fbpx

Bucharest PRIDE 2018: Toți în Marș pe Calea Victoriei

de

Marșul Bucharest Pride 2018 organizat de ACCEPT se va desfășura în acest an pe 9 iunie, începând cu ora 17:30, pe Calea Victoriei. În cadrul conferinței de presă găzduite de Centrul Ceh, Emil Renge, Dragoș Bucurenci și reprezentanții ACCEPT au vorbit despre importanța participării la marșul aflat la a 14-a ediție.

În acest an mergem în marș sub steagul curcubeu pentru toate familiile bazate pe cupluri de același sex, care au nevoie și merită protecția statului român prin reglementarea parteneriatului civil. Ne vor fi alături prietenii noștrii din reprezentanțe diplomatice, autorități publice locale și centrale, societatea civilă și susținătorii corporați ai Pride-ului de anul acesta: Google, IBM și Accenture, angajatori importanți din România. Ni se alătură și partenerii principali ai Bucharest Pride 2018: MozaiQ, Control Club, MACAZ Bar Teatru Coop., și Verde Stop Arena.

Emil Rengle, performer, coregraf, dansator și vlogger

Anul acesta mi-am făcut coming out-ul pe canalul de youtube. Țin legătura cu generația nouă, cu tinerii din România. Ceea ce mi-am dorit eu prin coming out a fost să fiu un exemplu pentru tinerii care trec acum prin ce am trecut eu când aveam 17 ani.  Am primit sute de mailuri de la tineri care au dorit să fie auziți, atunci când au văzut că se poate – te poți accepta pe tine însuți, poți trăi o viață frumoasă și echilibrată. Coming out-ul este important pentru sănătatea noastră. Avem o singură viață și trebuie să ne bucurăm de ea.

Vorbiți despre voi cu cei în care aveți încredere pentru că e important să vorbim despre noi. Regulile ni le creăm noi, tot noi le și schimbăm. La 17 ani mi-aș fi dorit să existe un model care să îmi spună că e în regulă să simt. Iubim diferit, pentru ca Dumnezeu ne-a creat diferiți.

Libertatea înseamnă dragoste și iubire. Cred că, în țara mea, dragostea nu trebuie să mai fie un subiect tabu.

Dragoș Bucurenci, consultant și trainer de comunicare, activist civic și jurnalist

„Se împlinesc 10 ani de când mi-am asumat orientarea sexuală. Nu m-am așteptat la tăcerea asurzitoare care a urmat un număr de ani, după ce mi-am făcut coming out-ul. Un alt lucru la care nu m-am așteptat este ca atât de puține persoane publice să își asume oritentarea sexuală. Noi, cei care ne-am făcut coming out-ul, avem datoria să îl facem din nou, și din nou, și din nou. Eu mi-l fac în mod repetat și în spațiul privat, și în spațiul public. Noi, cei de astăzi, avem o datorie enormă față de cei dinaintea noastră, față de cei care au suferit pedepse penale sau chiar au plătit cu viața. Datorită lor ne bucurăm astăzi de câteva drepturi fundamentale și avem datoria să ducem lupta mai departe până când ne vom bucura de drepturi egale.”

Florin Buhuceanu, președintele executiv ACCEPT:

„Suntem în anul în care avem un nou proiect de lege care urmează să fie depus pe tema parteneriatului civil. E un an plin de provocări pentru comunitate, dar și anul în care s-a creat o solidaritate fără precedent cu comunitatea din care facem parte. Marșul este un coming out colectiv, în condițiile în care puțini dintre noi sunt vizibili – creăm solidaritate cu acea parte a comunității care nu poate fi auzită. Bucureștenii pot participa ca susținători sau spectatori la marș.”

Marșul Bucharest PRIDE 2018 se va desfășura conform următorului program:

17:30 – 18:00 – Ne adunăm pe Calea Victoriei, pe carosabil, în secțiunea dintre Piața Victoriei și intersecția dintre Strada Sevastopol cu Calea Victoriei. Traficul auto va fi restricționat în zonă.

18:00 – 19:30 – Pornim în marș pe Calea Victoriei și parcurgem traseul de 2.3 km, până în Piața Universității.

19:30 – 20:30 – Finalizăm marșul în Piața Universității, în zona esplanadei cu statui. După ce participanții la marș ajung în zona esplanadei cu statui, traficul auto va fi redeschis pe Bulevardul Regina Elisabeta. Între 19:30 și 20:30 participanții nu vor ocupa carosabilul de la Universitate.

Bucharest PRIDE este un eveniment care se desfășoară pașnic de mai bine de 10 ani, dar pentru siguranța participanților este important ca aceștia să respecte îndrumările organizatorilor și ale forțelor de ordine.

Bucharest Pride este festivalul anual dedicat drepturilor persoanelor LGBTQI+ care integrează o săptămână de evenimente și Marșul Bucharest Pride.

www.bucharestpride.ro

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.