Mousse d’amour et chocolat glacée

de

Un desert ca un preludiu al clipelor de pasiune: spuma de dragoste, arome de toamna tirzie cu migdale si castane, mingiieri de frisca si saruturi imbibate de sirop, euforii iscate de picaturi de lichior si esenta de rom.

Timp de preparare:
30 minute, plus 2 – 3 ore la congelator / 8 felii 

INGREDIENTE:

3 blaturi de biscuiti
(gata preparate; pot fi inlocuite cu blaturi obisnuite)
2 cani frisca batuta
1 pahar cacao neagra
(extra dark)
1 cana zahar pudra
2 linguri esenta rom
6 linguri unt de arahide
2 tablete (200g) de ciocolata neagra (70 % cacao)
1 cana frisca batuta
2 linguri piure de castane
1 lingurita esenta migdale
1 tableta ciocolata
cu lapte (100g)
1 cana frisca batuta
3 linguri cacao
2 linguri ness
1 lingura lapte praf
4 linguri zahar pudra
1 pahar lichior de ciocolata
sau coniac
5 linguri unt de arahide

PENTRU SIROP

2 cani zahar tos
1 cana apa
20 ml esenta rom

ETAPE:

1. Insiropeaza blaturile si da-le la congelator pentru jumatate de ora.  
2. Prepara straturile de crema:
Primul strat: amesteca frisca cu zaharul pudra, cacaoa, esenta de rom si untul de arahide. Intinde crema pe primul blat. Asaza deasupra al doilea blat si acopera-l cu al doilea strat de crema.
Al doilea strat: topeste la microunde sau bain-marie ciocolata neagra si incorporeaza treptat frisca. Omogenizeaza compozitia si adauga piureul de castane si esenta de migdale. Aranjeaza deasupra si ultimul blat, pe care acopera-l cu cel de-al treilea strat de crema.
Al treilea strat: topeste la microunde sau bain-marie ciocolata cu lapte si incorporeaza treptat frisca.
Adauga untul de arahide, cacaoa, zaharul pudra, ness-ul si laptele praf. Amesteca bine si toarna deasupra lichiorul de ciocolata. Intinde crema peste tot tortul.
3. Pudreaza pe toata suprafata tortului cacao. Da tortul la congelator pentru 2 ore.

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *