fbpx

Loredana Groza, Dragoș Bucur, Oana Pellea, Adi Despot, Amalia Năstase, Amalia Enache, Dragoș Bucurenci și Renate Weber susțin comunitatea LGBT de Ziua Internațională Împotriva Homofobiei și Transfobiei

de

De Ziua Internațională Împotriva Homofobiei și Transfobiei, marcată în fiecare an pe 17 mai, Loredana Groza, Dragoș Bucur, Oana Pellea, Adi Despot, Amalia Năstase, Amalia Enache, Dragoș Bucurenci și Renate Weber au transmis mesaje de susținere pentru egalitatea și nediscriminarea comunității LGBT. Mesajele acestor persoane publice îndeamnă românii să accepte diversitatea ființei umane și să nu judece membrii comunității LGBTI în baza unor prejudecăți privind orientarea sexuală sau identitatea de gen. Vedetele amintesc și faptul că ura, homofobia și transfobia sunt probleme persistente în societate, dar și că buna înțelegere între oameni  poate fi asigurată doar prin dialog, empatie și respect față de persoanele de lângă noi.

Asociația ACCEPT mulțumește tuturor persoanelor publice care, din propria inițiativă, arată solidaritate față de comunitatea LGBTI din România, din ce în ce mai expusă atitudinilor homofobe și transfobe pe fondul inițiativei cetățenești de redefinire a familiei în Constituție.

Loredana Groza:

Lupta împotriva prejudecaților oamenilor e ca un ultra maraton al vieții: în fiecare zi te va judeca cineva, în fiecare zi va trebui să-ți găsești curajul să faci mai mult și mai bine pentru tine, antrenându-ne să nu-ți pese de ce cred ceilalți. Amintiți-vă mereu că judecățile altora asupra noastră vorbesc despre temerile lor, înainte de a vorbi despre eventualele greșeli.

De Ziua Internațională de luptă împotriva homofobiei le transmit un sărut și o îmbrățișare tuturor prietenilor mei din comunitatea LGBT și le mulțumesc pentru ca îmi sunt alături de atât de mulți ani.

Prietenii mei, vă iubesc și vă doresc să vă cunoască toți așa cum vă știu eu: atenți, empatici, artiști desăvârșiți, oameni minunați.

Iubirea n-are sex, dar are drepturi.

Vă dedic din inima acest cântec, un imn al comunității LGBT. Lori. https://www.youtube.com/watch?v=sY9IlfQXyDY&feature=youtu.be

Link: https://www.facebook.com/lori.groza/posts/10155083208509845?pnref=story

Dragoș Bucur:

Ziua internațională împotriva homofobiei. Discriminarea este una dintre marile probleme ale poporului nostru, fie că este pe motive de orientare sexuală, etnie, religie, sex sau sistem de educație. Sunt clar și fără rezerve împotriva discriminării! Dragoș

Link: https://www.facebook.com/dragos.bucur/posts/10154385378720736?pnref=story

Oana Pellea

…Astăzi este ziua internațională împotriva homofobiei. …

Atâtea cuvinte urâte, minciuni, jigniri ,înjurături, amenințări, blesteme … pentru că mi-am spus o părere!

Nu face nimic… m-am obișnuit. Nu mai pun la suflet, demult!

Ca răspuns simt nevoia să înșir și eu “cuvinte” :

IUBIRE, Adevăr, Frumos, Bunătate, Dreptate, Lumina, Delicatețe, Politețe, Educație, Cultură, Eleganță, Aristocrație, Spirit, Echilibru, Iertare, Egalitate …

Nu îmi îngădui să-mi irosesc timpul vieții mele înjurând 🙂 și nici judecând pe altul.

Atâtea lucruri bune și frumoase sunt de făcut pe lumea asta 🙂 !

Părerea mea.

Așa că… spor la fapte bune !  🙂

Link: https://www.facebook.com/oana.pellea/posts/10155447698927625?pnref=story

Adrian Despot:

Astăzi, 17 mai, este ziua mondială împotriva homofobiei. Simplul fapt că o astfel de zi EXISTĂ, în 2017, nu face altceva decât să ne arate cât de în urmă suntem totuși, ca specie.

