fbpx

MiniLibri, targ de carte pentru copii, de vineri pana duminica, in Capitala

de

Targul de carte pentru copii MiniLibri va avea loc de vineri pana duminica, in Plaza Romania din Bucuresti, si va include lansari de carte, dar si multe activitati interactive, placute si amuzante.

Evenimentul se desfasoara de vineri pana duminica, intre orele 10.00 – 22.00.

 

14 edituri vor aduce carti pentru copii la acest eveniment – Adevarul, Aramis, Ascendent, Bookia.ro, Coresi, Corint, Didactica Publishing House, Elf, Erc Press, Girasol, Mac Mac, Mediadocs Publishing, Prior, Sigma -, iar multe publicatii vor avea reduceri semnificative, de pana la 30%.

 

Copiii vor putea veni de acasa cu cartile de care s-au plictisit sau care nu mai corespund varstei lor, iar la targ, dupa negocieri chibzuite cu alti copii, se vor alege cu noi povesti, noi legende, noi aventuri.

 

La MiniLibri se va face o colectare de carti pentru copii, pentru a le dona Fundatiei Sfanta Macrina unde sunt gazduiti zilnic aproximativ 120 de copii. Fundatia Sfanta Macrina este o organizatie neguvernamentala, infiintata in 1996, care are ca scop oferirea de servicii sociale pentru integrarea sociala a copiilor si tinerilor fara adapost, prevenirea si inlaturarea cauzelor care genereaza fenomenul copiilor strazii.

 

La targul MiniLibri mai sunt organizate concursuri, spectacole si piese de teatru.

 

Specialistii de la Scoala Japoneza ii vor invata pe copii mestesugul impachetarii cadourilor pentru cei dragi (duminica, 11.00 – 12.00).

 

De asemenea, copiii prezenti la miniLibri vor putea trai o experienta de neuitat in Masina Timpului prin care il vor cunoaste pe Napoleon, care ii va invata despre curaj (sambata, 15.00 – 17.00).

 

Totodata, Editura Ascendent va lansa cartea “Pataniile unui ceainic mic”, de Alex Toma, un autor in varsta de 8 ani (sambata, 12.30).

 

Nici in acest an, la cea de-a sasea editie a targului, nu vor lipsi vedetele, care vor veni sa citeasca sau sa reinventeze povesti cu ajutorul celor mici.

 

Pentru mai multe detalii se pot consulta paginile online www.minilibri.ro si www.facebook.com/minilibri.

 

Scopul acestui targ este sa starneasca interesul copiilor pentru citit si sa transforme lectura intr-un mijloc de relationare intre parinti si copii.

 

“Toate fondurile obtinute din donatii si sponsorizari vor fi investite in continuarea programului «Un start bun in viata». Obiectivul acestui program este de a organiza servicii de educatie timpurie de calitate, in parteneriat cu autoritatile locale, in zone urbane cu economie slab dezvoltata, cu populatie mixta din punct de vedere etnic”, spune Carmen Lica, director executiv CEDP Step by Step, organizator miniLibri.

 

Targul de carte MiniLibri este organizat de Centrul Step by Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala, Gradinita Bambi, Scoala Step by Step, Centrul 2 FasTracKids.

 

MEDIAFAX

 

 

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.