fbpx

Chirurgia estetica a nasului (rinoplastia) – Clinica ProESTETICA

de

Chirurgia estetica a nasului, sau rinoplastia, consta in remodelarea nasului pentru a-i imbunatati aspectul. Rinoplastia reconstructiva se efectueaza pentru a corecta defectele congenitale sau desfigurarile cauzate de accidente.
Chirurgia estetica a nasului poate fi combinata cu o operatie pentru a elimina obstructiile nazale cauzate de deformari interne (deviatia de sept).

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Considerente preoperatorii  
Consultarea unui chirurg este primul pas pe care o persoana trebuie sa-l faca daca ia in considerare rinoplastia. Pacientul trebuie sa discute sincer asteptarile sale cu privire la cum va arata sau se va simti dupa operatie, tinand totusi cont ca rezultatul dorit este ameliorarea si nu perfectia. Stabilitatea emotionala este unul dintre cei mai importanti factori care trebuie stabiliti inainte de efectuarea unei operatii estetice. Chiar daca rinoplastia va poate modela nasul, nu va poate modela viata. Chirurgia estetica poate imbunatati aspectul dvs. si va poate reda increderea in sine, dar restul depinde de dumneavoastra. Dupa examinarea nasului, chirurgul va discuta cu pacientul toate variabilele care influenteaza deciziile pe care le implica aceasta procedura. In cele mai multe cazuri, varsta minima recomandata pentru rinoplastie este mijlocul adolescentei, cand nasul a atins deja 90% din crestere. Varsta cea mai potrivita este de 20 -30 de ani dar se poate si mai tarziu.
Chirurgul va va explica, inca de la prima vizita, detaliile cazului dumneavoastra, inclusiv tehnica chirurgicala care va fi folosita, anestezia, locul de desfasurare a operatiei precum si rezultatele realiste pe care operatia le poate obtine. Chirurgul va discuta cu dumneavoastra si factorii aditionali care trebuie luati in considerare inainte de alegerea rinoplastiei, cum ar fi riscurile si costurile. In fiecare an se efectueaza cu succes in clinica noastra, zeci de rinoplastii. Cu toate acestea, trebuie sa fiti constient de pericolele potentiale ale operatiei si de riscurile specifice asociate rinoplastiei. Daca se efectueaza in principal pentru ameliorarea aspectului, complicatiile postoperatorii, cum ar fi infectiile, sunt destul de rare. O vindecare proasta poate necesita o a doua operatie. Riscurile complicatiilor pot fi minimalizate prin urmarea cu atentie a sfaturilor chirurgului cu privire la ingrijirea pe durata procesului de vindecare.    

Despre operatie  
Rinoplastia estetica se efectueaza in general pentru a reduce dimensiunile nasului, pentru remodelarea varfului, inlaturarea bosei (cocoasei) nazale sau ameliorarea unghiului dintre nas si buza de sus. La unii pacienti, este nevoie sa se adauge tesut pentru a se ameliora linia. Aceste modificari pot fi facute toate in cadrul aceleiasi operatii. Complexitatea procedurii depinde de modificarile dorite si de consideratiile chirurgului. Chirurgia nazala poate fi efectuata sub anestezie locala, care amorteste zona nazala, sau sub anestezie generala. Se administreaza medicamente, inainte de anestezie, pentru a reduce stress-ul. Anestezia generala va scuteste de toate „experientele” neplacute din timpul operatiei legate de pilirea si remodelarea nasului, sangerarea.  
In cazul majoritatii operatiilor se face o incizie in interiorul narilor, prin care se efectueaza operatia. Incizia ofera chirurgului acces la cartilaj si la os, pe care il poate taia, modela si rearanja pentru a modifica nasul si a-i schimba aspectul exterior. Operatia nu poate corecta prea mult un nas sau un varf al nasului „butucanos” datorita pielii si grasimii in exces. Acesti pacienti nu sunt candidatii ideali pentru rinoplastie estetica si rezultatul va fi modest. Dupa operatie, se amplaseaza o atela din aluminiu (12 zile) peste nas pentru a mentine forma nasului si a cartilajului. Foarte frecvent, se introduc tampoane nazale pentru a opri sangerarea postoperatorie normala sau pentru proteja septul nazal, mai ales daca s-a efectuat o operatie a septului (10 – 48 ore). Operatia dureaza in general o ora si jumatate sau doua ore, sau chiar mai mult, in functie de complexitatea operatiei.       

Dupa operatie   
Durerea de dupa operatie este minima si se controleaza usor cu ajutorul medicamentelor. Va trebui sa stati cu capul usor mai ridicat fata de orizontala si sa aplicati comprese reci peste ochi pentru a reduce tumefierea si vanataile postoperatorii. Un dispozitiv de umezire asezat intr-o camera racoroasa va usura respiratia. 
Atela se indeparteaza dupa 10-12 zile. Chirurgul dumneavoastra va poate recomanda sa purtati un bandaj nazal pe timpul noptii, timp de mai multe zile. Vanataile din jurul ochilor vor incepe sa dispara dupa doua – trei saptamani. Tumefierea nasului va deveni vizibila, dupa care se va retrage treptat. Veti primi recomandari pentru anumite unguente si un anumit tip de automasaj. Exista cazuri in care un anumit grad de inflamatie persista timp de mai multe luni. 
Deoarece majoritatea rinoplastiilor estetice se efectueaza prin interiorul nasului, nu raman cicatrici vizibile. Numai in cazul in care procedura necesita ingustarea narilor printr-o incizie exterioara poate ramane o cicatrice putin vizibila sub linia fiecarei nari.  
Cititi continuarea materialului la http://www.proestetica.ro/page-articole16.html

 

 

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Comentarii

 • Valorile noastre prioritare sunt sănătatea și frumusețea. Scopul nostru este să vă redescoperim frumusețea, să vă întărim sănătatea și să vă redăm fericirea!. Numai pe https://spitalultulkarem.ro/

  George D iulie 29, 2022 12:50 pm Răspunde
 • 3dKFkM iipkeortzpax

  nrosqe mai 4, 2011 4:31 am Răspunde
 • Home run! Great slugging with that asnwer!

  Wiseman mai 3, 2011 9:01 pm Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.