Link: https://www.facebook.com/adriandespot.VdV/photos/a.319874404723715.85790.264607253583764/1510781622299648/?type=3&pnref=story

Amalia Năstase:

Astăzi este Ziua Internațională împotriva Homofobiei. În solidaritate cu cei din comunitatea LGBT, colegi, prieteni, apropiați, familie, te invit să participi la Marșul Diversității, sâmbătă, 20 mai, 4 p.m., la Arcul de Triumf. Nu trebuie să fie doar marșul „lor”, este și marșul nostru, al celor care credem în egalitate, dreptate, drepturile omului. #Sustinlgbt #BucharestPRIDE2017

Link: https://www.facebook.com/amalia.nastase.76/posts/10210299039446016?pnref=story

Ellie White:

Bună, am un mesaj și o invitație pentru voi. Și un gând, dincolo de orice altceva: haideți să nu-i mai judecăm pe ceilalți, să ne privim cu înțelegere și să ne respectăm. Mulțumesc. #ZiuadeLuptaImpotrivaHomofobiei #sustinLGBT

Mesaj video: Salutare Dragilor, vreau să vă spun că eu am prieteni în comunitatea LGBT, aşa că vă invit şi pe voi, pe 20 mai la Marșul Diversității.

Link: https://www.facebook.com/EllieWhiteMusic/videos/10155759996961030/?pnref=story

Amilia Enache:

Țările enumerate mai jos apar in topul celor mai homofobe din lume. Nu îmi doresc ca în această însiruire sa apară si România şi mă doare că ne îndreptăm într-acolo. Astăzi este ziua mondială de luptă împotriva homofobiei. #susținLGBT şi cred că nu cine pe cine iubeşte ar trebui sa ne preocupe.

Nigeria, Iran, Uganda, Arabia Saudită, Afganistan, Zimbabwe, Senegal. In care dintre aceste tari ati vrea sa locuiti?

Link: https://www.facebook.com/amalia.enache.50/posts/10211676935233385?pnref=story

Dragoș Bucurenci:

Astăzi este ziua internațională de luptă împotriva homofobiei, iar pentru mine ar însemna foarte mult dacă prietenii mei și-ar schimba fotografia de profil folosind această aplicație: https://goo.gl/CeHxmD

Pentru că în felul acesta vă veți confrunta, cel mai probabil, cu homofobia câtorva dintre prietenii voștri de pe Facebook și veți înțelege mai bine ce înseamnă să faci parte dintr-o minoritate lipsită de drepturi fundamentale, să-ți ascunzi identitatea față de prieteni și colegi de frică să nu fii judecat și să nu devii tu însuți ținta glumelor, criticilor și amenințărilor celor care se erijează în reprezentanții majorității și care găsesc cu cale, în numele unui creștinism ori al unui conservatorism prost înțeles, să urască și să disprețuiască ceea ce nu înțeleg la alții sau ceea ce-i sperie la ei înșiși.

Dar s-ar putea să vă confruntați, de asemenea, în urma acestui experiment, cu solidaritatea neașteptată a unor prieteni despre care nu știați că au aceleași valori ca și voi. Este ceea ce trăiesc eu de când a început toată agitația cu Coaliția pentru Familie și le sunt recunoscător inițiatorilor pentru că, mulțumită lor, am aflat că atât de mulți dintre prietenii mei sunt dispuși să ia apărarea comunității de lesbiene, gay, bisexuali și trans din România.

Sâmbătă, pe 20 mai, de la ora 16 va începe la Arcul de Triumf Bucharest PRIDE 2017 – Marșul Diversității. Nu este doar marșul persoanelor LGBT, este marșul tuturor celor care cred în diversitate și în egalitate. Vă mulțumesc pentru că veți fi acolo!

#sustinLGBT #BucharestPRIDE2017 #solidaritate

Link: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155328671176719&set=a.468216556718.266717.696316718&type=3&theater

 

Renate Webber

Astăzi, 17 mai, este ziua internațională împotriva homofobiei, zi în care, chiar și pentru o clipă, ar trebui să ne gândim dacă avem dreptul să-i judecăm pe cei de lângă noi, dacă avem dreptul să-i înfierăm și, mai presus de toate, dacă avem căderea să le îngrădim drepturile și libertățile. Eu spun “DA” pentru drepturi egale, indiferent de opțiunile individuale și un “NU” categoric homofobiei!

#ImanYes #areyou

Link: https://www.facebook.com/renate.weber.mep/videos/10155042233820465/?pnref=story

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tag-uri:
· ·
Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.