele mai neasteptate formule si genuri muzicale sau sa reprezinte Romania la diferite expuneri internationale(Targuri si expozitii, concerte si lansari).
Numita de curand “ Ambasador Hand2Hand” (organizatie care numara deja 1936 de persoane din lume care activeaza si cotizeaza in scopul derularii unor programe educationale in Romania si India) , a primit o Bursa pentru Master in Belgia.
Numai ca la Bruxelles (ca oriunde in lume) instrumentele ei nu se studiaza!!!
Este fireasca deci ambitia celei care a reusit chiar “ sa imblanzeasca tigrii” ( in cele 2 recente spectacole ale Circului VARIETE GLOBUS – in care realizeaza muzica live pentru momentele de dresura ) de a-I face pe straini sa inteleaga ca la nai se poate interpreta la fel de virtuoz Mozart si Bach sau sarbe si hore, sansonete sau acid jazz si , prin urmare, macar NAIUL TREBUIE OMOLOGAT CA INSTRUMENT.